https://imgix.femina.dk/media/751ecf16ef3e4c53aacbdfa9e57ccffd.jpg
Familieliv

Mit barn på halvandet får stadig flaske!

11. august 2009
af Kathrine Held
Hvordan vænner man sit barn fra sutteflasken? Kathrine er flov over, at Maja stadig får flaske. Kan du give et godt råd?

Jeg har virkelig brug for gode råd efterhånden. Vi har et "problem" herhjemme med Maja, som jeg dybt inde faktisk synes er lidt pinligt. Det er ikke fordi, det har nogen indflydelse på vores hverdag, eller fordi det belaster nogen af os. Men det er bare sådan et skridt, jeg føler skulle have været overstået for længe siden. Ikke rigtig nogen ved det, og vi snakker ikke rigtig om det hverken med hinanden eller andre. Men nu kommer det frem, for hele Danmark:

MAJA FÅR STADIG FLASKE!

Sådan, så er det sagt. Altså hun får ikke flaske om dagen, men hun får den, når hun skal sove. Hun har en lille Avent flaske, hvor der max kan være 125 ml. i, og den bliver fyldt halvt op, når hun skal puttes. Vi har været så ukloge at give hende den vane, at den skal med i seng. Når hun så har drukket det, der er i, ruller hun for det meste om på siden, smider flasken, tager sutten og falder så i søvn med det samme. Hun sover fint om natten og er ikke svær at få til at sove normalt.

Maja har altid været flaskebarn. Jeg havde næsten ingen mælk, og Majas mund er ikke dyb nok til at holde suget længe nok, så hun har altid haft et meget tæt forhold til sin flaske! Selv på sygehuset da hun kun var knap et døgn gammel, fik hun flaske for første gang. Jeg vil så gerne have hende af den flaske, da det er det eneste baby'et ved hende endnu. Om jeg har lyst eller ej, må jeg jo indse, AT hun er en stor pige på 1½ år nu!


Vi har fået mange meninger og råd. Min mor mener ikke, det er noget problem, Maja stadig har flasken, for, som hun siger det, "nogen ammer stadig, og det er helt normalt, hvorfor er flasken så ikke?" Hun mener også Maja afviser flasken selv, når hun er klar til det. En kollega mener til gengæld, at jeg bare skal tage flasken og sige SLUT. Hvis hun så græder eller bliver sur, skal jeg ignorere det eller gå et sted hen i huset, hvor jeg ikke kan høre hende.

Jeg bryder mig ikke om nogen af delene. Hvad nu hvis min mor ikke har ret, og Maja ikke selv afviser flasken? Så har jeg en stor pige, der fortæller om sin flaske, når hun kommer i børnehave! Jeg har simpelhen heller ikke nerver til bare at lade hende græde. Det er jo ikke hendes skyld, det er jo mig, der har givet hende den dårlige vane!

Siden hun fyldte et år, har vi taget tilløb mange gange, og hver gang er det lykkes i et par dage. Men så har hun fået tænder eller har været syg eller noget andet, der gør vi har givet hende den, fordi det var synd at lade være. Rygrade som regnorme, jeg ved det! Maja er den type barn, der får minimum 3 tænder på en gang, når hun får tænder, så det er virkelig hårdt, når de kommer. Derfor har vi nok taget flasken igen for at gøre det lidt nemmere - nok mest for os selv.

Hvordan gjorde I? Er det at være dårlige forældre hvis ens barn på 1½ år stadig får flaske?

GIV KATHRINE ET RÅD ELLER DEL ERFARINGER VED AT SKRIVE I KOMMENTARFELTET NEDENFOR

Læs Kathrines tidligere blogindlæg her:
Hvornår må børn komme i Sukkerland?
Maja er begyndt at slå!
Hold fast i dit eget liv

Læs også