Se, lyt & oplev

Julemarkeder i København 2022

3. juli 2020
af Kathrine Graa og Josefine Gammelgaard
Foto: PR, Shutterstock og Lasse Salling. Redigeret d. 24 august 2021
Årets julemarkeder er i fuld gang, og bare i København popper der julemarkeder op på hvert gadehjørne. Her får du en guide til nogle af de hyggeligste julemarkeder i år.

Kan du heller ikke få julestemning nok? Så læg vejen forbi København i julen 2022, og oplev den helt særlige stemning, når der lukkes op for alle årets skønne julemarkeder. Vi har fundet nogle af de hyggeligste julemarkeder, du kan besøge, når du er i København.

Det er en skøn følelse, når gaderne i København i november og december 2022 pyntes med lyskæder og guirlander, og gadeboderne frister med duften af krydret glögg og brændte mandler. Så ved vi, juletiden nærmer sig! Og hvad er bedre end at bruge eftermiddagen på et af byens mange julemarkeder, hvor du kan købe lækre delikatesser til julemaden, finde julegaverne til dem, du holder af, finde årets stykke julepynt eller blot gå en tur og nyde stemningen.

Julemarkedet stammer oprindeligt fra Tyskland, Frankrig, Østrig og Norditalien, hvor det at tage på marked sammen var en måde at fejre julen på. Det er stadig utrolig populært at tage på julemarked i især Tyskland, men den hyggelige tradition er også mange steder i Danmark.

Læs også: Julemarked 2022: Se årets julemarkeder her

Hvor er der julemarkeder i København?

Du kan tage på julemarked i både storbyer og provinser i Danmark i løbet af december, men især i København er der mange julemarkeder at finde. København byder på både de store julemarkeder i Tivoli og Højbro Plads men også mange mindre julemarkeder på Vesterbro, Frederiksberg og Bryggen.

Hvis du ikke kan finde ud af, hvor der er julemarkeder i år, så fortvivl ej! Vi har nemlig samlet en liste over julemarkeder i København, som du kan besøge i år. Find guiden til julemarkeder i København herunder.

Psst: Kan du ikke få julemarkeder nok? Så kig med i vores store oversigt, hvor vi har samlet julemarkeder i Danmark, Tyskland, England og Sverige. Se listen over julemarkeder, du kan besøge i 2022 her.

Tjek altid for en sikkerheds skyld, at det julemarked, du skal besøge, stadig har åbent. Vi opdaterer her på siden, men der kan komme bratte aflysninger og ændringer.

Jul i Nyhavn

Julemarkeder i København i 2022

Det er så hyggeligt at gå en tur i København ved juletid - også selvom du ikke skal på julemarked. Slå vejen forbi det skønne Nyhavn, hvor der altid er pyntet op til jul. Det er dog nemt at finde et julemarked i København. Mon ikke du kommer forbi en af disse i løbet af december?

Julemarked højbro plads

Julemarked på Højbro Plads

Højbro Plads er en af Københavns første markedspladser som på igen i år lægger grund til den gode juletradition. Det eventyrlige julemarked bugner med juletræer og hyggelige julehuse. Julemarkedets udstillere sælger alt fra duftende brændte mandler, æbleskiver, gløgg, italienske specialiteter og selvfølgelig Glühwein, Currywurst og dansk risengrød.

Hvornår: 4. november – 21. december

Læs mere om julemarked på Højbro Plads her.

Julemarked Kongens Nytorv

Julemarked Kongens Nytorv

Julelysene i Københavns indre er noget af det smukkeste, og her skabes de smukkeste rammer for julemarkedet på Kongens Nytorv. Udover at nyde julepynten på D’Angleterre og Magasin, kan I gå på opdagelse i en masse boder, der byder på både julegaver og julepynt.

Hvornår: 4. november – 21. december 2020.

Læs mere om julemarked på Kongens Nytorv her.

Jul i Tivoli

Jul i Tivoli

Igen i år åbner Tivoli op i den gamle have med masser af sjov og hyggelige juleoverraskelser i 2022. Her kan du besøge Julemanden, smage på masser af julelækkerier eller varme dig på et dejligt glas gløgg, spise hjemmelavede æbleskiver og opleve ægte julemagi.

Hvornår: 19. november – 31. december

Læs mere om Jul i Tivoli her.

julemarked på store godthaab

Julemarked på Store Godthåb

På Frederiksberg kan du fra slutningen af november og alle dage op til jul besøge julemarkedet på Godthåbsvej. Her kan du lune dig på varme juledrikke, som gløgg og kakao mens du køber ind til årets fine juledekorationer. Kom i hyggelig julestemning blandt gran og lys på Frederiksberg.

Hvornår: 29. november – 23. december

Læs mere om julemarked på Store Godthåb her.

https://imgix.femina.dk/juletraeer-pynt-der-smager.jpg

Bæredygtigt julemarked, Vesterbro

Jul og bæredygtighed har længe været modsætninger, men sådan behøver det ikke at være. På Vesterbro kan du opleve et bæredygtigt julemarked, hvor du både kan nyde lækre julegodter og købe upcyclet julepynt og bæredygtige julegaver.

Hvornår: 25. november – 18. december (åbent fredag, lørdag og søndag)

Læs mere om det bæredygtige julemarked her.

julemarked på nørrebro

Jul på den røde plads, Nørrebro

Nørrebros epicenter, den røde plads, byder december velkommen med juletræ, julemusik og workshops på et hyggeligt julemarked. I ægte Nørrebro-stil bliver julemarkedet afholdt med fokus på lokal, grøn og bæredygtig jul. Til julemarked på den røde plads er der både juleunderholdning og julemad til hele familien.

Hvornår: 27. november

Læs mere om jul på den røde plads her.

koedbyen
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Kødbyens hyggeligste julemarked

Det trendy og populære område, Kødbyen, i København åbner også op for det årlige julemarked. Her kan du købe alt fra bøger og tryk til legetøj og smykker. I cafeen kan du forsyne dig med gløgg og andre lækre julegodter.

Hvornår: 2. – 4. december

Læs mere om Kødbyens julemarked her.

kulturhuset islands brygge julemarked

Bryggens julemarked

Tag et smut forbi Kulturhuset Islands Brygge og shop julepynt, juletøj og julelækkerier fra lokale butikker. Hvis du selv har nogle gode julesager at sælge, kan du også som privatperson købe en bod på Bryggens julemarked.

Hvornår: 3. december

Læs mere om Bryggens julemarked her.

https://imgix.femina.dk/julefilm-5-far-til-fire.jpg

Jul i Cinemateket

Cinemateket lægger hus til masser af julehyggen i starten af december med juleklip, julefilm og julegodter ti både store og små. Cinematekets julemarked er perfekt til børnefamilien, der vil ud og julehygge.

Hvornår: 3. december

Læs mere om jul i Cinemateket her.

julemarkedet VÆRK
Foto: Christoffer Askman

Julemarkedet VÆRK

Hvis du er til håndlavet keramik, smykker og design, skal du ikke snyde dig selv for et besøg på julemarkedet VÆRK. Her kan du finde masser af smukke, unikke julegaver til dem, du har kært – eller dig selv. I anledning af julen vil en cafe også byde på æbleskiver og gløgg.

Hvornår: 3. – 5- december

Læs mere om julemarkedet VÆRK her.

jul i BLOX
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Julestue hos BLOX

Tag familien med på et aktivt julemarked på Bryghuspladsen ved BLOX, hvor I kan klippe og klistre hjemmelavet julepynt. Julestuen hos BLOX byder også på masser af lunt til ganen, så ingen besøgende bliver kolde eller sultne.

Hvornår: 3. – 4. december

Læs mere om julestuen hos BLOX her.

Læs også