Sara Maria Franch-Mærkedahl holder i år sin første jul efter skilsmissen.
Familieliv

Sara Maria Franch-Mærkedahl efter skilsmissen: Sådan holder jeg jul med børnene

1. december 2015
Af Redaktionen
TV 2-værten og 'Vild med dans'-vinderen Sara Maria Franch-Mærkedahl glæder sig som altid til at fejre jul sammen med sine børn. I år bliver det dog en anderledes jul end de foregående, da hun tidligere på året blev skilt fra børnenes far Bo.

Sara Maria Franch-Mærkedahl om sin jul med børnene:

Sara Maria Franch-Mærkedahl er ikke bare vild med dans, men så sandelig også med jul. For hende er december simpelthen årets bedste måned.

Og det er der flere grunde til, forklarer Sara Maria Franch-Mærkedahl i et interview med Familie Journal:

- I julemåneden er det okay at komme ned i gear, være mere hjemme og tilbringe tid med sin familie. Det er også tiden, hvor man bager æbleskiver og tillader sig at spise lidt mere, end man plejer, siger Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Første jul efter skilsmissen

Siden sidste jul er Sara Maria Franch-Mærkedahl blevet skilt fra ægtemanden Bo, der er far til deres fælles døtre Kastanje, 6, og Vega, 3. Så i år bliver det selvfølgelig en noget anderledes jul, end familien er vant til:

- Julen i år bliver anderledes i den forstand, at vi for første gang ikke er en familie. Pigerne holder jul hos mig og skal til deres far den 27. december. Selve juleaften holder pigerne og jeg i år hjemme hos mig i Hellerup. Mine forældre, Edna og Seid, er som altid også med, selvom de er skilt. Desuden kommer min bror Thomas, min søster Anita og hendes 3-årige datter Mirabella, fortæller Sara Maria Franch-Mærkedahl, som her ses med sine søde døtre (Kastanje til venstre og Vega til højre):

https://imgix.femina.dk/sara_maria.jpg

Jul på børnenes præmisser

For børnenes skyld har familien valgt at holde en tidlig jul - ligesom de også har gjort tidligere år:

- Vi samles altid om formiddagen eller tidligt på eftermiddagen, hygger og åbner et par gaver. Det er også om eftermiddagen, at vi plejer at løbe nogle ture rundt om træet, synge et par børnejulesange og få besøg af julemanden. Nu om stunder er det min mors mand Poul, der har opgaven, men vi overvejer at hyre en professionel julemand, da Kastanje er begyndt at fatte mistanke. Vi går i øvrigt meget op i at sende brev med juleønsker til Grønland, og når pigerne falder over en ting, de godt kunne tænke sig, minder vi altid hinanden om at give julemanden besked om ønsket. Hver jul er der nogle af gaverne, som ifølge til-og-fra-kortene specifikt er fra julemanden. Ligesom der også altid er gaver fra os til ham, afslører Sara Maria Franch-Mærkedahl og tilføjer:

- Derefter går vi i kirke, og så laver vi maden sammen. Vi spiser altid kalkun og somme tider flæskesteg. Dertil får vi både brune, almindelige og franske kartofler, brun sovs, rødkål og waldorfsalat. Når børnene er lagt i seng, står den på julehygge for de voksne. Blandt andet synger mine søskende og jeg altid en bunke af de traditionelle julesange. Dem elsker vi, siger Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Ønsker sig en ring

Sara Maria Franch-Mærkedahl krydser selv fingre for, at der ligger et særligt smykke i en af de gaver under træet, der er til hende:

- En ring. Og her tænker jeg ikke på en vielsesring! I virkeligheden er juletiden jo heller ikke så sød, som den kunne være, når man ikke har en ægtemand, man kan ønske sig en lækker og romantisk gave fra. Men min julegave til mig selv og pigerne er allerede bestilt: Vi skal en tur til Dubai i vinterferien. Derudover ønsker jeg mig ikke andet end en hyggelig, dejlig og kærlig jul med masser af tid til samvær, siger Sara Maria Franch-Mærkedahl og afslører i den forbindelse også, hvad der skal ske 1. juledag i familien:

- Den 25. december er der dømt legedag og afslapning. Jeg spiser gerne en rest risalamande til morgenmad, og senere på dagen får vi biksemad af resterne fra julemiddagen, slutter Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Her på MAMA-redaktionen er vi vilde med de navne, som Sara Maria Franch-Mærkedahl har valgt til sine døtre! Her kan du se, hvad en række andre kendte mødre har kaldt deres børn:

Drømmer du også om en rejse til Dubai - eller et helt andet sted? Find masser af billige fly- og hotelrejser her >>

https://imgix.femina.dk/dubai.jpg

Læs også