julemarkeder
Se, lyt & oplev

Julemarkeder i Tyskland

5. december 2022
af Redaktionen
Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix
Julemarkeder i Tyskland er en liga for sig, som bare skal opleves. Ikke nok med, at de tyske julemarkeder er store, så er der også mange af dem! Derfor har vi lavet en guide til, hvilke julemarkeder, du kan besøge i Tyskland.

At besøge et tysk julemarked er som at træde ind i et ægte juleeventyr. De gamle tysker gader og pladser bliver oplyst af julelys i den ellers mørke vinter. Du kan smyge dig mellem et hav af boder med julepynt, specialiteter og håndværk og lade dig føre frem af duften af Glühwein og andre tyske julelækkerier.

Tyskland er kendt for sine mange og store julemarkeder, som er hele turen syd for grænsen værd. Hvis du alligevel skal til Tyskland på juletur, kan du med fordel planlægge at besøge et par stykker af de tyske julemarkeder. Her får du en guide til nogle af de hyggeligste julemarkeder i Tyskland.

Hvor er der julemarked i Tyskland?

Du kan finde julemarkeder overalt i Tyskland, men især de store byer, som Lübeck eller Flensborg er kendte for deres julemarkeder. Alene i Berlin kan du finde over 50 julemarkeder. Det er ikke svært at finde et godt julemarked i Tyskland, men det bliver svært at nå dem alle eller vælge mellem dem. Derfor guider vi dig her til nogle hyggelige julemarkeder, du kan besøge i Tyskland.

Hvornår er der julemarked i Tyskland?

Mange af Tysklands julemarkeder åbner allerede i november og flere af de store har åbent helt indtil slutningen af december. Der er derfor rig mulighed for at komme på et tysk julemarked i løbet af juletiden. Julemarkederne har som regel åbent fra formiddagen til sen aften, men åbningstiderne er forskellige, alt efter, hvilket julemarked, du besøger. Sørg derfor altid for at tjekke åbningstiderne på julemarkederne herunder.

Julemarked Tyskland

Listen over julemarkeder i Tyskland er næsten uendelig, men her har vi samlet et par af de mest populære tyske julemarkeder i det større byer, som helt sikkert er et besøg værd.

Lübeck julemarked

Du skal ikke ret langt fordi den dansk-tyske grænse før du rammer Lübeck, der i december er tryllet om den til hyggeligste juleby. Byen er især kendt for det store, gamle Lübeck julemarked, som du kan besøge hele december. Dette store julemarked i Lübeck finder du i området ved Lübecks rådhus, hvor de historiske bygninger har lagt rammerne for julemarkedet i over 350 år.

Tager du til Lübeck efter julemarkeder, er der dog også andre hyggelige markeder at finde. Du kan desuden blot gå en tur i Lübeck og lade dig fortrylle af lysene og pynten, der næsten får hele byen til at føles som et stort julemarked.

Flensborg julemarked

Skal du opleve et tysk julemarked, er det oplagt at køre en tur til Flensborg julemarked, som du finder lige på den anden side af grænsen til Tyskland. I hele december kan du opleve den hyggelige julebelysning og rækker af julehytter, der fylder i Flensborg centrum.

Udover det store Flensborg julemarked, kan du også gå en tur i Flensborgs gader og få masser af julestemning fra i resten af den tyske by.

Læs alt om Flensborg julemarked her.

Hamborg julemarked

I Hamborg finder du over 30 julemarkeder, der alle byder på et utroligt udvalg af boder med inspiration til julegaver, julepynt og tyske julegodter. Hamborg er en god by at shoppe i, og det gør sig bestemt også gældende, når det kommer til juleshoppingen i november og december.

Du kan nemt bruge hele december på at besøge Hamborgs julemarkeder, men hvis du kun er forbi på en weekendtur, kan du starte med at besøge disse julemarkeder:

Populære julemarkeder i Hamborg

Julemarked Berlin

Berling er ikke kun hovedstad for Tyskland men også for et hav af julemarkeder og juleglade gæster. Hvert år bliver Berlins gader og stræder fyldt med granpyntede stande og julelys, som gør den altid populære by til en stor juleattraktion for både faste beboere og turister.

Listen over julemarkeder i Berlin er lang, men der er alligevel nogle store, som er værd at fremhæve. Få den fulde guide til julemarkeder i Berlin lige her.

Læs også