Mor på barsel
Gravid

7 podcasts om graviditet, barsel og baby, du skal lytte til

5. juli 2019
af Josefine Gammelgaard
foto: Panthermedia
Barslen er på mange måder en skøn tid, men de mange gåture med barnevognen kan hurtigt blive relativt kedelige, når du har travet de samme stier tynde gang på gang. Men så er det godt, der findes podcasts! Her er 7 gode podcasts om graviditet, fødsel og barsel, som kan hygge i øregangene.

Måske kan man i starten bare gå og nyde turen. Kigge på vinduer, træer - og lige ud i luften. Men lad os nu være helt ærlige: når man er på barsel, traver man ret meget rundt alene med en barnevogn (nå ja, babyen er der jo - men ofte sover den sødt og man traver af sted for at sørge for at den sover videre!). Og så kan man altså få brug for underholdning! Her får du 7 forslag til podcasts, der sætter fokus på barslens op- og nedture – og måske give dig ro i kroppen over, at der er mange andre, der bakser med de samme udfordringer som dig selv.

https://imgix.femina.dk/foedselsberet.jpg

"Fødselsberetninger" af Mama

Ja, vi må jo have den med på listen! Inden vi selv fik børn - og i hvert fald inden de to streger viste sig på testen - var fødselsberetninger måske ikke ligefrem de mest nervepirrende historier. Men EFTER? Så kan fødselsberetninger pludselig være thrillere, eventyr og en gang i mellem til gysere. I Mama nye podcastserie "Fødselsberetninger" går vi helt tæt på fødslen og alt, hvad der følger med af smukke og skræmmende oplevelser. Så hvis du i tvivl om, hvad du skal forvente af fødslen, eller kan du bare godt lide en rigtig god historie, så lyt med, når vi taler med en række helt forskellige mødre, der alle fortæller deres egen unikke historie om deres fødsel.

Hør den på iTunes eller på mamas hjemmeside.

https://imgix.femina.dk/sofies.jpg

"Den uperfekte mor" af P1

"Den uperfekte mor" handler om tiden lige efter barslen, hvor du skal ud og finde dig til rette i den virkelige verden igen. Herude, hvor der findes eksperter, pædagoger og, værst af alt, andre forældre, der alle sammen virker til at have tusind gange mere styr på morrollen, end du selv har. Lyt til "Den perfekte mor" for at blive klogere på, at der faktisk ikke findes nogen, der er en perfekt mor. Og for at finde ud af, at du faktisk gør det meget godt.

Hør den på iTunes.

https://imgix.femina.dk/plus_en.jpg

"Plus en" af Politiken Podcast

Har du gjort et eller andet i forbindelse med graviditet, fødsel eller barsel, du ikke synes, du har lyst til at fortælle til andre? Så er du ikke alene. I "Plus en" bliver nogle af de tabubelagte historier fortalt, så du som lytter forhåbentlig får et bredere perspektiv på det at blive forælder.

Indtil videre er der 14 afsnit i podcasten, der alle varer et kvarters tid. Hør historierne om Lykke på fem år, der hellere vil være en dreng, og om Sofie, der fik barn med sin eksmand 15 år efter skilsmissen. Bliv klogere på sæddonorer, det perfekte navn og den smertefrie fødsel. Og mærk, at du ikke er alene med alle de følelser, der kan være i at blive forælder.

Hør den på iTunes eller på Politikens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: 9 ting, der gør en mor til .... en mor

https://imgix.femina.dk/sofies_barsel_0.jpg

"Sofies barsel" af Radio24syv

Det er ikke til at stå for Sofies lyse stemme, der synger søde rim og remser fra Halfdans ABC for sin nyfødte søn, Ole. Og hvis du efter det lille søde indslag stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal bruge din tid på at høre podcasten, så varer den altså kun otte minutter. Derefter kan du altid overveje at høre andet afsnit.

"Sofies barsel" handler om det første år af Oles liv – og om de små ting. Hvor meget Oles første smil betyder for udmattede Sofie, hvor ofte Oles mad havner i Sofies hår, og hvad Sofie gør med sine ømme bryster, når hun er på universitetet. "Sofies barsel" fokuserer ikke på alt det praktiske under barslen. Det hele kommer inde fra Sofie og hendes tanker og følelser omkring det at blive mor. Og måske kan det give otte minutters ro og noget at se frem til, når du er sulten og ikke har sovet i en uge.

Hør den på iTunes eller på Radio24syvs hjemmeside.

https://imgix.femina.dk/the_far_side.jpg

"The FAR side"

Vi snakker meget om børn. Med veninderne, med vores forældre og med vores partnere. Men snakker mændene også om det – og hvad handler de samtaler så om? I "The FAR side" hører du forældrerollen fra to jyske fædres synspunkt, lige fra fertilitetsbehandling til faderfigurer.

Hvordan går man fra den sjove legeonkel til en seriøs og myndig far? Fungerer parforholdet også, efter man har fået børn? Bliver mænd også i tvivl om, hvorvidt de er gode forældre? Det er spørgsmål, du kan få svar på i "The FAR side".

https://imgix.femina.dk/trygge.jpg

"Trygge forældre" af Læger Formidler

Du har måske prøvet at opdage en eller anden lille, mærkeligt formet, rød dims på højre storetå, googlet det og fundet ud af, at du lider af en form for fodsvamp. Når du bliver forælder, vokser den bekymring, du før kun havde på egne vegne, til skyhøje bekymringer - nu bare for din lille guldklump i vuggen. Så hvordan undgår du at blive den type hønemor, der alt for ofte kommer hjem fra lægen med svaret ”det går væk af sig selv om et par dage”?

Læger Formidler har skabt en podcast, der sætter dig ind i, hvordan du bedst griber det an, når dit barn er sygt. Du bliver guidet igennem alt fra feber og ondt i øret til laktoseintolerance og antibiotikabehandling – alt sammen af professionelle læger, der er vant til at have med børn og forældre at gøre.

Hør den på iTunes eller på Læger Formidlers hjemmeside.

https://imgix.femina.dk/taendt.jpg

"Tændt" af P1

Når vi snakker barsel og glæden ved at blive forælder, snakker vi sjældent om seksualitet. Har man tid til sex, når man er på barsel? Og hvordan taler man om det? P1’s podcastserie "Tændt" sætter fokus på seksualiteten, og det er i sig selv værd at lytte til. Især nogle episoder er måske interessante for dig som forælder.

I afsnittet "Mor, baby, barsel – og sex?" handler det om, hvordan man finder seksualiteten i en verden af bleer, gråd, hormonsvingninger og ømme bryster.

"Barnets seksualitet" er et afsnit om det tidligste møde med seksualiteten – og hvad barnets seksualitet egentlig er.

Kan man blive tændt ved et tryk på en knap? I "Fertilitetsbehandling presser parforholdet og sexlivet" fortæller Jesper Hemmingsen, som har været i fertilitetsbehandling i 3,5 år, om udfordringerne ved sexlivet, når man står midt i en krisetid og livet er svært.

Ifølge "Tændt" er næsten halvdelen af alle mænd ikke tilfredse med sexlivet et år efter fødslen. "Får far for lidt?" beskæftiger sig med mænds sexlyst, efter de er blevet far.

Hør den på iTunes eller på DRs hjemmeside.

Læs også