https://imgix.femina.dk/media/55595d2efd85493396c8e216fa1c3b28.jpg
Familieliv

Børn er vigtigere end partneren

8. december 2008
af Ulla Nielsen
Hvem er vigtigst for dig?

I en ny repræsentativ undersøgelse af danskernes forhold til kernefamilien, der er foretaget af Epinion for Dagbladet Information, svarer 50 procent af kvinderne, at den stærkeste relation, de har, er til deres børn.
27 procent svarer, at den gælder deres mand.

31 procent af mændene svarer, at de har den stærkeste relation til deres børn.

Det billede kan autoriseret psykolog og psykoterapeut Finn Korsaa nikke genkendende til. Han har 20 års erfaring med bl.a. ægteskabsrådgivning og har netop udgivet en bog, der portrætterer den moderne mand.

"Moderne forældre dyrker og vægter deres børn frem for alt andet - også parforholdet. At kvinderne gør det i højere grad end mænd, svarer fuldstændig til det, jeg er kommet frem til i min psykologiske analyse. Enten er manden reduceret til statist i sit eget hjem, eller også kæmper han med kvinden om børnenes gunst," siger Finn Korsaa.

Han mener, at kvindernes stærke relation til børnene er udtryk for, at de to køn ikke er ligeværdige.

"Det er nedbrydende for parforholdet og ødelæggende for børnene, at forældreskabet og ikke ægteskabet bliver bærende. Børnene finder aldrig ud af, hvad en kvinde og en mand er for noget, når manden og kvinden er reduceret til bare at være far og mor."

Kilde: Politiken

Læs også:
Et godt ægteskab
Graviditet forandrer hjernen
Lær at takle svigermor

Hvem er vigtigst for dig? Din mand eller dit barn? Synes du overhovedet, at man kan stille det spørgsmål?
Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

Læs også