https://imgix.femina.dk/media/de2b4ca98b5041ddb713285a3d093402.jpg
Kærlighed og sex

Brug kroppens erogene zoner

3. oktober 2011
af Marianne K. Holm og Helle Hartz
Man siger, at 90 % af vores seksualitet sidder mellem ørene – som udgangspunkt. Hvis vi går på opdagelse på kroppens mindre kendte følsomme steder, venter der os nye, sanselige oplevelser og endnu bedre sex.

Men jo mere ned i kroppen vi kan fl ytte vores seksualitet, jo bedre og mere livgivende sex kan vi få. En af mange måder at gøre det på er ved at lære vores kroppe at kende - både vores egen og vores partners.
Onani er langt den bedste måde at kortlægge sit eget erotiske landkort på, siger Pia Struck, der er seksualterapeut og har hjulpet hundredvis af både kvinder og mænd til at få et bedre sexliv.

En anden og også meget behagelig vej er at udforske de mindre oplagte steder på kroppen med nysgerrighed og åbenhed. For der fi ndes masser af erogene zoner, som de færreste tænker på at kærtegne.
Der fi ndes ifølge Pia Struck en særlig gruppe af mænd, man kan vælge at kalde BK-mænd. Det er de mænd, som tror, at kvindekroppen består af to erogene zoner: Bryster og Kusse. Kvinder kan selvfølgelig også have en tendens til først og fremmest at koncentrere deres kærtegn af manden omkring hans pik.

Læs også: Sex grømme og drømme sex

Men der er meget mere til både kvinde- og mandekroppen, når det kommer til erotiske zoner, forklarer Pia Struck. Mulighederne er praktisk talt uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser, når det handler om berøring. Så det gælder bare om at finde ud af, hvad lige netop du og din partner bedst kan lide - hvad der vækker jer hver især og bringer jer fra hovedet ned i kroppen.


Køb den populære
sexy rabbit her

HOVED
Hovedregionen har mange gode zoner. De fl este har for eksempel nok prøvet at blive nappet blidt i øret. Men der er mange variationer over det tema, forklarer Pia Struck:
- Find ud af, hvad du bedst kan lide. Skal det være et blidt nap, skal det være hårdere, skal der bruges tænder eller ej? Prøv også at masseredet ydre øre på toppen af øret, det er der også mange, der synes er rigtig behageligt. Toppen af hovedet er også herligt. Masser din partners isse, blødt eller hårdt alt efter, hvad han bedst kan lide.

Nakken er kendt for at være et af de centrale steder for massage, menden er mere end det:- Nogen kan godt lide at blive holdthårdt i nakken. Har man langt hår,kan det også være rigtig fedt at blivetrukket i håret, men det er forskelligt fra person til person, hvor hårdt det skal være, så det gælder bare om at prøve sig frem, siger Pia Struck.
Munden og læberne er oplagte erotiske zoner, men der er mere til munden end det traditionelle kys. I kan prøve at suge hinandens læber blidt ind i jeres munde. Det er for mange en dejlig fornemmelse. I kan også kærtegne ganen der, hvor tænderne stopper i overmunden. Lige dér har mange en erogen zone, som elsker at blive berørt med tungen. Og hvis han har skæg eller skægstubbe kan han forsigtigt kilde dig med det.

NUMSE
For langt de fl estes vedkommende sidder der masser af erogene zoner på balderne, siger Pia Struck:
- Hvad kan du bedst lide? Er du til at blive holdt lidt hårdt, kan det være rigtig fedt at blive klasket i numsen. Mange synes, at en fræk og pirrende leg med at give endefuld kan være rigtig sjov, og når man bliver klasket bagi, svulmer numsen også op på den fede måde, og den følelse kan sprede sig til kønsdelene. Husk blot at varme op, før I sætter ind med kraftigere slag. Små, lette klask stimulerer og gør nerveenderne klar til at modtage de hårdere af slagsen. Det er vældigt pirrende at veksle mellem slag og fine, bløde berøringer, lette kys eller pust på varm eller våd hud.
I kan også massere hinandens balder med en god massageolie. Det stimulerer også blodtilførelsen og kan hjælpe med til, at I bliver endnu mere ophidsede.

Læs også: 11 tips fra bøsserne

MAVE
Maveskindet og siderne er også et centralt sted. Igen er det vigtigt at prøve sig frem med sin partner og se, hvad der føles bedst: - Prøv at mærke efter, hvad der er rart, både når I er liderlige, og når I ikke er det. Måske vil I gerne røres med blide, lette fi ngre på maven, når I er liderlige, eller også passer det bedre, når I bare vil nusse. Måske er I mere til den hårde hårbørste på maven, når der står sex på programmet, siger Pia Struck. Og alt efter hvor kildne I er, kan I også prøve at slikke hinanden på maven og siderne.

RYG, SKULDRE OG KRAVEBEN
Bevæger vi os lidt nedad, kommer vi til en anden erotisk zone, nemlig kravebensfordybningen. Ifølge Pia Struck er dette etfølsomt sted, fordi huden der er tyndere, så man kan mærke mere. Kærtegn hinanden med lette fi ngre og strøg, eller slik hinanden der - det kan fremkalde den skønneste gysen og gåsehud.
Nakken og ryggen er oplagt til massage, men i stedet for at bruge hænderne foreslår hun, at man også kan forsøge sig med en hårbørste eller en fjer: - Det lyder måske lidt voldsomt med en hårbørste, men mange fi nder det faktisk vældigt stimulerende. Hvis det er en tand for meget med børsten, kan man også prøve at kærtegne sin elsker med en fjer op langs rygraden og på lænden.
En rigtig god ide er, hvis man kan få fi ngre i en oversigt over kroppens akupunkturbaner. For de samme baner er også tit erogene zoner.

Læs også: Sex med en ny partner

FØDDER
- Fødderne er for mange et kildent sted, men her kan I med fordel bruge lidt "zoneterapi". Altså trykke lidt hårdere, så det ikke føles så kildent. Prøv også at bruge dine fi ngre til at "flette tæer" med din partner. For mange er det en skøn fornemmelse at få spredt tæerne ud på den måde, fortæller Pia Struck.
Hvis I ikke er specielt kildne, kan I eksperimentere videre med at slikke hinandens fødder og sutte på hinandens tæer, mens I evt. kigger hinanden dybt i øjnene. Altså et fod-blowjob. Det kan være utroligt sexet.

BEN
Indersiden af lårene udmærker sig ved at være tyndhudet, så også her mærker I mere end andre steder på kroppen. Og alle led er meget følsomme - f.eks. knæhaserne. Her kan det være helt fantastisk at blive berørt, men igen - prøv jer frem - måske er en af jer stadig lidt for kilden til at blive kærtegnet netop dér. Det kan også være en pirrende oplevelse at blive strøget op og ned af skinnebenene.
Mange mænd kan rigtig godt lide et par glatte, silkebløde kvindeben. Og mange kvinder kan godt lide fornemmelsen af at køre fi ngrene op og ned af hans behårede, maskuline ben.

ARMHULER
Armhuler er for mange et højst følsomt sted - for nogle for følsomt, fordi det kilder for meget. Men kan I lære at slappe nok af, kan armhulen være et utroligt stimulerende sted at blive kærtegnet.
Hvis du som kvinde ikke barberer dig under armene, kan det være endnu bedre, da mange af de kvinder, der har beholdt deres armhulehår, fortæller, at det er en fræk fornemmelse at blive hevet i hårene. Nogle gange blidt, andre gange hårdt. Det samme gælder for mændene.

BRYSTER OG BRYSTVORTER
Brysterne er for mange noget af det mest centrale, når der skal varmes op under dynerne. Og det giver god mening, siger Pia Struck:
- Bryster er centrale for en lang række kønsnervebaner. Så berøring af brysterne kan vække energibaner på hele forsiden af kroppen. Prøv for eksempel at trække hendes bryster rundt i en cirkel, så hele huden mærker det. Mænd kan ofte også lide at blive stimuleret på brysterne - nærmere bestemt brystvorterne.
Niv, nap og bid forsigtigt i dem. Nulr dem og træk i dem. Find ud af, hvor hårdt eller blødt det skal være, for at det føles helt rigtig for jer.


Køb dit sex legetøj
i Qshoppen

Læs også