https://imgix.femina.dk/media/article/13_ting_jeg_har_laert_af_livet_med_tumling.jpg
Familieliv

13 ting, jeg har lært af at være mor til en tumling

18. januar 2021
Mandag, 18. januar 2021 - 7:18 (udgivet første gang august 2018) - af Lindi Elisabeth Winkel, foto: Panthermedia
Det er en lærerig oplevelse at have en tumling i hjemmet.

1. En tumling klatrer gerne ind i alle former for husholdningsmaskiner. Ind i vaskemaskinen og derefter en ridetur på støvsugeren. De er nogle modige asener.

2. I modsætning til Jesus kan de ikke gå på vandet, men de forsøger indædt hver eneste gang, de ser en vandpyt. Og de ser dem ALLE.

3. Én af de mange ting, de er virkelig ferme til er at ødelægge, er smartphones. Smid gorilla-kan-ikke-smadres-af-en-bulldozer-glas på – det er lige meget. En tumling kan smadre det, som var det ingenting.

4. Når der er stille, er en tumling altid ved at lave ballade. En pakke toiletruller er på vej ned i kummen. Et køleskab er ved at blive tømt for æg. En dyr ansigtscreme er ved at blive smurt ud over et spejl. Stilhed = ballade. Altid.

5. At sove sammen med en tumling minder meget om at få tæsk på en bar. Det hele er kæberaslere og knytnæver.

6. Man undrer sig ikke længere, når man finder rosiner eller tørret havregrød most ned i alle revner i gulvet. Eller på den nye fine blazer. Eller i ens egne sko.

LÆS OGSÅ: 9 tips til at hjælpe din vrede tumling

7. Bed en tumling om at tage sko på og man være helt sikker på, at den lille løber for livet. Ofte skrigende.

8. De er ved at mestre sproget, og i en periode er prut og røv simpelthen så spændende for en tumling. I en periode kan de to ord faktisk sættes sammen med alt. Prut-mor. Røv-mad.

9. At diskutere med en tumling er første skridt på vej mod fuldstændig fiasko.

10. Du kan aldrig have for mange vådservietter. Aldrig.

11. En tumling griner på de mest upassende tidspunkter. Som fx når du er nøgen. Eller når de ser andre nøgne mennesker i svømmehallen.

12. Snotnæser i lårhøjde er det nye mønster på alt ens tøj.

13. Lige så forfærdeligt det kan være at aflevere en tumling i institutionen om morgenen – lige så fuldstændigt fantastisk er det, når den lille kigger op fra sandkassen og råber ”moar” på den der helt lykkelige måde. Suk.

LÆS OGSÅ: 6 gode råd til at aflever dit barn i institution

Læs også