https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/baby/babytnderprim.jpg
Gravid

Top 20: Dét hedder flest mennesker i Danmark

15. januar 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock.
Danmarks Statistik har offentliggjort en Top 20-liste over de mest populære drengenavne og pigenavne i landet. Inddelt i aldersgrupper er det dog helt andre navne, der hitter.

For første gang nogensinde har Danmarks Statistik i år kigget på andelen af befolkningen med unikke navnekombinationer, og man har hermed fundet frem til, at hele 77 procent af befolkningen har en unik navnekombination.

Det vil sige, at de er de eneste i Danmark med netop den kombination af for- og efternavne.

Andelen er højst hos børnene. Blandt de navngivne 0-årige er det hele 96 procent, der har et unikt navn. Laveste andel findes blandt de 77-årige, hvor 63 procent har et unikt navn.

Top 20-navne i befolkningen

I den samlede befolkning var Peter - per 1. januar 2015 - det mest anvendte fornavn til mænd, mens Anne var topscorer hos kvinderne.

Top 20 - mænd:

Top 20 - kvinder:

Populæreste navne inddelt i aldersgrupper

Deler man befolkningen op i aldersgrupper med 10 års-intervaller, så er hverken Peter eller Anne dog topscorer i nogen af grupperne.

For de 1-9-årige var William og Emma således de mest anvendte fornavne. I den anden ende af aldersskalaen er Hans i top for de tre ældste aldersgrupper hohs mændene. For kvinderne er Inger i top blandt 80-89-årige, og Anna for de to ældste aldersgrupper.

Læs også