Madonna siges at have en IQ på 140, hvilket svarer til geni-niveau, og Hollywood-stjerner som James Franco og Natalie Portman er kendt for deres intellekt. Alligevel er der noget, der tyder på, at den normale nørd får alt for lidt sex. Læs her hvorfor.
Kærlighed og sex

Derfor får kloge-Åge alt for lidt sex

18. maj 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Madonna siges at have en IQ på 140, hvilket svarer til geni-niveau, og Hollywood-stjerner som James Franco og Natalie Portman er kendt for deres intellekt. Alligevel er der noget, der tyder på, at den normale nørd får alt for lidt sex. Læs her hvorfor.

Derfor får kloge-Åge for lidt sex

Selvom intelligens er en dyd, som mange forældre brændende ønsker at tillægge derer små poder, og både kvinder og mænd peger på intelligensen som et træk, de gerne ser en partner have til overflod, er der alligevel tegn på, at intelligente mennesker ikke altid har det lige let, når det kommer til sex og kærlighed. Det skriver Psychologytoday.com

Får du for lidt sex? få 6 tips til at få mere sex i hverdagen

Dansker bag ny sexbibel for unge med international succes - se billedgalleriet her

Rosemary Hopcroft, der er sociolog ved University of North Carolina i Amerika, citeres i mediet for at sige, at intelligens er negativt associeret med hyppigheden af sex.

Jo højere uddannelsesniveau - des færre sexpartnere

Landsdækkende amerikanske undersøgelser understøtter Hopcrofts udsagn og viser med tydelighed, at jo længere uddannelsesforløb man har været igennem, des færre sexpartnere har man med al' sandsynlighed haft. Således havde mændene med et kort uddannelsesforløb haft mindst fire sexpartnere indenfor det forgangne år, mens mænd med længere uddannelse kun kunne bryste sig med halvdelen elle færre sexpartnere i samme tidsperiode.

Kloge teenagere holder igen

Ifølge forsker Anjani Chandra, der arbejder med sundhedsvidenskab og demografi hos Centers for Disease Control, finder man en højere koncentration af jomfruer blandt unge med høj intelligens, og hun mener, at intelligente unge, er bedre til at gennemskue konsekvenserne af deres handlinger, end deres mindre kloge med-teenagere.

I denne betragtning er iberegnet faktorer som udseende, personlig pleje og andre parametre, der kan have påvirkning på, hvor attraktiv andre opfatter en, men mønstret er uanfægtet det samme. Chandra mener desuden, at det at forfølge en akademisk løbebane eller at satse på sin karriere tager tid, så der er også tale om en prioritering af interesser.

Her er sandheden om kvinders sexlyst - se den her

Intelligente voksne satser på færre partnere og flere ressourcer

Ifølge psykolog Aurelio José Figueredo fra University of Arizona, vælger intelligente voksne, der demonstrerer bedre dømmekraft og impulskontrol ofte en livsbane, der kaldes langsom livshistorie strategi. Det betyder blandt andet, at de satser på få partnere og mindre sex, og fokuserer i stedet på at opnå flere ressourcer som for eksempel penge og status, der så igen kan investeres i potentielle afkom.

Vil kloge-Åge have mere sex - så bliv rig!

Der er dog en udvej for de kloge mennesker, især mænd, der ønsker at leve et udsvævende liv. De skal simpelthen blive rige, siger Hopcroft. Hun mener, at intelligens kan hjælpe kloge mænd med at tjene mange penge, og den status der følger med rigdom, kan gøre rigtig meget for den kloge mands potens, forklarer hun.

Læs også