Gravid

Planlagt kejsersnit – ja tak!

11. december 2008
af Signe Eriksen Tonsberg
Foto: Louise Kontala
Annettes beslutning om planlagt kejsersnit handler om tryghed og om at få en god oplevelse.

Da Annette Heick skulle føde sin første søn Eliot, lå han med numsen nedad. Derfor fik hun et planlagt kejsersnit.

Det handler om tryghedNår hun skal føde anden gang, vælger hun kejsersnit igen.- For mig handler det om tryghed. Jeg fik et meget vellykket kejsersnit, og jeg vil gerne have en vellykket fødsel igen, fortæller Annette Heick, som ikke vælger kejsersnit, fordi hun er bange for smerten.- Når jeg nu kan vælge selv, så har jeg lyst til at vælge en model, jeg har prøvet før. Det giver mig en enorm tryghed, siger hun.

Barnet lå forkertDa Anette var gravid med Eliot, fandt man ud af, at han lå forkert.- De prøvede at vende ham rundt og stod og mosede rundt med min mave, mens maskinen, der måler barnets hjertelyd. Til sidst turde de ikke forsøge mere, siger Annette, som derefter fik en tid til kejsersnit den 17. maj. Først synes hun, det var underligt og blev faktisk lidt skuffet over ikke at skulle føde naturligt.- På den anden side elsker jeg, når læger og jordemødre er kontante og siger, at sådan bliver det, siger Annette Heick.

Vellykket kejsersnitKejsersnittet blev helt igennem vellykket.- Jeg lå bag den her skærm og kunne mærke, alt hvad der skete, selv om jeg var bedøvet. Pludselig kunne jeg mærke, at jeg var tom. Og så var han ude. Jeg kan huske, at han gav et gnyf fra sig, og derefter fik jeg noget morfin og røg ud i tågerne, fortæller Annette Heick. Derfor var det hendes mand Jesper Vollmer, der tog sig af Eliot de første timer efter fødslen.- Nu havde jeg jo gået og haft Eliot i min mave i alle de måneder, og så fik Jesper en halv time med ham helt for sig selv. Jeg ved, det var rigtig stort for ham. Og jeg var også helt vildt glad for, at han fik den oplevelse, siger hun.

Vidste du at...

20-25 % er blevet gravide inden for den første måned.50 % er blevet gravide efter tre måneder79 % er blevet gravide efter seks måneder.85 % er blevet gravide efter to år.

Læs også: H-skål, himmel eller helvede?Kvinder ønsker kejsersnitFrygter du fødslen?Kejsersnit