https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/marts/2013-10-vintermorke-sex.jpg
Kærlighed og sex

Elsk dig ud af vintermørket

5. marts 2013
af
TEKST: Ditte Lilholm, Magasinet Tidens Kvinder
Korte dage, kulde og mørke bekæmpes bedst med lys og motion – og med sex! Kom over vintertrætheden og gå glad og tilfredsstillet, de lyse dage i møde - læs her hvordan.

Der er ikke lang tid til foråret kommer og gør noget ved humøret, men vinteren hænger stadig over os. Overskuddet er lige til at krybe ud af arbejdstøjet og ind under sofatæpperne med en halv liter is og en god film. Men så heller ikke til meget mere, og da slet ikke til selv at have et sexliv - og sådan ser det faktisk ud for helt op mod 25 % af danskerne, hvor af langt størstedelen er kvinder. Vi bliver med andre ord vintertrætte, og noget af det første, der bliver taget af to do-listen, er den dampende sex, der ellers kan holde kulden fra døren.

Læs på Tidens Kvinder: Stort tema om sprøjteorgasme

Vinteren er en udfordring, og vi mangler først og fremmest lyset, og så har vi brug for at drosle ned og gå lidt i hi. Vi får mindre energi, fordi vi får mindre lys og vi får færre vitaminer og mindre frisk mad. Tilsammen dræner de faktorer vores energireserver, og det kommer blandt andet til udtryk ved manglende sexlyst, forklarer sexolog og læge Mette Thing Baltzar.

Stort galleri: sexstillinger der virker

Dyrk sex og bliv forårskåd

Der er mange ting, der er lige så sexede som et knald, så sexolog Mette Thing Baltzar opfordrer til, at man udvider sex-begrebet, så også sensualitet, intimitet, hudkontakt, dufte og alt andet, der kan få det til at kildre i underlivet, kommer på menuen.

- En orgasme om dagen holder doktoren væk, kan man sige. Det at have en seksualitet der fungerer - med sig selv eller med en partner - er som udgangspunkt sundt og godt. Hvis man basalt set har en god kontakt til sin seksualitet og bruger den på en konstruktiv, god og sund måde, så kan den være et værktøj til at forebygge vintertræthed, siger Mette Thing Baltzar.

Det handler i det hele taget om at engagere sig i både seksualitet og andre aktiviteter, der kan højne energiniveauet, og i dagens Danmark kan det nogle gange være nødvendigt med skemalagt sport eller sex, der kan sætte gang i kroppen. Og er man et udpræget hulemenneske, kan sex blive den motor, der trækker os gennem den lange, danske vinter med overskud på energikontoen.

Læs også: Pornosites for kvinder der virker!

- Det er vigtigt at huske på, at vi har en seksualitet og at vi bør dyrke den med os selv eller vores partner. Det er jo også en slags motion, og det betaler igen med noget energi og velvære, hvis man selv investerer lidt energi i det, siger Mette Thing Baltzar.

Kom foråret i forkøbet med et kæmpe sexdrive og et højt humør. Den simple opskrift: Dyrk sex!

Læs også