Gravid

Video: Planlagt kejsersnit vs. akut kejsersnit

3. juni 2015
af Anne Romanelli
Foto: Screendump
Hvis man skal have foretaget et planlagt kejsersnit eller et akut kejsersnit, kan det være rart, hvis man i forvejen har set, hvordan sådanne kejsersnit foregår. Her er 3 videoer, der både forklarer og viser processen i detaljer.

Der er blevet skrevet og sagt mange kloge og informative ting om kejsersnit - både planlagt kejsersnit og akut kejsersnit.

Men står man i den situation, at man skal have foretaget enten et planlagt kejsersnit eller et akut kejsersnit, kan det være rart, hvis man i forvejen også har set, hvordan sådanne kejsersnit typisk foregår.

Det er der rig mulighed for på internettet, hvor der findes en masse videoer af kejsersnit.

De svinger dog stærkt i kvalitet, og vi har derfor søgt efter videoer af kejsersnit, som på en god og grundig måde viser, hvordan hhv. et planlagt kejsersnit og et akut kejsersnit foregår. Disse videoer kan du se herunder.

(Bemærk venligst, at der naturligvis kan være visse variationer fra kvinde til kvinde i forbindelse med kejsersnitsforløb, alt efter hvor og hvordan kejsersnittet foregår. Videoerne illustrerer de typiske forløb.)

Videoer af planlagt kejsersnit vs. akut kejsersnit

I den første video, der er produceret af DR, ser du først en jordemor forklare dig i deltaljer, hvad et planlagt kejsersnit og et akut kejsersnit egentlig er - og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Herefter følger hvv. en video af et planlagt kejsersnit (produceret af Region Hovedstaden) og en video, hvor en anden jordemor forklarer mere i detaljen, hvad et akut kejsersnit egentlig indebærer (produceret af TrygFonden).

Af naturlige årsager findes der flere videoer af planlagt kejsersnit end akut kejsersnit, da det i sidstnævnte tilfælde ikke i samme grad er til at forudse, hvornår man skal have kameraet parat - og i visse tilfælde er det heller ikke i nogens interesse, da der kan være store komplikationer og dermed brug for arbejdsro.

Jordemor Agnete Nørrelund forklarer om forskellen på planlagt kejsersnit og akut kejsersnit:

Her følger vi den 36-årige Catrine, der skal have foretaget et planlagt kejsersnit:

Her forklarer Jordemor Lene Møller mere om, hvordan et akut kejsersnit foregår:

Se også:

Video: Hospitalsfødsel vs. hjemmefødsel9 fantastiske fotos: Sådan passer en fuldvoksen baby i livmoderen

Læs også:Kejsersnit: Fordele og ulemperNaturlig fødsel vs. kejsersnit - de største forskelleKejsersnit: Stor forskel på landsdeleTiden efter kejsersnitJohanne valgte kejsersnit - for sig selv og for sit barn

Her kan du finde sjovt legetøj til dit barn - helt uden skadelige stoffer! >>

Her finder du børne- og babytøj i høj kvalitet - billigt og med gratis fragt! >>

Her kan du forkæle dig selv med lækkert tøj - og sko, tasker og smykker! >>

Her kan du finde jeres næste familieferie - til populære og børnevenlige rejsemål! >>