”Ja! Hvis altså du har sex”, er det prompte svar fra sexolog Maj Wismann. Læs her, hvad du selv kan gøre – NU! – for at holde både sexliv og sexlyst intakt hele livet igennem!
Kærlighed og sex

Bli’r sex virkelig bedre med alderen?

af Malene Fich Weischer 25. september 2012
foto: All Over
”Ja! Hvis altså du har sex”, er det prompte svar fra sexolog Maj Wismann. Læs her, hvad du selv kan gøre – NU! – for at holde både sexliv og sexlyst intakt hele livet igennem!

Sex bliver bedre med alderen

Der er efterhånden rigtig mange undersøgelser, der kan fortælle os, at selvom vi er ved at runde dét, der må formodes at være den første halvdel af livet, så er der stadig masser af se frem til. For der er næsten ikke dét, derikke bliver bedre, når ungerne er fløjet fra reden og tiden er ens egen. Og det bedste af det hele er sexlivet. Forstår man.

Ro på altSeneste har det amerikanske blad Health.com skrevet en artikel om, hvor fantastisk sexlivet bliver efter de 50. Alive.dk har oversat nogle af deres gode råd, som handler om, at nu har du for alvor tid til at nyde, modenhed til at sige, hvad du gerne vil have, ro på økonomien, på hjemmet, på huset og det hele. - Og så har du jo heller ikke længere bekymringen om at blive gravid.

Læs også: Derfor er sex sundt

Ikke KUN godt!Men er det virkelig så simpelt? Bliver vores sexliv virkelig så meget bedre af, at ungerne er flyttet hjemmefra og terminerne er betalt til tiden? Oestrogen.dk har spurgt sexolog Maj Wismann, og hendes svar er både godt og skidt, for Ja! Sex bliver bedre med alderen. Men altså kun hvis du rent faktisk har sex - og det er der faktisk slet ikke så mange af os, der har.

Hver syvende par har ikke sex"En ny undersøgelse, jeg faldt over, viser, at hvert syvende par faktisk slet ikke har sex, og hvis man ikke har det, når man er 30 eller 40, så skal man jo ikke forvente, at det kommer springende igen, når man fylder 50 år. Sådan hænger det jo ikke sammen", konstaterer Maj Wismann. 

Pssst... Pift sexlivet op med en frisk gyngetur

 

Kommer ikke af sig selv"Sex bliver bedre med alderen, hvis man har sex! Men det er ikke noget, der bare kommer af sig selv. Både overgangsalderen, ændringerne i ens hormoner, manglende knibeøvelser, og - hos mændene - manglende rejsning, skaber jo forhindringer. Men har du et aktivt sexliv, FØR du fylder 50, så vil det kunne afhjælpe mange af de ting."

Dyrk masser af se - NU!Derfor er Maj Wismanns helt konkrete råd, at hvis sexlivet ikke rigtig kører, så kan du godt glemme alt om bare at læne dig tilbage og satse på, at det hele kommer til dig, når du bliver ældre. For så nemt er det ikke."Hvis sexlysten er forsvundet, så er der altid en årsag eller flere - og de skal findes, for så kan man få god sex igen og få rettet op på de ubalancer, der gør, at man ikke havde lyst! Og så! Så kan der være rigtig mange ting at glæde sig til forude…!"

 

Læs også Maj Wismanns egen artikel "Sandheden om sexlyst" her

 

Eller stil hende et spørgsmål i hendes brevkasse her på Oestrogen

Eller hvad med at læse: Carl-Mar: Derfor mister manden lysten