https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/fe-i-london/a-boating-lakeprim.jpg
Familieliv

Tag på småbørnsferie i London

30. juli 2014
af Johanne Staugaard Johansen fra thefashionedition.com
foto: Presse
London er meget andet end menneskemylder, vildt natteliv og fortravlede karrieremennesker, og selvom mange småbørnsfamilier fravælger London, så byder byen faktisk på en perlerække af legepladser, parker og museer, der er perfekte for de små. Og så er aktiviteterne ofte gratis. Fordi byen er så stor, kan det være en god idé at bruge en hel dag på at udforske et bestemt område. Her er nogle vores favoritsteder, som hele familien, inkl. de små, elsker at besøge.

Her er nogle vores favoritsteder, som hele familien, inklusiv de små, elsker at besøge.

Ferie i Danmark? Se Mama.dks guide til øhop på Samsø og Als

Dagtur 1: Tag på museer, legeplads og picnic i Vestlondon

Brug formiddagen på eet af byens fantastiske museer

Start dagen med at besøge eet af Londons imponerende, meget børnevenlige og gratis museer i South Kensington.

Science Museum byder på udstillinger om rumrejser, transportmidler og en 3D biograf, og på området 'The Garden', der er skræddersyet til børn under 6 år, og hvor der er masser af ting at lege og eksperimentere med. Se mere om Science Museum her


På Natural History Museum kan man blandt andet opleve et jordskælv og se dinosaurer og blåhvaler i naturlig størrelse, og her kan børn under 7 år gratis låne en Explorer Backpack med blándt andet kikkert, hjelm, aktivitetsbog etc. Et sikkert hit for de mindste. Besøg hjemmesiden, og læs mere

Spis frokost i Hyde Park
Hvis vejret tillader det, så tag på picnic i Hyde Park, som er i gåafstand fra museerne, og hvor lokale familier mødes til picnic og leg. Eller besøg én af parkens caféer, som for eksempel Serpentine Bar & Kitchen.

Brug eftermiddagen på at udforske Diana Memorial Playground
I Kensington Gardens, lige ved Hyde Park, finder I én af Londons allerbedste legepladser, der byder på masser af ting at udforske, blandt andet et stort sørøverskib, tipier, gynger, borge og masser af stier og gemmesteder. Gode toiletfaciliteter og en café gør at man kan blive her i timevis. Se mere om legepladsen her

Læs også: Flyvetur med baby - sådan kommer du bedst afsted

Dagtur 2: Udforsk London Zoo, Primrose Hill og tag på sejltur i Nordlondon

Start dagen i zoologisk have
Londons Zoo er virkelig gennemført, og udover selve dyrene er der adskillige tilbud til de små, som f.eks. daglige dyreshows, fodring af dyrene og legepladser, og ikke mindst Animal Adventure, som er et område særligt for børn, hvor man bl.a. kan røre ved dyrene.

London Zoo har også mange muligheder for at få en bid mad, så spis eventuelt frokost her, før turen går videre. Læs mere om London Zoo her

Nyd udsigten fra Primrose Hill og mød de lokale børnefamilier

Lige nord for London Zoo ligger Primrose Hill parken, hvor der fra det højeste punkt er en fantastisk udsigt over byen. Parken har også på en rigtig god legeplads, hvor I kan møde de lokale familier. Og så kan I nyde eftermiddagskaffen (og kagen) på den hyggelige Regent's Park Road, som er Primrose Hills hovedgade, og hvor der er mange små caféer og en hyggelig, lokal stemning med masser af børnefamilier.

Tag på eftermiddagssejltur i Regent's Park

I gå-afstand fra Primrose Hill finder I Boating Lake, der ligger i den vestlige del af Regent's Park, og hvor man kan leje vandcykler og robåde og tage på sejltur med familien. Lidt ældre børn kan sejle i én-mands-vandcykler i en lille sø ved siden af Boating Lake, mens de mindre børn boltrer sig på den nærliggende Hanover Gate Playground.


Dagtur 3: Besøg Østlondons barmdomsmuseum, City Farm og den olympiske park

Start dagen med leg på V&A Museum of Childhood

V&A Museum of Childhood i Østlondon er mindre kendt end nogle af de større, men det byder på masser af mulighed for leg og interaktion. Der er daglige events for børn (så tjek hjemmesiden på forhånd), og man kan låne en lille rygsæk med legetøj, aktivitetsforslag etc. specielt til børn under 5 år.

Spis frokost og se dyr ved Hackney City Farm
London har flere City Farms, hvor man kan se mindre dyr som høns, grise, får etc. og hvor der er en meget lokal stemning. I gå-afstand fra V&A Museum of Childhood finder i Hackney City Farm, hvor der også er den populære, børnevenlige og meget hyggelige Frizzante Café.

Besøg Columbia Road

Columbia Road ligger lige ved Hackney City Farm, og byder hver søndag på et meget populært blomstermarked. Men faktisk er gaden også virkelig hyggelig på en almindelig dag med sine små karakterfulde butikker og caféer. Og lige ved Columbia Roads begyndelse, ligger der er lille fin park med en god legeplads.

Brug eftermiddagen i den olympiske park
For nyligt åbnede Tumbling Bay Playground i Queen Elizabeth Olympic Park i Østlondon, og det er en virkelig gennemført natur-inspireret legeplads med hængebroer, klatreborge, gynger og udfordringer for både småbørn og de lidt større børn. Caféer og gode toiletfaciliteter gør stedet bekvemt for småbørnsfamilier.

Om Johanne:
• Har boet i London siden januar 2014 med sin mand og 2 sønner, Bjørn på 2 og og Max på 4 år og en tredje på vej
• Har tidligere boet og arbejdet i London i 1997, 2002 og 2007-8
• Er direktør for modesitet thefashionedition.com, der giver online shopping guides baseret på stilfulde kvinder og sæsonens trends.

Brug sommeren på at forny børneværelserne lidt - få inspiration lige her

Læs også