https://imgix.femina.dk/media/article/bror.jpg
Familieliv

Ekspert: Her er den ideelle aldersforskel mellem søskende

7. januar 2016
af Anne Romanelli
En norsk familieekspert mener at have svaret på, hvad den optimale aldersforskel mellem søskende er.
Den norske familieekspert og pædagog Elisabeth Schönbeck har arbejdet med små børn i mange år og har desuden udgivet bogen ’Lillesøster hopper i fallskjerm’ om forskelle mellem store og små søskende. Læs også: Den ældste i søskenderækken er klogest Via hendes store erfaring med børn mener hun at have fundet svaret på et spørgsmål, som mange forældre måske stiller sig, inden de udvider børneflokken: Hvad er egentlig den ideelle aldersforskel mellem søskende?
https://imgix.femina.dk/artikelbanner-boernesko.jpg
Barnet skal først over sin separationsfase Elisabeth Schönbeck mener således, at den optimale aldersforskel er 3-4 år: – Der bør være tre til fire år mellem hvert barn. Det er netop dét, som ikke er det egoistiske valg. Når et barn har nået den alder, er det ovre sin individuations- og separationsfase, og først der er barnet klar til at kunne få en søskende, siger Elisabeth Schönbeck ifølge Søndagsavisen til TV2 Norge. Læs også: Den yngste i søskenderækken er sjovest Familieeksperten vurderer, at mange børn ikke har tid til at knytte sig ordentligt til forældrene, hvis der kommer andre søskende ind i billedet for tidligt. Derfor er det vigtigt, at overveje aldersforskellen, så det enkelte barn kan nå at etablere 'en grundlæggende tryghed, som de får behov for senere i livet', råder hun.

I denne bog finder du gode råd til, hvordan du skaber gode relationer mellem dine børn >>

Læs også:

Sådan undgår du søskendejalousi Derfor er det godt at få to børn Søstre giver større lykke end brødre Ekspert: Vigtigt at behandle sine børn ULIGE

Drengefamilier får oftest endnu et barn

Din placering i søskenderækken påvirker, hvilket job du får

7 myter om søskende - sandt eller falsk?

Læs også