https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/jadestavprim.jpg
Kærlighed og sex

Få bedre sex ... på kinesisk!

11. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Hva’ så … har du holdt Jadestaven i hånden i dag? Ja, og hvordan har Månegrotten det? For slet ikke at tale om Den sorte perle? Nej, det handler hverken om sten, universet eller perlefiskeri. Det handler da om sex. På kinesisk.

Midt i selvhjælpsbøger og skønlitteratur ligger de … bøgerne om lyst eller mangel på samme. Og der er mange af dem. Og rigtig mange gode råd. For hvordan skruer vi f.eks. op for lysten, og hvordan tilfredsstiller vi vores partner? Det sidste er der masser af bud på i bogen 'Elskovkunst - sangen om den gyldne lotus', som er en lærebog fuld af vejledninger og øvelser ud i sexlivets hemmeligheder. Og man er da lige ved at få formiddagskaffen galt i halsen, når forfatteren inviterer indenfor og namedropper på en måde, man nok lige skal vænne sig til. Men når man først har hilst på Jadestaven, kan man sikkert også godt gå hen og synes helt godt om både dén - og navnene - og de mange gode råd.

Kineserne ka' ….
Forfatteren er akupunktør og behandler Tommy Iversen, og intentionerne fejler i hvert fald ikke noget. Bogen tager udgangspunkt i den 4000 år gamle orientalske elskovskunst, der tager sit afsæt i den gamle kinesiske livsfilosofi, der handler om at gøre livet så let og behageligt som overhovedet muligt. Ja tak! Der skal skabes harmoni, kærligheden skal vandes - og det samme skal sexlivet. Og vi har den i os - energien. Den seksuelle energi er nemlig den kraftigste af alle - og i kinesiske medicin kaldes den Jing, og den må ikke gå til spilde. Derfor er der masser af teknikker til at begrænse spild af seksuelle energier … en slags elskovskunst. Og en slags seksuel oplæring.

Meget erfaren rådgiver
Den slags er vi ikke vant til i Vesten. Vi forventer, at den seksuelle viden kommer som en åbenbaring i teenageårene, mener forfatteren. Men det gør den selvfølgelig ikke. Derfor kan vi høste af hans viden, og det er ikke så lidt, manden ved.Han har sådan set skrevet på bogen siden 1990, er selv oplært seksuelt og håber på at kunne genindføre en slags læremester-tradition med bogen. Samtlige teknikker i bogen er selvfølgelig også afprøvet og gennemtjekket af forfatteren selv gennem emre end 30 år, og - som han selv skriver i forordet - er et par af øvelserne da lidt kontroversielle.

Det er jo størrelsen …
For nej, det er jo ikke bare gørelsen, der gør det, hvis vi skal være helt ærlige. Dét er forfatteren, men han byder til gengæld også på øvelser, der skal forestille at kunne gøre penis - undskyld, Jadestaven - større. Ved motion, massage og andre gode ting. Og garanti for et godt - og vedvarende - resultat. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er ikke hokus pokus. Det er teknikker. Og for kvindernes vedkommende er der også opskriften på større, rundere og fastere bryster … uden kirurgi. Alle gode råd og teknikker er beskrevet så detaljeret, at vi alle sammen kan være med. Lige meget om det er de 11 klassiske stødrytmer, et afsnit om at 'spille på fløjten', eller det er Hjorteøvelsen, Vildhesten, Den Syngende Abe eller Det Lillle Æsel, vi skal stifte bekendtskab med. Og sådan kan vi blive ved. Det gør Tommy Iversen, og det er alt andet end uinteressant læsning. Man skal bare lige tygge lidt på Jadestaven. Sådan, i overført betydning, altså …

Læs også