https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/oktober/2013-42-efteraar-sex-p.jpg
Kærlighed og sex

Derfor er efteråret perfekt for dit sexliv

18. oktober 2013
af Maria Bebe, Q.dk
foto: shutterstock
Efteråret bliver ofte forbundet med smukke farver på bladene, rusk og regn og mørke morgener, men faktisk er det også den årstid, hvor sexdrivet hos både mænd og kvinder er højest.

De fleste forestiller sig nok, at det er i den varme sommer, at hormonerne raser hurtigst, og at sexlysten er størst hos os mennesker, men der er faktisk overraskende mange markøre, der peger på efteråret som årets mest sexede årstid. Det skriver amerikanske Huffington Post.

Sexlysten er høj om efteråret

Adskillige studier har påvist, at efteråret er den årstid, hvor både mænd og kvinders niveau af testeron er på sit højeste. Testeron er forbundet med vores sexdrive, og nogle af teserne går på, at vi mennesker, i lighed med visse dyrearter, har en efterårs-parringssæson.

> Sådan elsker du dig effektivt ud af efterårsmørket - se hvordan her

Kulde gør kvindekroppen attraktiv

Det er også i de kolde måneder, at mænd finder kvinders kroppe mest attraktive! Et studie der blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Perception påviste, at mænds opfattelse af kvindekroppen var langt mere positiv i koldt vejr end om sommeren. Teorien er, at fordi mænd langt oftere bliver udsat for letpåklædte kvinder i sommerperioden, bliver det langt mere interessant at tænke på kvinders krop, når den rent faktisk er gemt væk bag det varme tøj.

Hotte Halloween

Forskning tyder på, at duften af græskartærte er det rene afrodisiak. Det er den amerikanske duftspecialist Alan Hirsch, der leder Smell & Taste Treatment and Research Foundation, der har offentliggjort den mærkværdige opdagelse. Ved at måle testpersonernes erektion fandt forskeren ud af, at et duftmiks af græskartærte og doughnuts fik testpersonernes blodtilførsel til at stige markant. Hirsch mener, at det er fordi, at duftene minder om hjemlig hygge og nostalgiske minder, der knytter sig til efteråret, og at høstperioden, der lå i det sene efterår, var den perfekte magesøgningsperiode.

Efterår er til lange forhold

Et studie af sæsonudsving i forholdsangivelser på Facebook-profiler viser, at flere singler ændrer deres status fra 'single' til 'i et forhold' om efteråret end på nogle andre tidspunkter på året. Sommeren er derimod sæsonen for forholdsbrud. Studiet påviste også, at det galdt for alle alderstrin, at efteråret var den helt store hookup-sæson.

> Her er duftene, der tænder mændene - se dem her

Perfekt til familieforøgelse

Sensommermånederne er de helt store babyboom-perioder, hvor der statistisk bliver født flest børn, og regner man baglæns, bliver disse babyer kreeret i de sene efterårsmåneder og december. På grund af sommervarmen er mænds spermtal lavest i perioden fra august til oktober, men kort tid efter er det atter duelige, og som en følge deraf er der gode chancer for, at en hed seance i det kolde efterår, resulterer i en familieforøgelse.

Læs også