https://imgix.femina.dk/media/article/1821-akavede-ting-vores-boern-har-sagt.jpg
Familieliv

Mødrene: Her er de mest akavede ting, mit barn har sagt til fremmede mennesker

6. marts 2020
af Charlotte Hallbæck
Foto: Panthermedia
Man siger, man skal høre sandheden fra børn og fulde mennesker. Og yes, det kan os med børn godt skrive under på!

Er der noget som den akavede tavshed, der kan opstå, når din guldklump med høj, lys stemme endnu en gang stiller et uskyldigt, men dog TOTALT udleverende spørgsmål i kassekøen? Nej, vel?

Her er 9 pinlige situationer, vores børn har fået os ud i:

AV MIN ...

- Da min mand blev steriliseret, var vores yngste et par år. Hun og hendes søskende fik at vide, at de lige skulle passe på med at ramme far i skridtet, når de tumlede osv. Efter et stykke tid henter min mand vores datter i vuggestuen, og hun svinger armen, da hun skal have tøj på og rammer ham i skridtet og siger straks undskyld. Men min mand, siger ”det er o.k., det gør ikke ondt mere”, hvorpå hun højt og tydeligt siger ”så må vi godt røre far på tissemanden igen”… Øh… min mand skyndte sig at forklare de voksne, hvordan det hang sammen!

LÆS OGSÅ: 9 tips til at hjælpe din vrede tumling

TRÆLS TYPE

- Min 5-årige søn, som lige er startet på fritidshjem, sagde her til morgen, da vi mødte en af hans klassekammerater, som han skal gå med de næste 9 år OG hans far: Åh mor, det er XX, han er bare SÅ træls!

GODT SPØRGSMÅL

- ”Har han en tissemand, mor?”, spurgte min 4-årige datter, da togkonduktøren gik forbi os i toget.

KUN ADGANG IFØLGE ...

- Jeg var med min 6-årige i vandland, og der stod et skilt på en lidt stejl trappe: ”Børn kun adgang ifølge med værge.” Hvorpå min datter udbrød meget højt: ”Hvad?! Må børn kun gå opad trappen sammen med dværge?” Hun var mega bange for dværge lige i den periode af hendes liv, så det var med frygt i stemmen.

SÅ ER DER GOD STEMNING

- Min datter og jeg var de eneste i toget udover en fremmed dame, da min datter spurgte: ”Mor, er de der sæder kun til tykke damer…?”

LÆS OGSÅ: 9 ting, der gør en mor til... en mor

GODT SPØRGSMÅL

- Der er sindssyg lang kø i Føtex, hvor jeg skal købe tamponer. Midt i kassekøen brøler min datter vidende: ”Nårh ja, er det dét, far forklarede, hvor der kommer blod ud af tissekonen…?”

SLOG DU LIGE EN?

- Jeg kom engang gående med min yngste søn i en befolket park, da han var ca. 10 år. Vi gik og hyggesnakkede, og lige da vi gik forbi en større gruppe mennesker, udbrød han højlydt: ” EJ, mor – du slog lige en prut!?” – jeg kiggede forbavset på ham, for det havde jeg (selvfølgelig) ikke gjort – og så flækkede han bare af grin… Han elsker nemlig at se min forfjamskelse, når han siger fjollede, pinlige ting. Han har også engang sagt højt, da vi en anden gang gik forbi en masse mennesker: ”…Ja, jeg ved godt, du og far er så fattige, at vi ikke får julegaver i år…” Deres medlidende blikke vil jeg sent glemme… grrrr;(

RO, TAK

- Vi er til barnedåb, og huset er fyldt med glade mennesker og god mad, der står og venter i køkkenet. Og så hører jeg min søn ude fra selvsamme køkken informere alle, der går derud om, at de ”altså skal gå, for han vil lave lort i fred!”. Jeg haster derud, hvor han ganske venligt har fået lov at trykke den af i bleen i fred, og får ham med udenfor – der kan man nemlig også få fred til den slags. Og de andre gæster kan få lov at få fat i maden.

INGEN SAMMENLIGNING

Min søn var i svømmehallen med sin far, og i badet havde de stået ved siden af en anden mand, hvorpå min søn spurgte: ”Far, hvorfor har han sådan en lille tissemand?”

LÆS OGSÅ: 13 ting, jeg har lært af at være mor til en tumling

Læs også