https://imgix.femina.dk/media/72aeb77f87124ae9b10f2de7a07458df.jpg
Kærlighed og sex

Bryster - Lær at elske bryster og alle deres hemmeligheder

19. december 2011
af Tidenskvinder.dk
Med den rette behandling er bryster en kilde til stor nydelse. Læs alt om brysternes hemmelige funktioner og lær at elske dine bryster som de er.

Det ligger dybt i vore forestillinger, at kvindens bryster skal erobres af manden. De skal lokke ham til, friste og ophidse ham til at gå videre i legen.

Brysterne er naturligvis også til god gavn for de nyfødte, i det mindste i en periode. Men ofte er brysterne en kilde til utilfredshed. De er for flade, for små, for skæve, for grimme, for store, for slappe.

Mænd er tilfredse med brysterne

Et stort flertal af mænd er tilfredse med deres kærestes bryster, mens kun 30 % af kvinderne er det. Det er da ærgerligt, kære kvinde! Du burde tage brysterne til dig og give dem lidt kærlig omsorg. For uanset, hvordan de ser ud, så er de i stand til at forstærke nydelsen i det seksuelle samvær, til glæde for dig selv, og derfor også for din partner.

Se galleriet : 7 kvinder viser stolt deres bryster frem

Lær dine bryster at kende

Sæt dig på en pude foran et spejl, evt. med et stearinlys ved siden af. Sørg for at du kan være ugenert i 10-20 minutter. Se på dine bryster i spejlet. Lad være med at komme med vurderinger af dem, men lad dine hænder glide hen over dem. Klem dem blødt, lad fingrene løbe hen over dem, rør ved brystvorterne, klem også dem blødt, hårdt. Stop alle kritiske tanker, og fokusér på alt det gode de har givet og giver dig. Hvad ville dine bryster fortælle dig, hvis de kunne tale? Lyt til deres hemmelige lyster, og fortæl din kæreste om det ved lejlighed.

Tip til dig med store bryster

På grund af mere fedtvæv kan store bryster tåle fastere greb. Måske elsker din kæreste at begrave sig i kavalergangen, fylde sine hænder med din bløde overflod.

Nyd at mærke tyngden af dine bryster, når du sidder ovenpå ham. Løft dem, klem dem, ryst dem - nyd på alle måder vægten af din kvindelighed, og husk, at en kvinde, som leger med sig selv, er et uimodståeligt turn on for en mand!

En ulempe ved store bryster kan være, at den nerve, som overfører følelsen fra brystvorten, strækkes og bliver mindre følsom. Derfor kan det være en god idé, at du ligger ned, mens han kæler for dine bryster. Det letter spændingen på nerven og giver dig plads til at fokusere på nydelsen

Bryster er uundværlige i forspillet

En af de evindelige udfordringer i sexlivet er mandens og kvindens forskellige tempi. Han tænder på visuelle stimuli og går fra 0 til 100 på sex sekunder, mens dine blodkar skal have tid til at fyldes og de langsommere sanser mættes.

Undersøgelser viser at denne "opvarming" tager ca. 20 minutter. På det tidspunkt er de fleste mænd færdige, og da et gennemsnitligt dansk samleje kun tager 15 minutter, så kan det kun gå galt.

Systematisk dyrkelse af bryster

Det er her, brysterne kommer ind. Fortæl ham, at brysterne er seksuelle væsner i sig selv, og at jo inderligere og mere mangfoldigt de kærtegnes - lige akkurat på den måde du gerne vil have det - desto større bliver nydelsen af jeres samvær. Systematisk dyrkelse af brysterne er en dejlig måde at blive ophidset på. Vis ham, hvordan du gerne vil have det. Eksperimentér og find ud af det sammen! Glatte, våde bryster For mange er glat hud, især lår, bryster og pikke, toppen af lir. Hvis det af den ene eller den anden grund ikke skulle være aktuelt med samleje, så kan I boltre jer med hinandens glatte kroppe eller kropsdele.
Gå i bad sammen, og lad ham sæbe dine bryster ind, det varme vand øger blod gennemstrømningen og gør huden mere følsom for berøringer.

Eksperimentér eventuelt også med indstilling af bruserhovedets forskellige muligheder for tryk, spredning osv. Hvis det ikke er aktuelt med et bad, så lad ham massere dine bryster med et dampende varmt, vådt håndklæde. Efter badet kan I forsætte et andet sted med en god og duftende massageolie.

Vidste du, at dine bryster udvikler sig hele livet og er i konstant forandring? Læs hvilke faser dine bryster gennemgår her.

Varme bryster

Nerveenderne i brysterne er de samme, uanset hvilken størrelse dine bryster har. Nydelsen er med andre ord den samme for dig med de flade og små bryster såvel som dig med de fyldige og store bryster. (Har du lagt mærke til, at når du er ophidset, kan de vokse med op til 25 %?).

Tip til dig med små bryster

De er følsomme og kan tåle en mindre "hårdhændet" behandling. Her er alle nerver intakte, og jo mere han kæler for dem, desto gladere bliver de.

Brystvorterne stritter, og jo mere du går ind i nydelsen, desto mindre betyder størrelsen. Læg mærke til, hvordan dine bryster opfører sig og ser ud, næste gang du har sex. Brug evt. et spejl og se, hvordan de ryster og dirrer, gynger, flyder ud og bevæger sig i forskellige positioner - når du ligger ned, når du sidder ovenpå ham eller bøjer dig over ham.

Mænd elsker at se bryster i bevægelse. Hvis du for en gangs skyld lægger de kritiske briller og ser hvor smukke og levende de er, så vil du sikkert bedre forstå, hvorfor han er så vild med dem!

Når din kæreste kærtegner dine bryster, frigiver hjernen vellystige hormoner, bl.a. oxtycin, som er et kraftigt bindemiddel mellem jer. Du kan forstærke denne virkning ved at trykke dig ind til ham og presse brysterne ind mod hans bryst. Eller i samlejestillinger, hvor jeres kroppe ligger tæt sammen.

Varme bryster er mere følsomme, og nærheden forstærker intimiteten i favntaget.

Forventningsfulde bryster

Antydningens kunst er vigtig og har en stor virkning, og kombineret med nyhedens overraskelser, kan små og lette berøringer, evt. med andre genstanden end hånden få nervetrådene til at dirre af fryd. En fjer, en isterning, penselstrøg med maling, smeltet chokolade, kølig bodylotion eller bare med fingerspidsen, penis, tungen.

Kontrasten mellem den bløde hud på brysterne og andet materiale, f.eks. silke, læder, lak, pels m.m. forstærker ofte nydelsen. Forandring fryder og pirrer og sender fantasier om det, som venter, ind i en strålende og forventningsfuld fase. Hjælp din partner til at forstå betydningen af alt dette. Måske finder I frem til, at de allerbedste hjælpemidler er læber, tunge, fingre og måske en varm, forventningsfuld pik.

Følsomme bryster

Vi tænker ofte på brystvorterne som den primære erogene zone, måske fordi de stritter frem og er mest tydelige. 82 % af alle kvinder tænder da også, når de masseres, knibes let, berøres, slikkes m.m. Fra brystvorterne går en direkte "liderlinje" ned til underlivet, som sørger for, at blodet strømmer til skeden og lokker klitoris ud af sin hule.

Vi tænker ofte på brystvorterne som den primære erogene zone, måske fordi de stritter frem og er mest tydelige. 82 % af alle kvinder tænder da også, når de masseres, knibes let, berøres, slikkes m.m. Fra brystvorterne går en direkte "liderlinje" ned til underlivet, som sørger for, at blodet strømmer til skeden og lokker klitoris ud af sin hule.

Fremhæv følsomheden i brysterne

Følsomheden på selve brystvorten kan være meget kraftig, så det er vigtigt, at din partner ved præcis, hvor lidt og hvor meget der skal til. Hos mange kvinder er det imidlertid areola (huden lige omkring selve brystvorten), som er allermest følsom? Er det sådan for dig? Ved han det?

Lad din partner gnide en isterning frem og tilbage mellem kl. 10 og 14 på areola. Lad ham derefter ånde på stedet. Smør brystvorterne ind med en mild mentolsalve (pas endelig på, at den ikke er for stærk!) eller brug spyt blandet op med en mentolpastil. Mærk den kølige fornemmelse. Få ham til at bevæge sine fingre lige over huden på dit bryst uden at røre brystvorterne og uden at han kommer i direkte kontakt med din krop.

På den måde berøres de små hår på huden og sender lækre fornemmelser ned i underlivet. For nogle er det særlig ophidsende at klemme brystvorterne meget hårdt. Det kan gøres med fingrene, med klemmer eller særlige clips beregnet til formålet. Når clipsene tages af, strømmer blodet til og forhøjer følsomheden. For nogle er dette toppen, for andre er det utænkeligt.

Læs også : Sådan får du store bryster til at syne mindre

Bryst orgasme

Som regel "bruges" brysterne som en del af forspillet, der som sagt ofte overstås lidt for hurtigt. I mange, de fleste?, tilfælde bliver brystmassagen reduceret til "en forespørgsel på første sal om det er ledigt i stuen" - og så går man derned. Hvad ville der ske, hvis flere blev klar over, at et tålmodigt og kærligt brystforspil faktisk kan give mange kvinder orgasme?

En følsom kvinde kan opnå brystmassage orgasme i løbet af 15 til 20 minutter. I tantrisk seksualitet er brysterne den positive pol i den kvindelige seksualitet. Den tilsvarende hos manden er hans penis. Nøglen i forspillet er at stimulere kvindens positive pol, så hun åbner sin negative pol, skeden, så den bliver våd. Bryster er som snefnug. Hvert eneste er unikt. Det samme er måden, de bedst behandles på.

Mød 4 kvinder der uden omsvøb fortæller deres brysters historie og stolte står ved deres udseende, i galleriet her på Q.

Læs også