https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/blog-og-klumme/2014/oktober/gennemsnitligmor612.jpg
Familieliv

Blog: Sleeping Child

10. februar 2015
af Gennemsnitlig Mor
MAMA.dk's nye blogger har vundet en personlig sejr - hun har fået sit barn til at sove uden at gå tur med barnevognen!

Om Gennemsnitlig mor...

Jeg hedder Marie Louise, er 30 år og bor sammen med min kæreste og lille hund i provinsen ved Køge. Og så er jeg blevet mor til Liv d. 30. oktober 2014.

Jeg er uddannet eventkoordinator, samt designteknolog med speciale i marketing. Nu er jeg så på barsel indtil sommer 2015 hvor jeg starter på 2. semester på PBA International Handel og Markedsføring.

Jeg kan godt lide at skrive om alt og intet (men går ikke synderligt op i kommasætning), har en forkærlighed for sneakers (især de specielle), sukker efter ny mode i mit skab, og er ved at vænne mig til vores nye liv som forældre og nogens mor!

Følg med på min blog her: gennemsnitligmor.com

Jeg bliver simpelthen nød til at dele lidt med jer: I dag lykkedes det at få Liv til at sove i barnevognen UDEN at gå en tur med vognen!! HURRAAAA!

Jeg pakkede hende ned i Voksiposen og liften hvor hun, som altid, protesterede lidt. Da jeg tog jakke og støvler på, lå hun stille og kikkede nede i liften, uden at protestere som hun plejer. Det var første gode tegn. Jeg tog hende ud, og da jeg satte hende ned i barnevognen lukkede hun øjnene. Andet gode tegn! De åbnede så lidt da jeg fik ramt barnevognen med liften på vejen, men da hun sikkert landede nede i barnevognen lukkede øjnene i igen.

Så nye planer: Ingen formiddags-gåtur, den venter vi med til eftermiddagsluren for noget jeg har opdaget, og læst mig frem til, så forventer babyer at det samme sker når de har sovet.

Eksempel 1: Kører barnevognen når de falder i søvn forventer de også at den kører når de har de små opvågninger, som de får efter ca 30-45min, da deres søvn-cyklus er kortere end voksne.

Eksempel 2: Står mor og vugger barnevognen når baby falder i søvn forventer baby også at hun er der når baby vågner. Hvis ikke bliver der alarmeret med lyd. Så da Liv faldt i søvn i en stillestående barnevogn så bliver den stående, og forhåbentlig kan hun tage en lang lur! Vi satser!

Liv er også begyndt at vågne ret så tit om natten. I nat så jeg på uret de gange hun vågnede og kunne se at der gik ca 2 timer imellem hver opvågning. Det er bare for tit hvis mor skal være frisk hele dagen… Jeg tror det er fordi hun er ved at være i et tigerspring, og/eller et apetit-spring som er at hun spiser tiere for at booste mælkeproduktionen, så der er nok når hun får brug for mere mælk.

Babyer er bare smart indrettet, der er virkelig noget rå naturlighed i sådan nogen små nogen - men jeg håber snart hun går tilbage til 1-2 amninger om natten… Mor vil gerne sove lidt mere!

Læs også:
Tigerspring - alt om din babys mentale spring
10 tricks til at få din baby til at sove

Læs også