https://imgix.femina.dk/media/article/siblings_0.jpg
Familieliv

Lillesøster og lillebror gør deres storesøskende sundere

15. marts 2016
af Anne Romanelli
Amerikanske forskere har påvist, at man har lavere risiko for at blive overvægtig, hvis man får en lillebror- eller søster inden 6-årsalderen.

Forskere fra University of Michigan konkluderer, at børn, som kun har ældre søskende eller ingen søskende, når de når skolealderen, har tre gange så stor tendens til at være overvægtige, end børn med mindre søskende.

Ekspert: Her er den ideelle aldersforskel mellem søskende

Børn, som havde fået deres mindre søskende, da de selv var mellem 2 og 4 år havde særligt høj tendens til at have en sund BMI, når de først startede i skole.

Mindre søskende gør børn mere aktive

Konklusionen bygger på en undersøgelse af omkring 700 børns BMI og familiekonstellationer, og forskerne har følgende bud på, hvad sammenhængen mellem børnenes sundhed og fra- eller tilstedeværelse af en mindre søskende kan skyldes:

Børn leger endnu mere aktivt og sidder mindre stille, når mindre søskende kommer til verden, og så justerer forældre også gerne familiens kostvaner til det bedre, når endnu et barn kommer til.

Storesøstre vejer mere end lillesøstre

- Overvægt blandt børn er stadig et stort problem og anledning til bekymring. Hvis fødslen a fen søskende ændrer familiemønstrene på en made, som beskytter mod overvægt, kan disse mønstre også være nogle, som andre familier kan prøve at skabe i deres egne hjem, siger forskningsleder Julie Lumeng ifølge Huffington Post.

Læs også:

Den ældste i søskenderækken er klogest

Den yngste i søskenderækken er sjovest

Få det bedste frem i dit yngste, mellemste og ældste barn

Læs også