https://imgix.femina.dk/media/a515966bf54345c7a31216c405e70a67.jpg
Familieliv

Han vil "kæreste" - jeg vil sove

24. juni 2009
af Kathrine fra "Vores første barn"
Foto: Teit Jørgensen/TV2
Kathrine fra Vores første barn fortæller om at få baby ud af soveværelset

Roy vil "kæreste", og jeg vil sove. Ligemeget hvad tror jeg, det er vigtigt, at man som nye forældre får soveværelset for sig selv igen. Maja var 7 måneder, da hun kom op på sit eget værelse og sove. Ikke et sekund for tidligt synes hverken Roy eller jeg.

Sikke en fred der var. Ikke noget små klynk, sutter der faldt på gulvet, pruttelyde eller andre ting, bare fred. Vi kunne efterhånden mærke, hvordan vi var ved at glide fra hinanden som kærester, selvom vi blev stærkere i rollen som forældre. Men vi var stadig fast besluttet på at kæmpe. Det skulle bare ikke ende med et splittet hjem. Det var bare ikke en mulighed, og vores kamp startede i soveværelset.

Maja ud, og kæresteriet ind.

I starten var jeg utrolig bekymret. Tænk nu, hvis jeg ikke hørte hende. Tænk nu, hvis hun lå og græd og var bange mens jeg bare sov. Tænk nu, hvis hun fik sig viklet ind i dynen og blev kvalt, uden jeg hørte noget. Alle mulige mere eller mindre dumme bekymringer. Selvfølgelig ville jeg høre hvis hun var ked af det, vågen eller i fare. Jeg er helt overbevist om, at sådan noget vågner man bare af HVER gang. Nu var jeg vågnet hver gang de første 7 måneder, hun lå i soveværelset, hvorfor ville jeg så ikke vågne fremover.

Vi mærkede straks en ro over os i soveværelset. En ro der gjorde vores samtaler blussede op igen, vores søvn blev bedre og sexlivet kom så småt tilbage. Maja begyndte igen at sove igennem. Hun havde dog gjort det, siden hun var 5 uger, men hendes nye tænder ødelagde desværre det hele, og hun var atter vågen en enkelt gang hver nat. Hun fandt også ro på sit værelse. Ingen far der snorkede eller mor der vendte og drejede sig.

Hvis man spørger Roy, ville han nok sige sex er utrolig vigtig for at finde ind til hinanden igen. Jeg har det bedst ved bare at være sammen og mærke, man hører sammen og føler sig som én. Vores soveværelse er blevet det hellige sted, hvor vi får de følelser, der ellers ikke er "plads" til i hverdagen. Det er der, vi ligger og holder om hinanden, trøster eller deler glæde, og det er der, vi ret fanktisk har tid til bare at fordybe sig i hinanden. Ud af det kommer sex. Den ultimative måde at føle sig som ét menneske og vise sin kærlighed til hinanden. Vi har fundet et sted i vores hverdag, hvor vi bare er Roy og Kat, ikke mor og far eller søster og bror eller lærling og studerende eller søn og datter. Bare Roy og Kat.

Der er bare ikke plads til en ekstra i soveværelset, hvis vi skal være sammen. Selvfølgelig kommer Maja ned om morgenen og putter og ligger hos os, hvis hun er meget syg, men ellers er det et stort no no.

I soveværelset er der Roy og Kat tid, en mangelvare i hverdagen, og derfor bliver tiden værdsat på bedste vis.

Deltag i debatten
Hvornår fik du baby ud af soveværelset? Eller har du svært ved det lige nu? Deltag i debatten og kommenter på Kathrines blog-indlæg ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:
Baby ud af soveværelset - sådan gør I
Hele Danmark hørte mig føde!

Læs også