https://imgix.femina.dk/media/c61b83f43924473eb1e66f7221b85f70.jpg
Familieliv

Tab mavefedtet

19. februar 2014
af Juliane Olsen, Alive.dk
Foto: All Over press
Består dit mavefedt uanset, hvad du gør, så er det måske tid til at fokusere andre steder end kosten

Du har knoklet med både kost og motion igennem længere tid og alligevel har du stadig mavefedt. Så er det måske tid til at have fokus på, at der er andre ting der skal arbejdes med. Læs her rådene fra Charlotte Hartvig, der er diætist og forfatter til "Spis maven flad".

Mangler du inspiration til sund og lækker mad der giver dig flad mave? Find opskrifter på slankeklubben.dk

Derfor bliver dit mavefedt siddende:
Muligvis har du så stor insulin-resistens, at du har sukkersyge, og derfor skal du til lægen og have en udredning inden du kan gå i gang med at tabe mavefedt.

Rygning gør det svært at få flad mave, da rygning holder på dit mavefedt. Stop med at ryge, og du vil tabe dig. Mange rygere har nemlig et dårligt forhold mellem hofte- og taljemål.

Sover du dårligt, og er du stresset, kan det også være en årsag. Hvis du er på vej igennem en krise eller et traume, så kan det nemt efterlade dig med en dunk af mavefedt, især hvis du har søgt trøst i bagværk. Nogle har en god indvirkning på stressen ved at have en CD med afstressende musik til at køre i baggrunden lige inden sengetid.

Hvis du ikke selv kan komme ud over din stress, er det måske tid til at opsøge en psykolog, der kan give dig redskaber til at acceptere din tilstand, holde fast i nuet og blive i det. Når du har arbejdet med din psyke kan du efterfølgende arbejde med din vægt.

Læs femina.dk's ti tips til at få en flad mave
Flad mave efter fødslen

Læs også