https://imgix.femina.dk/media/61f9f5127d284e759f393ead560a90e3.jpg
Familieliv

Hvornår må børn komme i Sukkerland?

21. juli 2009
af Kathrine Held
Kathrine undrer sig i denne uges blogindlæg over, hvorfor folk synes hun er sippet, når Maja ikke må få sukker.

I vores (udvidede) familie har vi ofte haft diskussionerne omkring, hvornår ungerne må få slik, sodavand, kager, pålægschokolade osv.

Min holdning til Maja er, hvorfor give hende det, når hun ikke spørger om det. Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for andre, men Maja er nu 17 måneder og har smagt pålægschokolade ved enkelte lejligheder samt fået brunkager osv. til fødselsdag/jul. Hun aner ikke, hvad slik, sodavand, saftevand eller noget i den stil er. Mange ville nok kalde mig pylret, men jeg mener bare ikke, der er grund til det endnu.

En af hendes bedsteforældre synes jeg er enormt flippet, fordi jeg ikke vil have det. Han trodser mig endda og lægger pålægschokolade på hendes mad nogen gange. Jeg bliver bare så tosset og ked af det, når det sker, for jeg føler bedsteforældre burde respektere vores måde at give Maja gode madvaner. Det er jo ikke, fordi jeg vil være snerpet eller noget. Jeg ser bare ingen grund til det, og det er jo ikke noget, hun mangler i sin kost eller hverdag.

Vi var engang med nogle venner på McDonald's. Roy, Maja og jeg med et vennepar og deres to drenge på 2½ og 10 mdr. Den store af drengene fik en Happy Meal med kylling, mens den lille fik almindelig grød. Da de så spurgte hvad Maja skulle have, hev jeg bare en madpakke frem. Jeg havde da smurt makrelmadder og taget en banan med til hende. Jeg kunne ikke se en grund til, hun skulle have McDonald's mad, da hun var 15 måneder. Vores venner kiggede underligt på mig og kunne ikke forstå mit valg. De accepterede det selvfølgelig, men jeg tror også, de mente, det var lidt sippet, for deres egne drenge er sunde og fantastisk skønne drenge, selvom den store drikker cola og spiser McDonald's ved lejligheder. Jeg har intet imod de forældre, der gør anderledes end mig, fred være med det, men jeg ser bare ingen grund til at give Maja det endnu.

Egentlig kan det jo være ligegyldigt, om de får alt det her, så længe de får det, de har brug for.

Jeg er selv vokset op i et hjem, hvor cola var udelukkende til fødselsdage, McDonald's var en gang om åre,t og lørdagsslik var for 5 kr. slik eller en lille pakke tyggegummi. Jeg mener, det har haft en rigtig sund effekt på mig, og alle gode effekter vil jeg naturligvis overføre til Maja. Men gør det mig sippet?

Hvornår er det okay at slække lidt på det hele og lade dem udforske sukkerland?

Deltage i debatten ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også