gravid kvinde med app
Gravid

9 gode apps til før, under og efter graviditeten

6. september 2019
af Kathrine Graa
Foto: Panthermedia
Hvornår kan du blive gravid, hvad størrelse er din baby inde i maven og hvordan tackler man ammehjerne? Der findes spørgsmål til alt, og der findes apps til alle spørgsmål - også til dem man har som nybagt forældre. Her har du 9 gode og nyttige apps til før, under og efter graviditeten. Hvorfor ikke gøre nytte af, at man altid har telefonen lige ved hånden?

Det er en lang proces at få et barn og det er ikke altid, man lige ved, hvad der skal til gennem processen. Apps er ikke længere bare til musikforbrug og sociale medier, de kan også være nyttige logkalendere eller fungere som din højre hånd, når ammehjernen slår til. Vi har her fundet 9 gode apps til før, under og efter graviditeten, så du har hjælp lige ved hånden under hele processen.

Clue Logo

Clue

Vi starter ud med en kending. Denne app er efterhånden allemandseje, men det gør den ikke mindre god. I “Clue” kan du tracke din cyklus og dermed også din ægløsning. Et par dage før din ægløsning får du en notifikation, så du kan komme i gang med at lave den lille purk. Udover at tracke din ægløsning, får du også nyttige informationer om resten af din cyklus.

Fås til Android og iOS, gratis

BabyCenter

Pregnancy Tracker – BabyCenter

“Pregnancy Tracker” er den største og mest fyldestgørende app, der findes til før, under og efter graviditeten. Vil man have det hele på én gang, er det denne app du skal have fat i. Efter dit barn er født, ændrer appen sig automatisk til “BabyCenter” med tips og tricks til det nye forældreliv samt et forum, hvor man kan chatte med andre brugere. Appen er desværre ikke på dansk.

Fås til Android og iOS, gratis

LÆS OGSÅ: 7 podcasts om graviditet, barsel og baby, du skal lytte til

Hello Belly logo

Hello Belly: Pregnancy Tracker

Her har vi endnu en graviditets-tracker, men hvor “Pregnancy Tracker” har alt hvad det gravide hjerte begærer, har “Hello Belly” det hele i cuteness. Appens udtryk er sødt og finurligt med fine tegneserier af, hvad der sker under graviditeten samt et realistisk 3D-billede af barnet, som det er lige nu. Der findes tilkøb som håndbøger, tjeklister og yoga-stillinger til hver trimester under graviditeten. Appen er desværre ikke på dansk.

Fås til Android og iOS, gratis - køb i app

Prepare - fødselsforberedelse

“Prepare” er ligesom de to ovennævnte apps en graviditets-tracker-app, som holder overblik og styr på din graviditet. Fidusen ved “Prepare” er dog, at den udover kalender og tricks også forbereder dig på fødslen gennem mental og fysisk forberedelse. I denne app får du vejrtrækningsøvelser og yoga-stillinger, der er nyttige gennem hele graviditeten. Appen er ny på markedet og dansk produceret.

Fås til iOS, gratis

Positions logo

Birth Positions

Det er ikke altid en dans på roser at føde, men man kan gøre dansen mere behagelig med fødestillinger direkte på telefonen. “Birth Positions” er udviklet af danske jordemødre og indeholder et kæmpe videokatalog af forskellige arbejds- og fødestillinger du kan bruge under fødslen - både ude og hjemme.

Fås til Android og iOS, 35 kr.

LÆS OGSÅ: 5 lyde din baby laver - og hvad de betyder

Baby 0-1 år

Når lillepus endelig er kommet til verden, er der mere godt at hente fra det danske marked. “Baby 0-1 år” klæder de nybagte forældre på til barnets første år. Appen er en kalenderapp, som indeholder daglige og ugentlige opdateringer – alt sammen på dansk. Af samme leverandør findes også “Gravid – Dag for dag” og der vil komme en opfølger, “Baby 1-2 år”, indenfor det næste halve år.

Fås til iOS på Android inden længe, 35 kr.

Amme

Ammehjernen er et ægte problem. "Amme" hjælper dig med at tracke dine amme-sessions, hvilket bryst du sidst har ammet og hvor lang tid dine sessions tager. “Amme gør det overskueligt for dig at håndtere amningen, når energiniveauet er lavt. Der er tilmed natmode og nedtælling til næste ammesession.

Fås til iOS, 35 kr.

LÆS OGSÅ: 16 babytegn der styrker dit barns sprog

Tryk og glad: Baby zoneterapi

Når din baby bliver pylret, er det svært at bevare roen. Med “Tryk og glad” får du værktøjer til at arbejde på babyens ubalancer gennem massage og akupunktur. Appen er en videreudvikling af bogserien af samme navn og giver et godt indblik i ubalancer som forstoppelse, tandpine og kolik. Der er videoer til alle øvelser, så man nærmest ikke kan gøre noget forkert.

Fås til Android og iOS, gratis - køb i app

BabyGym

Det kræver ikke mere end en telefon og en app for at hjælpe din baby til en god motorik. Med “BabyGym” får du motorikøvelser til dig og dit barn, så du, uanset hvor du befinder dig, kan lære dit barn at få kontrol over kroppen. Appen er let tilgængelig og der er videoer til alle øvelser.

Fås til Android og iOS, gratis - køb i app

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også