Familieliv

Drengefamilier vælger oftere at få endnu et barn

Af Anne Romanelli 19. april 2015
Foto: Pantherstock
Tal fra Danmarks Statistik viser, at forældre, der udelukkende har børn af samme køn, oftere vælger at få endnu et barn, end forældre, der har børn af begge køn. Endnu mere sandsynligt bliver et ekstra barn, hvis man udelukkende har drenge i forvejen.

'Åh, jeg vil nu også så gerne have en pige!' eller 'Det kunne nu også være skønt med en dreng!'.

Hvis du udelukkende har to eller flere drenge i din børneflok, kan det være, at du går og drømmer om også at føje en lille pige til familien - eller omvendt!

Og der er i så fald også større sandsynlighed for, at du gør alvor af drømmen og vælger at få et barn mere.

Læs også: Søskende - hvilken aldersforskel er bedst?

Det viser en analyse, som Danmarks Statistik har foretaget af børnenes køn i 225.000 danske familier. Det drejer sig om familier, der fået tre eller flere børn siden 1970.

Drengefamilier får oftere endnu et barn

Analysen afslører således, at i børnefamilier, hvor man udelukkende har børn af samme køn, er der en langt større andel, der vælger at få endnu et barn, end i børnefamilier, hvor man har børn af begge køn.

Og samtidig viser tallene, at familier, der udelukkende har drenge i forvejen, oftere er dem, der vælger at tilføje endnu et barn til søskendeflokken:

To børn i forvejen Af dem, der har to drenge i forvejen, får 29 pct. et tredje barn. Med to piger i forvejen er det 27 pct., der får tredje barn, mens det samme kun gælder 24 pct. af de forældre, der har et barn af hvert køn.

Tre børn i forvejen Har man tre drenge, er det 21 pct., der vælger at få fjerde barn. For dem med tre piger, er det 22 pct., mens det gælder 19 pct. af dem, der har børn af forskellige køn.

20 myter - venter jeg en dreng eller en pige?:

 

gravid søvn

Myte 1: Hvis du foretrækker at sove på din venstre side, får du en dreng. Hvis du derimod helst vil sove på højre side, venter du en pige.

Myte 2: Hvis dine hænder er meget tørre under graviditeten, får du en dreng. Bløde hænder betyder derimod en pige.
Myte 3: Hvis en dreng i tumlingealderen (1-3 år) viser interesse for din gravide mave, venter du en pige. Ingen interesse indikerer, at du er gravid med en dreng.
Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Myte 5: Læg mærke til, hvordan du samler en nøgle op. Hvis du tager fat i nøglens runde ende, venter du en dreng. Hvis du derimod tager fat i nøglens lange ende, får du en pige. 
Myte 6: Hvis din alder og årstallet for undfangelsen begge er lige eller ulige tal, får du en pige. Hvis det derimod er ét lige tal og ét ulige tal, får du en dreng. 
gravid

Myte 7: Ræk dine hænder frem foran dig. Hvis du automatisk holder håndfalderne opad, venter du en pige. Nedad betyder derimod en dreng.

Myte 8: Et barn bliver samme køn som den af forældrene, der var mindst stresset under undfangelsen. 
Myte 9: Hvis dit højre bryst er større end det venstre under graviditeten, får du en pige. Hvis det venstre er størst, venter du en dreng. 
Myte 10: Hvis du som gravid drømmer, at du venter en pige, får du en dreng - og omvendt.
Myte 11: Spis noget hvidløg. Hvis du kommer til at lugte meget af det, venter du en dreng. Ingen lugt indikerer, at du får en pige. 
Myte 12: Hvis din graviditet giver dig meget uren hud/acne, kan du forvente at få en pige.
Myte 13: Du kan også forvente at få en pige, hvis du tager meget på i ansigtet under din graviditet.
Myte 14: Hvis du synes, at din graviditet gør dig meget klodset i dine bevægelser, er det sikkert fordi, du venter en dreng. Er du derimod en yndefuld gravid, får du en pige.
Myte 15: Hvis du lider af ekstrem kvalme under din graviditet, får du sandsynligvis en pige.
Myte 16: Har du stor trang til saltet mad, venter du en dreng. Har du mere lyst til søde sager, får du derimod en pige.
Myte 17: Har du store humørsvingninger under din graviditet, får du en pige.
Myte 18: Dingl en kæde med vedhæng over din håndflade. Hvis kæden svinger frem og tilbage, venter du en dreng. Hvis den svinger rundt i en cirkel, venter du en pige.
Myte 19: Kig på din gravide mave. Du venter en dreng hvis maven sidder lavt, eller hvis al vægten sidder fremad. Du venter en pige, hvis maven sidder højt, eller hvis vægten er mere fordelt rundt om livet.
Myte 20: Mørke brystvorter, når du er gravid, er tegn på, at du venter en dreng. Se også her, hvad den kinesiske kalender forudsiger om dit barns køn