https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/skilsmisse-newsdeskprim.jpg
Familieliv

Giv skilsmissebørn en god jul - 5 tips

22. december 2014
af Kristian Bo Eriksen. Redigeret af Anne Romanelli
Julen er børnenes fest. Men det er ikke nødvendigvis en ubetinget fest for et skilsmissebarn. Her er familievejleder Lola Jensens 5 gode råd til, hvordan skilsmissebørn får en god juleaften.

Julen er en dejlig tid. Det kan de fleste vist være enige om. Men den kan også give problemer. For eksempel når skilsmisseforældre skal blive enige om, hvordan julen skal fejres.

I galleriet nedenunder finder du familievejleder Lola Jensens 5 gode råd til, hvordan et skilsmissebarn får en god juleaften.

De 5 råd er i det tilfælde, hvor mor og far holder jul hver for sig - hvilket de fleste skilte par jo gør.

Læs også: Skilsmisse - hvordan kommunikerer I omkring børnene?

Men det sker også, at skilte par holder jul sammen. Også her skal man dog være opmærksom på, hvad det betyder for barnet, understreger Lola Jensen:

- Det er selvfølgelig et kæmpeplus, hvis to skilsmisseforældre kan finde ud af at holde jul sammen med børnene som venner. Men man skal bare vide, at rigtigt mange børn hele tiden håber, at mor og far vil finde sammen en dag igen. Så hvis man holder jul sammen, skal børnene vide, at det ikke er sikkert, at det kan lade sig gøre næste år. Man må tage en jul ad gangen. Specielt, når der kommer nye partnere ind i billedet, bliver det svært. Det vil jo også være urimeligt overfor en ny kæreste, som man måske endda får et nyt barn med, at holde jul med den tidligere familie, siger hun.

Læs også