https://imgix.femina.dk/media/61f9f5127d284e759f393ead560a90e3.jpg
Familieliv

Maja fik lov til is på ferien

28. juli 2009
af Kathrine Held
Kathrine, Roy og Maja har været på ferie i Kroatien, og her var lidt mere fleksible regler om søde sager til Maja.

Ahh, endelig hjemme. Vi er netop kommet hjem fra en tur til Kroatien. Roy, Maja og jeg fulgtes med min far, hans kæreste og min lillesøster til Istri i Kroatien og blev der i en uge. Pragtfuldt sted..

Det var Majas første udenlandsrejse, og hun klarede det virkelig til UG! Vi kørte om aftenen ved 19- tiden, og Maja havdeikke sovet til middag den dag, så hun var rigtig godt træt. Det stakkels barn faldt i søvn med det samme og vågnede kun, da vi stoppede i Padborg for at tanke depoterne op. Vi kørte hele natten og Maja sov 7 timer i streg. Luksus!

Dernede var der ca. 30 grader og absolut ingen vind. Det var lige før, det var for meget, men vi nød det alle sammen. Maja kunne ikke rigtig sove til middag udover, når vi kørte (det gule lyn har selvfølgelig aicondition, jo!) og hun var helle ikke vild med den varme mad, youghurt var meget bedre!

Jeg må indrømme, jeg blev lidt fleksibel mht. reglerne om is osv. Maja fik en is indimellem. Bare en enkelt kugle i et bæger og kun det "rene" italienske is. Jeg begyndte at blive bekymret, da hun hele tiden kaldte på is, men efter vi er kommet hjem, har hun ikke nævn isen en eneste gang, så jeg tror det er noget, hun forbinder med vores tur.

Hun smagte også pizza, når vi gik det til aftensmad, men det var ikke et hit, hun ville hellere spise sin morfars mad, der altid bestod af nyfanget fisk.. Ikke en dårlig idé!

Roy og jeg blev hurtige enige om, at det var en helt fantastisk følelse at kunne give hende alle de oplevelser, turen bragte med sig. Herhjemme er det svært at få tid til det hele og samtidig give Maja den opmærksomhed, jeg føler, hun fortjener.

I skulle have set hende dernede. Bare på den uge blev hendes ordforråd meget større. Både is, skib, myre, bil, morfar, majbrit, moster tilde, hagesmæk, pasta, fisk, youghurt og badekar blev enten finpudset eller lært fra ny dernede. Det fortæller bare lidt om alle de indtryk, hun fik.

Vi følte os virkelig som nogle kerneforældre dernede, der NØD hinanden og deres barn og rent faktisk også havde tid til det. Det er sådan en pause i hverdagen, der gør man har overskud igen, og vi fik følelsen af at have givet Maja noget meget værdifuldt. Udover opmærksomheden fra os fik hun jo muligheden for at kommet helt tæt på sin morfar og hans kæreste samt sin moster, der ellers bor i Vejle. Så det er langt fra hver dag, de ser hinanden.

Man kunne virkelig også mærke på Maja, hun nød, at mor og far havde tid til bare at slappe af og sidde stille og lege. At der så faldt en is af af og til eller en svømmetur med moster, gjorde jo ikke turen mere kedelig!

Ahh, nu er vores "forældredepoter" er ladt op igen med energi og god samvittighed..

God sommer alle sammen!

Debat
I sidste uge fik vi mange kommentarer fra jer læsere her på Mama.dk omkring, hvornår børn må introduceres for søde sager. Men gælder der andre regler om søde sager, når man er på ferie?

Deltag i debatten ved at skrive i kommentar feltet nedenfor.

Se i øvrigt debatten om sukker fra sidste uge her.
Læs Kathrines tidligere blogindlæg her:
Maja er begyndt at slå!
Hold fast i dit eget liv

Læs også