Børn i skole
Gravid

Børn født i denne uge er klogest

8. juni 2016
af Anne Romanelli
En stor amerikansk undersøgelse viser, at sent fødte børn har langt bedre kognitive evner end børn, der er født i andre graviditetsuger. Til gengæld er de også skrøbeligere.

Forskere fra Northwestern University i Illinois har undersøgt over en million amerikanske børn – mentalt såvel som fysisk – og de er kommet frem til følgende konklusion:

Børn født i 41. graviditetsuge - kendetegnet som 'sent fødte' - har markant bedre kognitive evner end børn, der er født 'til tiden' i 39. eller 40. uge.

Fødselsdatoen kan påvirke dit barns personlighed

De kognitive egenskaber – dvs. evnen til bl.a. at opfatte, tænke og forstå – var især mere veludviklede i 8-15-årsalderen, hvor børnene født i 41. graviditetsuge klarede sig markant bedre til eksamener, og flere af dem blev beskrevet som særligt intelligente.

Terminsberegner - hvornår har jeg termin?

Klogere - men også skrøbeligere

Dog var børnene, som er født i 41. graviditetsuge, også fysisk skrøbeligere i skolealderen, konkluderer undersøgelsen, og de har altså større risiko for at pådrage sig sygdomme end børn født i 39. og 40. graviditetsuge.

Fødselsmåneden kan påvirke dit barns helbred

Så der er altså både fordele og ulemper forbundet med at blive født i 39. eller 40. uge i forhold til at blive født i 41. uge, understreger forskningsleder David N. Figlio ifølge metroxpress.

Der fødes flest børn i DENNE måned

- Når en graviditet er normal og ukompliceret, lader der ikke til at være et særligt 'magisk tidspunkt' for fødslen, siger han.

Den ældste i søskendeflokken er klogest

Gravid uge for uge - så stor er din baby:

Læs også