Vi ved allerede, at kvinder med en lang videregående uddannelse generelt tjener langt mere end hendes medsøstre, men at hun også får mere sex, er måske mere overraskende.
Kærlighed og sex

Derfor får din kvindelige chef mere sex end dig!

31. oktober 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Foto: Shutterstock
Vi ved allerede, at kvinder med en lang videregående uddannelse generelt tjener langt mere end hendes medsøstre, men at hun også får mere sex, er måske mere overraskende.

Måske tænker du, at en akademiker en sådan en tør sag i islandsk sweater og med forkærlighed for højtravende tv-programmer på DR K. Hvis det er tilfældet, kan det dog godt være, at du skal justere dét billede. En ny undersøgelse foretaget af C-date, der er et såkaldt 'casual' datingsite - altså dating uden forpligtelser - har lavet en stor undersøgelse blandt deres medlemmer, blandt andet her i Danmark, og det er der kommet en række interessante observationer ud af - blandt andet at jo bedre uddannet - des mere sex.

> 6 tips til at få mere sex i hverdagen

> Når de kendte har sex for åben skærm - se klip fra de kendtes sexvideoer her

Jo bedre uddannet - des mere sex

En af de mest markante tendenser i undersøgelsen er, at kvinder generelt - men især danske kvinder med en højere uddannelse - er blandt dem der dyrker mest sex. Faktisk er det under 20 procent af de danske kvinder med lang videregående uddannelse, der ikke har haft sex det seneste år, mens det for kvinder med kort eller ingen uddannelse udover folkeskolen drejer sig om lidt over 30 procent.

Den danske sexolog og forfatter Jakob Olrik ser tendensen som et udtryk for, at kvindernes selvstændighed og økonomiske frihed spiller en stor rolle:

- I 30 procent af parforholdene, tjener kvinderne mere end mændene. Og det tal vil stige markant, for kvinderne stormer frem både i det politiske liv, i erhvervslivet og på uddannelsesinstitutionerne. Kvinder bruger ikke nødvendigvis deres seksualitet til at fremme sig selv på den sociale rangstige, men til ren nydelse, fornøjelse og som et tillæg til alt det andet vi har i livet.

> Derfor er efteråret overraskende godt for dit sexliv - se hvorfor her

Farvel til økonomisk tryghed - goddag til fri sex

I følge Jakob Olrik er tallene et udtryk for at tendensen går i retningen af, at jo mere frigjorte kvinder bliver i forhold til uddannelse og karriere, jo mere frigjorte bliver de også seksuelt. Mens en kvinde som er lidt lavere lønnet stadigvæk er mere afhængig af at finde en mand, hvor hun mere traditionelt kan gifte sig til økonomisk tryghed.

- Jeg kan godt forstå karrierekvinden får mere sex. Casualsex ligger nemlig fint op ad hendes øvrige livsstil. Hun er vant til at selektere, udvælge og bede om det hun gerne vil have. Hun er jo selvforsynende og selvkørende og hvorfor så ikke også være det ret seksuelt, forklarer Jakob Olrik.

Læs også