https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/baby/rejse-med-baby/kanoturivildmarkenprim.jpg
Gravid

På kanotur i vildmarken

6. januar 2014
af Frida Paustian
foto: Pantherstock
Når børnene er blevet større, så benyt jer af naturen. Tag eksempelvis på kanotur og overnat i telt. Det er en helt fantastisk mulighed for at få talt sammen,fordi man faktisk har tid til at lytte og ikke liiiiiiige skal tømmeopvaskemaskinen. Her får du tips fra eventyrer Erik B. Jørgensen, der selv har været på kanotur i vildmarken med sin treårige datter i 45 dage!

Hvor kan man tage hen på kanotur?

Er man uerfaren så er Gudenåen eller Skjern Å et godt bud. Eller bare en kanotur på den lokale sø og hjem

Sådan motiver du en 3-årig i kano

  • Tag en godtepose med, gerne flere - det giver ro. Bestikkelse virker næsten altid.
  • Hold en pause cirka hver time, så er der noget at se frem til.
  • Tag en padle med til barnet - de elsker at være lidt med.
  • Brug naturen - se efter fisk, fugle, myretuer, bålsteder. Tag en opslagsbog med om dyr i området, så I kan læse om det, I ser.
  • Der er masse af legemuligheder: Plaske i vand, skrive med vand på sten, synge, fortælle historier, sove, fløjte en sang som den anden skal gætte. Børn er fantasifulde og indordner sig som regel.

og slå telt op i baghaven.

Hvad skal man være opmærksom på?

1. Vær hele tiden bevidst om, at du skal have overskud til dine børn. Sørg derfor for, at I ikke laver større ture, end I selv kan magte.


2. Skal I på længere ture så medbring godt med sikkerhedsudstyr, telefon, nødsender, medicin, førstehjælp osv. Det giver ro, for så behøver du ikke tænke på, hvad nu hvis …

3. Husk at medbringe godt med forskellig mad - børn har det med at blive kræsne.

4. Sørg for et godt telt, regntøj og varmt tøj, så vand og kulde ikke ødelægger din tur. Det er rigtigt, at der ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning.

5. At få det gjort, fordi det er lige til - og det er fantastisk at gøre i fællesskab. Det giver noget helt særlig, som er svært at få andre steder.

Hvordan forberedte du din datter Karen på at tage af sted?

Jeg inddrog hende i de fleste forberedelser. Vi talte om turen, hvad vi skulle have med, og hvad vi skulle se. På den måde blev det konkret for min datter, og hun kunne glæde sig til det.

Hvad var en af de største oplevelser på turen?

Det var helt klart at dele min glæde for naturen med min datter og komme hende nær. Det at opleve naturen sammen med hende og se, at hun blev ligeså begejstret som jeg, var noget helt særlig.

Læs om familien der tog på barsel på Sicilien

Gode råd til kanoturs-pakning

• Pak alt vandtæt, for vand kommer ind over alt. Brug eksempelvis blå plastik-tønder til cirka halvdelen af læsset - de er vandtætte, slagfaste og billige. Brug kraftige sække til resten af oppakningen. Husk at pakke i vandtætte poser inden i pakkesækkene. Pak naturligvis elektronik, telefon og iPad dobbelt vandtæt og gerne i hårde pakkasser, igen fordi vand kommer ind over alt.

• Har du løse ting - for eksempel kamera eller slikposer - så bind dem fast, så de ikke falder ud

• Lav en lille dagspose med hue, handsker, hat, solcreme og slik, så det er nemt at komme til.

• Pak det tunge nederste i tønderne, så tyngdepunktet kommer nederst. Lad være med at fylde en tønde helt med mad og den anden med lette ting - fordel det. Det er vigtigt, at vægten er ligeligt fordelt i kanoen.

• Pak de ting, du skal bruge først, øverst - for eksempel telt, så du let kan få teltet frem og sætte det op, hvis det er regnvejr. Så kan du pakke resten ud i tørvejr inde i teltet.

Her kan du læse om Bettina Aller, der rejse jorden rundt med blebørn

Om Erik B. Jørgensen
Er tidligere soldat, har været i Sirius Patruljen og Jægerkorpset. Har lavet mange ekspeditioner rundt i verden og lever i dag som eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide. Vil du vide mere eller se billeder fra turen og få mere inspiration til flere ture, så klik ind på www.komud.dk

Læs også