bedre sexliv
Kærlighed og sex

5 ting, der gør dit sexliv bedre

12. januar 2018
af Sara Skaarup
Foto Panthermedia
Drømmer du om et bedre sexliv? Og nej, du behøver ikke shoppe sexlegetøj eller gøre dig til. Du skal bare lade op, stresse af og holde op med at tantekysse din mand, siger feminas sexolog Sara Skaarup.

Feminas sexolog Sara Skaarup guider dig til et bedre sexliv

Sov

Det lyder kedeligt, og det er ikke garanteret, at din sex-kilde springer lystigt, bare fordi du sover mere. Men oddsene for at sprudle på det felt stiger helt sikkert. Hvor meget søvn folk har brug for, er forskelligt, men mange af os sover alt for lidt. Træthed er en effektiv lystdæmper – og nem at komme til at bruge som undskyldning for, at man ikke orker sex. Så sørg for at være veludhvilet og se at få mere energi til alt, også sex.

Spis

Du kan give din krop mere eller mindre kvalitets-brændstof, og den rigtige mad optimerer din generelle livslyst – herunder den erotiske. Her taler vi ikke om at gå på diæt, poppe lystpiller eller leve af østers, men om slet og ret at spise med kærlighed til kroppen. Med en frysetørret nudel-ret med hærdet fedt og 40 tilsætningsstoffer siger du groft sagt: Fuck dig!, til din krop. Med en økologisk smoothie og en nøddebar siger du: Jeg elsker dig! Når du behandler kroppen som et tempel, begynder den sjovt nok at opføre sig anderledes. Kodeordene er: Langsomt og lækkert.

LÆS OGSÅ: Bedre sexliv: Drop den pæne pige

Arbejd mindre og lær at sige pyt

Lettere sagt end gjort måske. Men faktisk vurderer mange eksperter stress som den værste trussel for danskernes sexliv. Vi er simpelthen næsten alle sammen superpressede over alle de ting, vi synes, vi skal. Den stræben efter at være en succes på alle planer giver et overfokus oppe i skallen, og det er som bekendt nede i kroppen, sex foregår. Det er urealistisk at forvente en lyst i fuldt flor, hvis sex blot er et af dine punkter på to do-listen. Så overvej, om du gerne vil have et lidt mindre arbejdsomt og perfekt, lidt mere sanseligt liv.

Drop de rare kærtegn

Mange par, som ikke har sex, udveksler masser af berøringer, bare ikke seksuelle: Vi tantekysser, aer og holder hånd, og det er bekræftende og dejligt. Samtidig nærer det vores behov for kontakt uden at være spor erotisk. Hvis du gerne vil skrue op for passionen mellem dig og partneren, og jeres berøringer er venskabelige frem for hede, så prøv at aftale at lade være med at røre ved hinanden. Eksperimenter viser, at det for mange par giver de erotiske kærtegn – og sexlivet – en renæssance.

Tag handsken op

Hvis man altid gør, som man plejer, får man samme resultat. Vi ved godt, at forandring kræver nye input, men mange har svært ved at få det gjort. Du kan gå til sexolog, på kursus, se porno eller læse fagbøger og se, om inspirationen indfinder sig. En utraditionel idé kunne også være at få dig en selvvalgt ”sponsor”: Hvad med at bytte erotiske udfordringer med en veninde, som du er meget fortrolig med? Du giver hende en om ugen, hun giver dig en: Overrask din partner nøgen i garagen, kæl for dig selv med en grøntsag, eller gå uden trusser en hel weekend … I skal så rapportere til hinanden, hvordan det går. Mange kvinder vil gerne booste deres sexliv, og vi trænger også til ikke at tage sagen ALT for alvorligt.

LÆS OGSÅ: Sex-experternes råd til et bedre sexliv

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du bedre i sengen

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også