Make-up
Gravid

Fødetip: Makeup gør fødslen nemmere

17. marts 2016
af Anne Romanelli
Den amerikanske makeup-artist Alaha Karimi storhitter på både sociale medier og større nyhedsmedier med billeder fra sin fødsel, hvor hun lægger fuld makeup mellem veerne. Og ideen er måske slet ikke så tosset, som den lyder!

En fødsel er en barsk omgang, og det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvilke metoder man anvender for at klare sig igennem veerne.

Den amerikanske makeup-artist Alaha Karimi fandt en måde, som nok ikke er så udbredt, da hun i februar fødte sin datter!

10 råd til at klare veerne

Hun lagde nemlig fuld makeup på sig selv mellem veerne:

- Jeg havde søgt på Google efter måder at klare smerterne på, og et af forslagene var at sætte musik på og gøre noget, man holder af. Så det var lige præcis det, jeg gjorde, forklarer Alaha Karimi til Today.com.

Galleri - her lægger hun makeup under fødslen:

Og metoden virkede helt efter hensigten.

- Det hjalp med at få tiden til at gå hurtigere og fik mig til at tænke på andet end veerne, siger den nybagte mor.

Billederne af Alaha Karimi har fået blandede modtagelser på de sociale medier.

Epidural: Hvilket tidspunkt i fødslen er bedst?

Nogle roser hende for hendes overskud og gode idé (og udseendet), mens andre ikke er helt så positivt indstillede:

- Nogle siger, at jeg går mere op I mit udseende end I mit barn, men når man ser realitistisk på det, så ved alle, som har gennemgået veer, at det bare handler om at holde ventetiden ud, siger Alaha Karami, som understreger, at hun først spurgte om lov af fødselslægen, før hun hev sin makeup-taske frem.

Makeup-artisten opfordrer alle andre kvinder til også at tage noget med i deres fødselstaske, som kan få deres tanker væk fra smerterne under fødslen.

Alternative (!) råd til en bedre fødsel

- Hvis du elsker at lægge makeup, så gør det! Men hvis du bedre kan lide at strikke, så gør dét – lav en trøje imens. Gør noget, der distraherer dig fra veerne, råder Alaha Karami.

Læs også