Mia Lyhne mener, det er tabubelagt at få børn alene.
Familieliv

Mia Lyhne fik børn alene: Det er stadig flovt

28. september 2015
af Anne Romanelli
44-årige Mia Lyhne har aldrig ønsket at være alenemor, men sådan blev det, for den rigtige mand var der bare ikke. Skuespilleren elsker sine tvillingepiger, der nu er fem år, men hun synes stadig, det er et tabu at være alene om dem.

Mia Lyhne om sin største rolle: Alenemor til tvillinger

Mia Lyhne, der lige nu er aktuel i biograffilmen ’Klovn Forever’, er mor til tvillingerne Asta og Andrea på 5 år. Det vakte stor opmærksomhed, da hun som 39-årig annoncerede at hun skulle være mor. Få måneder inden var hun nemlig gået fra kæresten gennem flere år, Peter Kaplers.

- Peter og jeg kunne ikke blive enige om at få børn. Og da det var sidste chance for mig, valgte jeg at få en donor, forklarede hun dengang om sin beslutning.

Derfor var det også en enorm lykke for skuespilleren, da hun – efter flere reagensglasbehandlinger – blev gravid og fandt ud af, at der faktisk var to børn i maven.

- For jeg er selv vokset op alene med min mor. Jeg har godt nok to halvsøskende, men dem har jeg aldrig boet sammen med. Og jeg synes faktisk, det har været lidt ensomt at være enebarn. Så jeg har altid vidst, jeg gerne ville have flere børn. Derfor blev jeg virkelig glad. Jeg siger ikke, at jeg nyder mine børn mere end andre, men jeg har ønsket mig dem så længe, og det var så svært at få dem, siger Mia Lyhne i et nyt interview med Femina.

Vil du have Femina sendt lige til døren? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud >>

Hårdt være alene med tvillinger

Det er dog ikke udelukkende lykke at være alenemor til tvillinger. Det er også utroligt hårdt, når man skal prøve få tingene til at hænge sammen, indrømmer Mia Lyhne:

- Jeg kan godt nogle gange misunde de dér rigtige familier, hvor der også er en far eller i hvert fald bare én til. Omvendt synes jeg sgu egentlig også, det går ret godt, når jeg kigger på mine børn, siger Mia Lyhne.

Tabu at få børn alene

Det hårdeste er dog nok, at det stadig er tabubelagt at få børn alene, mener Mia Lyhne:

- Jeg kan da mærke, at jeg stadig synes, det er flovt. At jeg ikke har lyst til at snakke om det. Jeg tror, det er fordi, det har været så sårbart og sorgfuldt for mig. For jeg havde håbet, at det var sammen med en mand, ikke? Derfor har det også været svært at skulle gå ud og snakke om det. For man vil helst bare fortælle den gode historie. Og når folk spørger mig: ’Hvorfor har du valgt at få børn alene?’, kan jeg mærke, at jeg bliver en lille smule… irriteret. For I skulle bare vide! Det var jo ikke sådan, det var. Jeg havde sådan set en kæreste, som jeg have håbet, jeg fik børnene med, jeg er ikke fortaler for, at man bare skal gå ud og få de børn alene, og jeg tror faktisk, det er de færreste, der gør det. Jeg tror, at mange kvinder gerne vil have en mand, men de har ikke fundet ham endnu, og så er det, det biologiske ur tikker, og så må de gøre sådan, som jeg gjorde. Jeg synes, det er fantastisk, at man kan, men det ville være lidt nemmere at finde den mand, man passer til. Jeg får heldigvis rigtig meget kærlighed via mine børn, men det er klart, at det ikke er sådan en voksen kærlighed, siger Mia Lyhne.

Julie Berthelsen tog 25 kilo på som gravid – og tabte dem med lynkur

Børn er en gave

Men selvom det er hårdt, vil Mia Lyhne naturligvis ikke undvære sine børn for noget i verden:

- Jeg under alle at få børn. Det er en gave. Det er også sundt. Jeg var virkelig blevet sær, hvis jeg ikke havde fået dem. Det er dræbende kun at have sig selv at tænke på, mener Mia Lyhne.

Mia Lyhne har også udgivet cd'en 'En rygende pistol' med 18 smukke og eftertænksomme sange om livet og kærligheden. Køb den her >>

https://imgix.femina.dk/mia-lyhne-cd150.jpg

Læs også