Mange kvinder har et dårligt forhold til deres sexliv
Kærlighed og sex

Sexologen: Drop den pæne pige og få et bedre sexliv

19. september 2013
redigeret af webredaktionen
Mange kvinder har et dårligt forhold til deres seksualitet og krop og har svært ved at nyde deres sexliv. De skal rydde ud i ”sexskeletterne”, siger en sexolog.

Få et bedre sexliv

Enten er man en fræk kvinde – eller også er man en pæn pige. Mange kvinder oplever det paradoks, at de ikke kan være begge dele på en gang, fortæller sexolog og parterapeut Katrine Berling til FEMINA i denne uge.

Det handler tit om skyld og skam, og den måde, kvinderne er vokset op på, siger hun.

- Det handler om, hvad vi må og ikke må – ud fra de historier vi fortæller os selv. Piger opdrages anderledes end drenge. Små drenge må godt holde lidt i deres penis, men hvis små piger løfter op i deres kjoler, får de straks at vide, at det må de ikke.

LÆS OGSÅ: 6 ting, der forbedre dit sexliv

LÆS OGSÅ: Der findes op til 7 orgasmetyper, kvinder kan opnå. Få den store guide til orgasme her

OPHIDSELSEN KAN IKKE SES

Der er endnu en ting, der ifølge sexologen gør det svært for kvinder at have et naturligt forhold til deres seksualitet. Der er nemlig megen mystik forbundet med kvinders seksualitet – i modsætning til mænds.

- Man kan se, når en mand er ophidset, og man kan også se hans orgasme i form af en udløsning. Men kvindens ophidselse kan man ikke se. Det gør det svært at vide, om vi gør det rigtigt, for vi stoler ikke på vores egen intuition. Vi tror, at tingene skal se ud på en bestemt måde, og vi får hurtigt et mål om større, hurtigere, bedre, som lægger et kæmpe pres på os. Hvis der sker små gode ting i vores sexliv, opdager vi det slet ikke, fordi vi tror, det hele skal være så storslået, siger Katrine Berling.

ITALESÆTTE SEXSKELETTERNE

For at få et mere naturligt forhold til vores seksualitet, skal vi åbne op for alle skeletterne i skabet, råder Katrine Berling, der fortæller, hvad hun rådede en klient til, der havde netop det problem:

- Jeg fortalte hende, at fantastisk sex ikke kan opstå, hvis vi går rundt og synes, vores køn er ulækkert. Hun og mange andre kvinder oplever det paradoks, at de enten kun kan være fræk kvinde eller pæn pige. De tror ikke, de kan være begge dele, men vi er alle i stand til at være frække på ét tidspunkt og den pæne pige på et andet. Det handler om at komme ned i kroppen og hvile i den, siger Katrine Berling til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Fik du orgasme under fødslen? Få 7 overraskende orgasme-facts

Læs også