julemarkeder i Berlin
Se, lyt & oplev

Julemarkeder i Berlin

3. oktober 2019
af Kathrine Graa
Foto: PR
Julemarkeder er bare tyskernes ting, og der findes over 50 af dem, alene i Berlin. Det kan være svært at nå dem alle, så vi har udvalgt 4 skønne julemarkeder, du bare må se, hvis du alligevel lægger vejen forbi Berlin.

Julemarkeder er bare tyskernes ting, og der findes over 50 af dem, alene i Berlin. Det kan være svært at nå dem alle, så vi har udvalgt 4 skønne julemarkeder, du bare må se, hvis du alligevel lægger vejen forbi Berlin.

Mange af vores elskede juletraditioner er faktisk kommet til Danmark gennem Tyskland, og julemarkederne er en af dem. Tyskland er kendt for deres kæmpestore, hyggelige og festlige julemarkeder, og mange juleentusiaster tager til Lübeck, Hamburg, Flensborg eller Berlin for at opleve den ultimative julestemning. Har du bil er især den tyske hovedstad, Berlin, en oplagt by at køre til for at opleve et af de spektakulære tyske julemarkeder.

Læs også: Julemarked 2022: Se årets julemarkeder her.

Hvor er der julemarkeder i Berlin?

Der er nærmest julemarkeder overalt i Berlin, men et af de største og mest kendte er nok Spandau julemarked eller julemarkedet på Gendarmenmarkt, men også andre populære steder, som Alexanderplatz. Du kan finde julemarkeder i alle Berlins forskellige bydele, såvel som på de store pladser, museer og lignende turistattraktioner, der får et julet præg i december.

Mellem november og nytår forvandler Berlin sine mange pladser til smukt dekorerede julemarkeder. Faktisk findes der over 50 forskellige af slagsen bare i det indre Berlin, så der er aldrig langt mellem glühwein og brezel. Den pyntede metropol hilser velkommen med julestemning og gemütlichkeit (hygge!) i lange baner.

Læs også: Her er de mest populære julesange og -salmer!

Hvornår er der julemarkeder i Berlin?

Julemarkeder begynder allerede at dukke op i Berlins gader i slutningen af november, som regel omkring d. 20. november, og så holder julemarkederne ellers åbent helt til jul. Nogle af Berlings julemarkeder har endda åbent til og med nytår.

Åbningstiderne er lidt forskellige, men de fleste julemarkeder åbner i løbet af formiddagen og lukker først sent på aftenen. Tjek altid åbningstiderne inden I planlægger en julemarkedstur til Berlin.

Julemarked i Berlin

Det bliver nok svært at nå alle Berlins julemarkeder, så hvis du bare vil besøge en eller et par stykker, har vi samlet en lister over hyggelige julemarkeder i Berlin lige her.

Spandau julemarked

Berlins største julemarked ligger i Spandau. Herfra kan du gå 1 kilometer gennem julemarkedet og den gamle bydel, og du finder 250 boder med kunsthåndværk, mad, drikkevarer og meget mere.

Læs mere her.

Julemarked på Gendarmenmarkt

Julemarkedet på Gendarmenmarkt betragtes som det smukkeste og mest populære. Der er mange boder med mad og drikkevarer, eksklusivt håndværk og naturligvis julepynt og souvenirs.

Læs mere her.

Julemarked på Charlottenburg Slot

Julemarkedet på Charlottenburg Slot er et af de fineste julemarkeder med slottet i baggrunden. Her finder du flotte dekorationer overalt i en meget hyggelig atmosfære. Der er et stort udvalg af håndværk og fine smykker i de mange boder, der varierer fra år til år.

Læs mere her.

Rotes Rathaus

Rotes Rathaus er en af ​​Berlins ældste og mest berømte julemarkeder. Her Finder du masser af boder med mad og håndværk, et pariserhjul og en stor skøjtebane. Virkelig et besøg værd når du alligevel er i Berlin.

Læs mere her.

Julemarked Alexanderplatz

På en af Berlins mest berømte pladser, spreder julestemningen sig i december, når Alexanderplatz bliver tryllet om til en lille juleby. Udover at smage lækre tyske julespecialiteter og købe fint julepynt, kan du også stå på skøjter, spille curling og bagefter få varmen i ”Santa Claus party house”.

Læs mere her.

Adventsmarked på Domäne Dahlem

Hver adventsweekend er der åbent for julehygge på museet Domäne Dahlem i det sydlige Berlin, der normalt er et landbrugsmuseum. I juletiden bliver Domäne Dahlem i stedet tryllet om til et stemningsfuldt julemarked, hvor der afholdes hyggelige juleevents og salg af lokale produkter. Julemarkedet på Domäne Dahlem er perfekt, hvis du skal på julemarked med børn.

Læs mere her.

Listen over julemarkeder i Berlin kunne fortsætte i en uendelighed, men her var et par af de store, som er værd at besøge. Vil du finde flere julemarkeder i Berlin, kan du finde den fulde liste på Visit Berlin lige her. God fornøjelse og god jul!

Læs også