https://imgix.femina.dk/media/18f8b9f2c47d4b328959ac5d44f28439.jpg
Familieliv

Hele Danmark hørte mig føde!

9. juni 2009
af Kathrine fra "Vores første barn"
Læs denne uges blog-indlæg fra Kathrine om intime øjeblikke, der kommer i tv.

"Hej Kathrine. Jeg ringer på vegne af TV2 og Sand Tv. Vi er i gang med en ny programserie om forældre og børn. Jeg ville blive glad hvis du lige ville ringe til mig. Hej."

For over et år siden lå denne besked på min telefonsvarer. Det var en helt almindelig onsdag midt i december. Roy troede ikke på mig, da jeg fortalte ham om den. Det var åbenbart tilfældigt, at de havde fundet min historie. Ung, kvindelig studerende, der lige var kommet ud af militæret, lige fyldt 21 år og gravid i 8. måned. Hendes kæreste er 22 år, en rigtig bølle med plettet straffeattest og hurtig Brian-bil. Det lægger jo op til en god historie. Jeg kunne ikke selv se det. Det er jo bare mit liv. Hvordan kunne vi dog være så interessante?

De begyndte at filme den 6. januar 2008. De kom med et stort kamera og tilhørende mand samt en tilrettelægger. Vores lille lejlighed på 68 m2 virkede pludselig meget lille. Man skulle næsten sno sig om hinanden. Det første vi fik af vide var: "Bare gør som I plejer". Nå ja! Det er jo også nemt!
I løbet af de næste 4½ måned ville vi invitere hele Danmark med ind i nogle af de mest private øjeblikke i vores liv. Vi havde ingen idé om, hvordan omverdenen ville reagere.

Fødslen var hellig for mig. Vi havde en aftale om, at hvis jeg skule ligge med veer i 24 timer, måtte kameraet godt komme ind i små øjeblikke. Men hvis det var en turbo-proces, så var der lukket. Det sidste blev dog tilfældet. 5 timer og så var Maja ude. Roy havde mikrofon på under hele forløbet, og da vi ½ år efter kunne sidde og høre fødslen i tv, brød Roy sammen. Det var bare så smukt, og hvor er jeg glad for, vi var alene.

Vi har, som hele Danmark, ikke set noget af 2. Sæson og vil vente i spænding foran skærmen hver tirsdag. Det er nervepirrende ikke at vide, hvad Danmark får at se.
Vi håber, programmerne giver samme respons, som sæson 1 gjorde.
Vi blev stoppet på gaden under og efter programmerne af folk, der ville fortælle os, hvor flot vi tager det hele. Vi har fået af vide, det er rart at se, vi har samme problemer som mange andre. Det var også det, vores pointe var.

Især for Roy gik det hele ud på at hjælpe andre kommende unge fædre til at se virkeligheden på godt og ondt. Da jeg blev gravid, havde Roy intet sted at søge hjælp. Der var masser af chatrooms, fora og magasiner for kommende (unge) mødre, men intet for fædrene. Han følte sig tabt og så her sit snit til at hjælpe andre i hans situation.
Nu sidder vi med sommerfugle i maven og venter på, programmerne starter igen og håber på den samme positive reaktion fra omverdenen som sidst. Men hvem ved?

Deltag i debatten
Se denne uges udgave af "Vores første barn" tirsdag den 9. juni kl. 20 på TV2 og kom herind på Mama.dk umiddelbart efter programmet. Her kan du debatere med andre af programmets seere ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor.
Ville du f.eks. selv vise dit familieliv på tv?

Læs også:
Hvilken type mor er du?

Læs også