https://imgix.femina.dk/media/article/efteraar_0.jpg
Familieliv

12 tips til en aktiv efterårsferie med ungerne

10. oktober 2015
Af Charlotte Højlund. Redigeret af Anne Romanelli
Uge 42 betyder efterårsferie med børnene – og måske også en hel del hovedbrud for forældrene. For hvad skal man dog finde på af aktiviteter? Her er 12 gode tips!

Hvad skal vi lave i efterårsferien?

Her er 12 tips til, hvad du kan lave med børnene i jeres efterårsferie:

1.
Saml kastanjer. Det er en klassiker, som børn sjældent bliver trætte af, for de elsker kastanjernes flotte farve og bløde, glatte overflade. Brug tændstikker til at skabe fantastiske kastanjedyr, eller stik seks tændstikker ind i en kastanje og vikl forskellige farver garn rundt om pindene, så det danner et spindelvæv, der kan pynte i vinduet. I kan også samle nedfaldne blade i forskellige efterårsfarver og trække garn eller en snor igennem dem til en flot guirlande, som kan pynte på børneværelset. Her kan du købe garn i alverdens farver over nettet >>

2.
Flyt om. Drømmer du om at ændre på børneværelset, så er det nu, du har tid til at gøre det sammen med børnene. Lad dem være medbestemmende, og mal evt. en enkelt væg i en anden farve. De skal ikke være ret gamle, før de kan deltage.

Du kan også lade dit barn dekorere sit eget værelse med dette selvklæbende tapet, som man selv kan farvelægge >>

3.
Flyv med drage. Efteråret er traditionelt forbundet med blæst, så køb eller byg en drage og tag ungerne med på stranden eller i parken. Børnene elsker det og får brugt en masse energi. Hvis du googler 'byg en drage' finder du masser af guides til, hvordan I selv laver jeres helt egen drage fra bunden. Ellers kan du købe hvide nylon-drager her, som børnene selv kan dekorere med farver >>

4.
Pres saft af æbler. Hvis man har et æbletræ, er det nu, de falder ned og skal spises - og man har som regel flere æbler, end man lige kan tygge sig igennem. Men de kan blive til lækker æblesaft i stedet! Så investér i en saftpresser, som giver god anledning til en hyggestund i køkkenet med ungerne - og kan sikre jer sund og lækker frugt- og grøntsagsjuice året rundt! For selvom I ikke har et æbletræ i haven, kan man jo også finde frugterne i supermarkedet.

Her finder du et stort udvalg af saftpressere, som du kan købe over nettet >>

https://imgix.femina.dk/saftpresser-gront130.jpg

5.
Løb orienteringsløb. Kom ud i den friske luft og få jer rørt med en god omgang orienteringsløb! Geocaching, der er en form for skattejagt via smartphone, har en konkurrent på findveji.dk, som er udviklet af bl.a. Dansk Idrætsforbund og Friluftsrådet. Her findes ruter overalt i landet, og ruterne kan printes ud.

6.
Lav kostumer til Halloween. Halloween er den 31. oktober, og hvorfor ikke bruge efterårsferien på at lave det sejeste kostume og flotteste pynt sammen med ungerne? Børnene elsker det, og det er oplagt hygge på en regnvejrsdag.

Her finder du alt, hvad I skal bruge til at lave jeres Halloween-kostumer >>

https://imgix.femina.dk/maske170.jpg

7.
Lav en bålplads og bag snobrød og steg pølser. Det er hyggeligt og kræver ikke meget plads, men dog forsigtighed, eftersom der er ild involveret. I bogen 'Bål og Udeliv' finder du masser af spændende bål-opskrifter >>

8.
Læg blomsterløg. Det er nu, næste års blomster skal sås, og det kan børnene være med til! Lad ungerne være med til at vælge, hvilke blomster der skal sås, og lav jeres helt egen blomstereng på et udvalgt sted på græsplænen.

Her finder du et kæmpe udvalg af forskellige blomsterløg - som bliver til blomster i alverdens farver og arter >>

https://imgix.femina.dk/blomster100.jpg

9.
Tag på museum. Mange museer har gratis entré på særlige ugedage - og i ferierne. Tjek på museets hjemmeside.

10.
Brug biblioteket for særlige arrangementer i skoleferier. Tjek dit lokale bibliotek.

11.
Tjek kommunens hjemmeside. Mange kommuner har aktiviteter i ferier, f.eks. gratis børneteater.

12.
Besøg et storcenter i nærheden. Disse steder har ofte særlige aktiviteter og gratis arrangementer for børn i ferieperioder. Tjek evt. først centerets hjemmeside for mere information.

Husk, at ferien ikke behøver at være ren 'action' fra start til slut, og at børn også har godt af at lege for sig selv!

Læs også:

Lær børnene at slappe af i ferien

Ferie: Tid til at bryde familiens dårlige vaner!

Gratis App finder legekammerater til dit barn - lige dér hvor I er!

Læs også