https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mor/2015/januar/zenia612.jpg
Familieliv

Zenia mistede datter under fødslen: Nu er hun gravid igen

6. januar 2015
af Anne Romanelli
Foto: Facebook
Zenia Stampe er gravid igen, efter at hun for få måneder siden mistede sin datter under fødslen. Den nye graviditet vækker både glæde og frygt hos folketingspolitikeren...

Mest læste artikler på MAMA.dk

Det siger dit barns navn om dig

8 udbredte babyråd, der bare er myter

Familievejleder: Hold ferie med dine børn

Zenia Stampe oplevede enhver gravids største mareridt, da hendes lille datter Olga den 9. juni 2014 døde under fødslen. En fødsel, som gik i gang allerede i uge 24.

Læs også: Præmatur - hvorfor føder nogle for tidligt?

Det er derfor med blandende følelser, at den radikale folketingspolitiker nu syv måneder senere kan annoncere, at hun er gravid igen.

Graviditet skaber glæde og frygt

Glæden er nemlig stor - men frygten for at miste endnu et barn fylder også meget hos Zenia og manden Martin Lyngbo:

Læs også: At miste sit barn - og selv leve videre

- Martin og jeg er glade for at kunne fortælle, at jeg er gravid med en lille dreng. Jeg er nu i femte måned, og vi forventer en fødsel i maj. Det er ikke fordi, vi er igennem sorgen. Vi kommer nok til at tage den med os. Samtidig er vi meget, meget glade for, at det lykkedes at blive gravid så hurtigt igen. Men det er også svært. For når det gik galt sidst, hvorfor skulle det så ikke gå galt igen? Men vi var til scanning i sidste uge, og alt ser ud til at være, som det skal. Så nu begynder vi langsomt at turde tro på det. Og vi prøver ikke at lade bekymringerne overskygge glæden, skriver hun på sin Facebook-profil.

Ville være hurtigt gravid igen

Zenia Stampe fortæller i forbindelse med nyheden om sin graviditet, at den er meget planlagt. Hun og manden gik nemlig ret hurtigt i gang med at forsøge igen efter den tragiske dødsfødsel.

Læs også: Min fødsel - virkelige fødselsfortællinger

- Det var selvfølgelig følelsesmæssigt virkelig hårdt og meget underligt at gå i gang med at lave et nyt barn, når vi stadig sørgede over hende. Men det var - og er - vigtigt for os, at sorgen over Olga ikke bliver blandet med angsten for ikke at få flere børn. For så ville det blive en dobbelt tragedie, siger hun til eb.dk.

Nu skal tiden 'bare' gå

Olga døde af en 'ubestemmelig infektion', som Zenia kan have haft i kroppen i flere år, og som især havde gjort den vordende mor meget sløj i ugerne op til fødslen.

Læs også: Gravid uge for uge - følg dit barns udvikling i maven

Politikeren fik derfor et chok, da hun i tredje måned af sin nuværende graviditet blev småsyg igen. Men det gik sig heldigvis i sig selv, så nu skal tiden 'bare' gå.

- Vi prøver ikke at tænke alt for meget på, at jeg er gravid. For så går tiden hurtigere. Men efter scanningen har vi alligevel ikke kunnet lade være med at snakke om navne, siger Zenia Stampe til eb.dk.

Alt kan stadig gå galt

Zenia Stampe tør dog ikke helt udelukke, at denne graviditet også kan gå galt, selvom alt så fint ud ved misdannelsesscanningen.

Læs også: Komplikationer under graviditeten

- Sådan var det jo også med Olga, hvor alt var godt. Og alligevel ikke var det. Vi er der, hvor alt kan gå galt, indtil jeg sidder med ham i mine arme. Og så kan det også godt være, at jeg derefter igen tænker, at alt stadig kan gå galt. På grund af det vi har været igennem, fortæller hun.

Olga giver sit liv videre

Parret har allerede fortalt både Martin Lyngbos søn (Tøger på 9 år) og deres fælles datter (Erika på 2 år) om den nye lillebror, og når sidstnævnte forhåbentlig melder sin ankomst til maj, skal han også kende til sin afdøde storesøster.

- Der er noget meningsfyldt i, at der var et frø, som ikke fik lov til at spire. Og så har et andet frø fået lov i stedet. På en måde giver Olga sit liv videre. Og det er frygteligt. Men det kan også være smukt, siger Zenia Stampe til eb.dk.

Læs også:
Præmatur - hvorfor føder nogle for tidligt?
Min fødsel - virkelige fødselsfortællinger
Gravid uge for uge - følg dit barns udvikling i maven
Komplikationer under graviditeten

Læs også