Familieliv

Hvilken type mor er du?

af Lindi Winkel, [email protected] 19. februar 2014
Foto: Colourbox
De nye mødre har ofte svært ved at håndtere deres nye roller, når der skal skrues ned for cafebesøgene, og kalenderen falder fra hinanden.

Hun har styr på det hele. Hun er kravlet op af karrierestigen, nyder cafélatte på cafe med veninderne og har kalenderen fyldt med aftaler.

Ups - jeg er midt i trediverneEn dag vågner hun op og er pludselig midt i tredverne, og har netop mødt den rigtige mand. Og så får hun travlt.En ny svensk undersøgelse viser, at mange kvinder først forventer at få det første barn efter de er fyldt 35. Og det får betydning for den nye generation af mødre, mener familiecoach Kattia Schierning fra Embrace, der selv har fået børn i en relativt sen alder. Hun ser to tendenser blandt de nye generationer af mødre:

Barnet på ryggen eller livet i skuffen"Den ene type mor forventer at kunne få børn, uden at livet af den grund behøver at ændre sig særligt meget. Babyen må følge med på cafebesøg!"."Man har været vant til frihed, og den forventer man ikke svinder ind, når man får børn."Den anden type mor sætter ifølge Kattia Schierning alle sejl ind på 'projekt barn', og har købt barnevognen så snart de to streger har vist sig på graviditetstesten."Hun sætter hele livet på standby, og dyrker moderskabet på højt plan med babysvømning og mødregrupper - og ikke meget andet. Hele hendes identitet går ud på at være mor."

De kontrollerende mødreMed alderen bliver vi dygtige til at styre tingene - til at kontrollere slagets gang. Og derfor er baby- chokket så meget desto større, når gylp, bleer, skrig og skrål vælter ind i livet."Jo ældre man bliver som forældre, jo mere er livet fyldt med ting, man har kæmpet for at opnå."

Selvhjælpsbøger versus virkelighedOg så kan det meget vel være at samtlige babybøger er gennempløjet. Virkeligheden kan ikke sammenlignes med de lyserøde omslag."Når projekt baby for alvor går i gang og den lille ankommer, er det mange der ikke kan få moderskabet til at hænge sammen med deres forestillinger.""Mange får et gevaldigt chok," mener Kattia Schierning.Læs flere kvindehistorier på www.oestrogen.dkTag testen Hvilken kendt tv-mor er du?Læs også:Baby er vigtigere end mandAlle sammenligner deres baby