Læge og sexolog Jesper Bay Hansen giver dig her tredje kapitel i serien om tips til hvordan du får mere julesex.
Kærlighed og sex

3:3 Sådan får du mere julesex

24. december 2011
af Læge og sexolog Jesper Bay Hansen
foto: ThinkStock
Læge og sexolog Jesper Bay Hansen giver dig her tredje kapitel i serien om tips til hvordan du får mere sex i julen.

Vi bringer frem til juleaften et kapitel om julesex hver lørdag. Her får du det sidste.

Vil have ild i lagenerne i juleferien? Det kan du gøre ved at opfylde din mands dybeste ønsker. Her får du et par eksempler på det mænd gerne vil have - og tips til hvordan du giver ham det.

Frække fantasier. Manden har ofte frække fantasier. Det er mit indtryk, at rigtig mange mænd bruger rigtig meget tid på at fantasere. Nogle fantasier udleves måske, andre bliver på fantasiplanet. Om en fantasi skal udleves eller forblive en fantasi, må det enkelte par blive enige om. Men guiden til kvinden må være at invitere sin mand til at dele en sexfantasi, hvis han har lyst. "Har du lyst til at dele dine frække tanker med mig?" eller "Fortæl mig en fræk sexfantasi, skat!".

Din mand vil måske blive overrasket - og det vil du måske også. Det kan for eksempel være, at din mand fantaserer om en fræk trekant? Det er en fantasi, jeg har hørt flere gange i min samtaleklinik. Men julen er også overraskelsernes tid. Den psykologiske effekt af en gave er i øvrigt størst, hvis gaven falder uventet og ufortjent. Måske dine inviterende spørgsmål til din mands frække tanker og fantasier skal være din gave til ham?

FAKTA

Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin med videreuddannelse i sexologi, kognitiv terapi og kognitiv coaching. Han har i flere år arbejdet med lykke i livet og beskæftiger sig til daglig med lykke i relation til vores sundhed, seksualitet, arbejde, fritid, værdier m.m.

Læs mere på Sexogsamtale.dk

Gaven behøver nemlig ikke nødvendigvis at være at udleve den frække trekant, med mindre du selv har lyst. Eller du kan udleve fantasien i en tillempet og spiselig form og give din mand en fræk trekant med aktørerne: dig, mig og Chanel - altså duften Chanel.

Eksperimenterende sex. Eksperimenterende sex fås i så mange varianter, at kun fantasien sætter grænser. Hvad der er eksperimenterende sex for dig, er måske hverdagssex for andre eller helt utænkeligt for atter andre. Den gode nyhed er, at ingen har facit for, hvad eksperimenterende sex er.

Og det sætter dig helt fri. Som kvinde kan du vælge forskellige strategier, for eksempel plan A eller plan B. Plan A er at invitere sin mand til at dele sine frække tanker om former for sex, I endnu ikke har prøvet sammen. Han kan omvendt også invitere dig til at dele dine frække tanker, så I på den måde giver hinanden en gave.

En af fordelene ved denne strategi er, at I sammen kan afstemme jeres forventninger og lyster, inden I kaster jer ud i de hvide lagener eller julehalmen. En ulempe kan være, at det kan tage lidt af spændingen - at man så at sige kan tale spændingen ved eksperimenterende sex ihjel. Hvis du ser denne risiko, er det måske bedre med plan B, som kører på trial and error principptet. Forsøg dig frem og se hvad, der virker for jer som par, og hvad der ikke virker.

Tag også ved lære af de mindre givende forsøg, prøv at ændre lidt, forsøg igen og se, hvad der så sker. I kan kun finde ud af det, ved at forsøge jer frem. Din mission er altså at prøve noget nyt, for at undersøge lyst- og lykkepotentialet i aktiviteten. Brug fantasien - for nogle kan det være at give et blow job med en kælende og pirrende tungespids (husk at tandrækkerne er no go), for andre kan det være at bringe endnu mere leg og glæde ind i alle kropsåbninger. Julen er både glædens og overraskelsernes tid. Lykkelig jul…

Læs også