Barnevogn er bedre en bæresele, når I er på tur, mener Else Guldager.
Gravid

Barnevogn eller bæresele? Her er der flest fordele!

21. oktober 2015
af Anne Romanelli
Mange forældre veksler mellem barnevogn og bæresele, når de er på tur med deres baby. Og det er også helt fint, siger sundhedsplejerske Else Guldager, som dog mener, at der er flere fordele ved én af løsningerne - se hvilken her!

Den anerkendte sundhedsplejerske Else Guldager oplever ifølge dr.dk en tendens i tiden blandt unge familier: Mange bruger ikke barnevognen så meget længere, men bærer i stedet rundt på deres baby i bæresele.

- Det er også fint nok, men så lærer man samtidig barnet, at det hele tiden skal være tæt på mors og fars krop. Så vænner det sig ikke til at opleve verden selv, hvilket faktisk er en vigtig ting at give sit barn mulighed for at lære, siger hun.

I barnevognen er der derimod bedre mulighed for at få tid og ro til sig selv, kigge på bladene oppe i træerne og studere sine egne fingre og hænder, forklarer Else Guldager.

Barnevogn bedst til at lære baby at sove

Og så lærer baby også bedre at falde i søvn selv, når der er chance for lige så stille at glide ind i søvnen i barnevognen, understreger sundhedsplejersken.

Små børn har nemlig brug for alenetid, så de gradvist kan lære dét at sove - og det er noget man gør, når man ligger alene i sine egne hyggelige omgivelser. I bæreselen oplever mange babyer derimod, at de nærmest stimuleres i søvn af mors eller fars berøring.

- Jeg oplever, at mange små babyer i dag ikke har mange øjeblikke alene. Forældre i dag er meget over deres børn og vil ikke have, at barnet skal opleve noget ubehageligt. På den anden side er forældrene så alligevel utroligt optagede af - og forventer af det helt lille barn - at det meget hurtigt skal have faste soverytmer og sove selv. Og så kan de ikke forstå, at det ikke hurtigt kan lade sig gøre, siger Else Guldager, som derfor opfordrer til at lade barnevognen være det primære transportmiddel.

Læs også