Læge og sexolog Jesper Bay Hansen giver dig her første kapitel i serien om tips til hvordan du får mere julesex.
Kærlighed og sex

1:3: Sådan får du mere julesex

10. december 2011
af Læge og sexolog Jesper Bay Hansen
foto: ThinkStock
Læge og sexolog Jesper Bay Hansen giver dig her første kapitel i serien om tips til hvordan du får mere julesex.

Sådan får du mere julesex

Vi bringer frem til juleaften et kapitel om julesex hver lørdag. Her får du det første.

Vil have ild i lagenerne i juleferien? Det kan du gøre ved at opfylde din mands dybeste ønsker. Her får du et par eksempler på det mænd gerne vil have - og tips til hvordan du giver ham det.

En glad pige. Manden vil gerne have en glad kæreste. Han vil faktisk rigtig gerne gøre hende glad, og sex kan være en af måderne, at manden viser sit ønske på. Men det er svært for ham, at lægge op til sex, hvis kæresten hele tiden er sur og gnaven.

FAKTA

Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin med videreuddannelse i sexologi, kognitiv terapi og kognitiv coaching. Han har i flere år arbejdet med lykke i livet og beskæftiger sig til daglig med lykke i relation til vores sundhed, seksualitet, arbejde, fritid, værdier m.m.

Læs mere på Sexogsamtale.dk

Forslag til pigen: Giv glæden en chance. Hvis dit hoved er fyldt med vrede og bekymringer, så planlæg en time hver eftermiddag fra kl. 17-18, hvor du må være lige så vred og bekymret, som du har lyst, for resten af dagen at give glæden en chance. Forsøg et simpelt trick med en kuglepen, der giver de fleste umiddelbar glæde - konkret anvisning i artiklen (facial feedback). Julen siges også at være glædens tid - så dyrk glæden.

Og det bedste af det hele: Glæden smitter helt ud i tredje led dvs. vi smitter ikke være vores kæreste med glæde, også kærestens venner og kærestens venners venner vil meget sandsynligt blive gladere. Glæden i livet er et emne, der optager mig meget og baggrunden for min bog Recepten på lykke. Og den gode nyhed er, at der er rigtig mange måder at kultivere glæden og lykken på.

En nærværende pige. Manden vil også gerne have en nærværende kvinde. Det er en lystdræber for ham, hvis pigen er mentalt fraværende på grund af tanker om rengøring, julebag eller køb af julegaver. En af de største julegaver, mange kvinder kan give deres mænd, kommer ikke indpakket i funklende gavepapir.

Og det bedste ved det hele er, at gaven ikke en gang behøver koste dig kroner og ører. Men den vil nok koste dig en personlig indsats - gaven, jeg her tænker på, er dit udelte nærvær. Og det er ikke kun din mand, der vil høste gevinsterne ved dit udelte nærvær. For både glæde og nærvær har ofte boomerang-effekt.

Dvs. glæder du din mand og vælger du, at give ham dit udelte nærvær, så vil du med stor sandsynlighed få en pæn portion glæde og nærvær retur. Ikke nok med det, som jeg har beskrevet det i min bog, så er det en lykkeaktivitet at dyrke sex og nærvær. Og netop sex og nærvær går hånd i hånd. Sex giver altså nærvær, men nærvær øger også chancerne for sex.

Læs også: 2:3: Sådan får du mere julesex

Læs også: 3:3: Sådan får du mere julesex

Læs næste afsnit om julesex på næste lørdag.

Jesper Bay-Hansen er læge og sexolog.
3. september udkom hans bog
"Recepten på lykke".

Læs også