julemarked
Se, lyt & oplev

Julemarked: Se årets julemarkeder her

Julen står for døren, og hvad sikrer ægte julestemning mere end en tur på julemarked? FEMINA guider dig til hyggelige og stemningsfulde dage med familien på markeder i både Danmark og udlandet.

Er der noget mere hyggeligt og stemningsfuldt end at gå på julemarked? Nej, vel! Derfor har vi samlet en lang liste over julemarkeder, som er et besøg værd. Vi har fundet både det med kunsthåndværk og hjemmebrygget øl – og det med egen snekanon og verdens højeste julemand. Lad dig inspirere og find det julemarked der passer bedst til DIG. Rigtig god (og julet) fornøjelse...

Vi opdaterer siden løbende. 

.

Spring ned til julemarkeder på Sjælland

Spring ned til julemarkeder på Fyn

Spring ned til julemarkeder i Jylland

Spring ned til julemarkeder i Sverige

Spring ned til julemarkeder i Tyskland

Spring ned til julemarkeder i England

 

JULEMARKEDER PÅ SJÆLLAND

 

Sjælland: Jul i Tivoli

Hvad? Tusindvis af julelys oplyser Københavns gamle forlystelsespark, mens der dufter af klejner og honningkager og sælges alt fra julepynt til kunsthåndværker i de mange boder. Jul i Tivoli får også premiere på nye lysscenografier og holder åbent til og med Nytårsaften. I dagene op til årets sidste dag afvikles der Fyrværkerifestival. 

Hvor? Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V

Hvornår? Fra d. 17. November til d. 31. December 2018. Søndag-torsdag: 11-23, Fredag-lørdag: 11-24. Særlige åbningstider: d. 24. December fra 11-16 og d. 31. December fra 11-00.30.

Entré? Tivolis indgangspris.

Læs mere HER 

 

Sjælland: Camilla Plums kulørte øko-julemarked

Hvad? Danske Camilla Plum er kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter og madskribent. På hendes gård i Gribsskov kan du få dig en overdådig juleoplevelse. Gården er pyntet fra top til tå med kulørt og skørt julepynt. Få bundet din egent adventskrans, smag på Camilla Plums julebag og æbleglögg, og prøv gårdens berømte flæskestegssandwich med flæskesteg fra deres egne grise. 

Hvor? Fuglebjerggaard, Hemmingstrupvej 8, 3200 Gribskov

Hvornår? 1. - 9.  december 2018. Alle dage 10-16. Lørdag d. 8. december kl. 10-19.

Entré? Gratis.

Ekstra events? I drivhuset foran gården bliver der holdt stor julemiddag med økologisk og grøn julemad. Lørdag d. 8. December kl. 19.

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked på Bernstorff Slot

Hvad? Det smukke slot danner rammen for et julemarked med over 90 udstillere, der både vil være inde i slottets smukke stuer, men også udenfor samt i den smukke Kavalergård. De mange forskellige udstillere vil byde på de mere traditionelle hjemmelavede juledekorationer, nisser og julepynt, men der vil også være flotte gave ideer i form af brugskunst, delikatesser, smykker og vin. Julemanden vil naturligvis også være at finde på slottet, ligesom man kan få stillet sin sult med lækker julemad.

Hvor? Jægersborg Allé 93, 2820 Gentofte

Hvornår? 7. december 2018 kl. 15-20 og 8. - 9. december kl. 10-16.

Entré? Voksne: 100 kr. Børn 4-12 år: 30 kr. 0-3 år: Gratis 

Læs mere HER

 

 

Sjælland: Julemarked på Dyssegården

Hvad? På Dyssegaard juletræsplantage kan du fælde dit eget juletræ eller købe et nyfældet med hjem. Men det er langt fra den eneste aktivitet på stedet. Hestevognen står klar til at køre dig en tur, du kan ride på et af de tre æsler eller selvfølgelig låne en kælk. Herefter venter traditionel dansk julehygge med varme æbleskiver og glögg. Du kan også købe julekødet med hjem fra gårdbutikken, om den står på juleænder, gæs, kalkuner, pølser eller gris.

Hvor? Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde, Gundsømagle

Hvornår? Fra d. 17. November 2018 og alle weekender frem til jul fra kl. 9-16. Fra fredag d. 30. november holder de fredagsåbent fra kl. 13-18. Juletræssalget og gårdbutikken har derudover åbent alle hverdage fra 9-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

Sjælland: Jul på Højbro Plads/Magical Christmas 
 
Hvad? Højbro Plads er en af Københavns første markedspladser som på igen i år lægger grund til den gode juletradition. Det eventyrlige julemarked er oplyst med over 260.000 funklende julelys, juletræer og hyggelige julehuse.  
Julemarkedets udstillere sælger alt fra duftende brændte mandler, æbleskiver, gløgg, italienske specialiteter og selvfølgelig Glühwein, Currywurst og dansk risengrød

Hvor? Højbro Plads på Strøget i København

Hvornår? Fra d. 16. november til d. 22. december 2018. Mandag-onsdag: 11-19. Torsdag: 11-20. Fredag: 11-21. Lørdag: 11-21. Søndag: 12-19.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

julemarked

Sjælland: Julemarked på Lindegården i Lyngby

Hvad? Den gamle stråtækte Lindegården i Bondebyen i Lyngby danner rammen om det traditionelle årlige julemarked. Her finder du alt, hvad et ægte julehjerte begærer: Adventskranse, juledekorationer, delikatesser, nisser, smykker, keramik, glaskunst, strik og fremfor alt god, gammeldaws julestemning. Nyd en kop kaffe eller te i den tilhørende café, hvor du også kan nyde både æbleskiver og lækre kager.

Hvor? Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, Kongens Lyngby

Hvornår? Søndag den 25. november 2018 kl. 10-16. 

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked på Esrum Kloster

Hvad? Hvis man leder efter nisser, engle, guirlander eller flettede hjerter, leder man forgæves på Esrom kloster, hvor du også finder alt til julebordet og julens lækkerier. Julebordet er inspireret af middelalderen og klosterets franske ophav, og julestemningen kan opleves i lækre madboder, hyggelige aktiviteter og vores mange boder.

Hvor? Klostergade 11-12, 3230 Græsted

Hvornår? 30. november - 2. december 2018. Fredag fra 12-20. Lørdag-søndag fra 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Juletorv på Gisselfeld Kloster

Hvad? Gisselfeld Klosters mest stolte juletradition er deres årlige juletorv. Her er musik og underholdning og boder med juletræer og pyntegrønt. Kom helt ind under huden på slottet med en guidet rundvisning eller rid en tur på en af stedets ponyer.

Hvor? Gisselfeldvej 12, 4690 Haslev

Hvornår? D. 16.-18. og 23.-25. november 2018.  Fredage: 15-20. Weekend: 10-16. Bemærk: Indgangen lukker en time før.

Entré? Voksne: 100 kr., børn 6-12 år 25 kr. Børn til og med 5 år gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked på Næsbyholm slot

Hvad? Julemarked med julevarer og smagsprøver. Børn kan klippe julepynt til det store juletræ og voksne kan blive inspireret i de pyntede julestuer og julemanden kigger også forbi med sine nisser. Der er også rundvisning på slottet med spændende fortællinger om dets historie. 

Hvor? Næsbyholm Alle 9, 4171 Glumsø

Hvornår? 1.-2. December 2018 fra 10-16 begge dage

Entré? Voksne 50 kr. Børn under 12 år gratis . 

Læs mere HER

 

Sjælland: Alletiders Roskilde jul

Hvad? Unikke stande med kunsthåndværk, juledekorationer og pynt. Husk at kigge forbi delikatesseafdelingen der sælger alt fra kryddersnapse til vanilje kaviar. Børnene kan se juleteater eller slippe fantasien løs i klippe-klistre-værkstedet alt imens forældrene hygger sig med glögg og lune æbleskiver i caféen. 

Hvor? Musicon Hal 9, Rabalderstræde 1, 4000 Roskilde

Hvornår? D. 24.-25. November 2018 fra kl. 10-16

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

 

Sjælland: Julebazar på Gavnø Slot

Hvad? Forestil jer at passere den lille stenbro til øen Gavnø og se slottet åbenbare sig som den smukkeste kulisse. Omkring 150 stande er fordelt i de historiske avlsbygninger fra 1800-tallet, som danner ramme om arrangementet. Julemarkedet er landets største og sælger juledekorationer, brugskunst, delikatesser og spiritus. Slotsbryggeriet på Gavnø lancerer traditionen tro årets julebryg, som sælges på markedet. Børnene kan dekorere honningkagehjerter, tage på gratis nisseskattejagt, møde Julemanden, ride på ponyer og meget mere.

Hvor? Gavnø Slot, Gavnø 2, 4700 Næstved

Hvornår? 3. og 4. november og 9. - 11. november 2018. Fredag kl. 15-20. Lørdag-søndag kl. 10-17.

Entré? Voksen 70 kr. Barn (max 12 år) 25 kr.

Ekstra events? Hold øje med tid og sted for de stemningsfulde julekoncerter i det farverige Gavnø Slotskapel.

Læs mere her

 

 

Sjælland: Jul på Kronborg 

Hvad? Renæssanceslottet forvandles til et hyggeligt julemarked med mere end 100 boder i slottets sale og en slotsgård fyldt med juletræer med lys. Tag på julerundvisning på slottet og bliv klogere på, hvordan Christian d. 4. holdt jul, da han var dreng. Du kan også få inspiration til juledekorationerne af blomsterdekoratøren Stine Leth, der til daglig laver blomsterkreationer til Hendes Majestæt Dronningen.
Hvor? Kronborg 2 C, 3000 Helsingør

Hvornår? 30. november - 2. december og 9.-10. december 2018. Alle dage fra 10-17.

Entré? Voksne 75 kr. Børn under 4 år er gratis.  Billetten giver adgang til julemarkedet, Eventyrteatret, de kongelige værelser, Dansesalen, kasematterne og Slotskirken.

Ekstra events? Hold øje med hjemmesiden for forestillinger i Eventyrteatret og højtlæsninger af juleeventyr.

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked hos Andelslandsbyen Nyvang

Hvad? Her kan du, som et af de eneste julemarkeder i Danmark, se julegrisen blive slagtet – hvis du tør. Du kan også smage på grisen i form af blodpølse, medister, finker og leverpostej fra byens egen slagter. Udover gris byder den gamle landsby på et klassisk julemarked med julebag og hjemmelavet håndværk, der sælges i boderne. Du kan også opleve et rigtigt juleorkester og komme til julegudstjeneste i kirken.

Hvor? Oldvejen 25, 4300 Holbæk

Hvornår? 24. - 25. og 28. - 29. november og 1. - 2. december 2018. Alle dage fra 10-16.

Entré? 50 kr. Obs! Tegn medlemskab af Foreningen Andelslandsbyen Nyvang og kom gratis ind.

Læs mere HER

 

Sjælland: Danske kunsthåndværkeres julemarked - VÆRK

Hvad? Danske Kunsthåndværkere & Designere sælger unikke produkter af høj kvalitet i et smukt, håndsyet telt med varme og fast gulv. Hver weekend bliver boderne udskiftet, så der vil være nye værker at se på, hvis du kommer igen.

Hvor? Designmuseets have, Grønnegården, Bredgade 68, 1260 København

Hvornår? 30. november - 2. december og 7.-9. december 2018. Fredag fra 12-17. Lørdag og søndag fra 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: H.C. Andersen Julemarked

Hvad? De julepyntede hytter byder på spændende julegaveideer – smykker, tøj, tasker, nisser, julepynt, juledekorationer og meget mere. Markedet byder også på en smuk eventyrkarrusel, som du kan prøve en tur i.

Hvor? Nytorv, København 

Hvornår? 16. november til 21. december 2018. Hver dag kl. 11-19.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Gammelgaards julegavemarked

Hvad? Et slaraffenland for julegaveshopping. Her er alle udstillere inviteret og udvalgt på baggrund af ansøgninger, og der er lagt vægt på, at markedet får et bredt og alsidigt gaveudvalg indenfor kunst, design og håndværk. Du kan også købe juletræet med hjem eller nyde lækre julefristelser i Café Gammelgaard, mens børnene klipper julepynt i den store julestue.

Hvor? Gl. Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev

Hvornår? 1. og 2. december 2018. Begge dage kl 10-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

Sjælland: Jul på Visit Carlsberg

Hvad? Glæd dig til en rustik Carlsberg jul i bryggergården på Valby Bakke de første 3 weekender i december. Det bliver et julemarked i klassisk Carlsberg stil – et julemarked, hvor du kan ordne julegaverne, nyde et glas ølgløgg og nappe en lækker æbleskive eller to.

Hvor? Visit Carlsberg, Gamle Carlsberg Vej 11, 1799 København V

Hvornår? 1.- 2. / 8. -9. / 15. - 16 december 2018 fra 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Engestofte gods

Hvad? Julemarkedet på Engestofte er en julefest, og igen i år optræder nogle af de dygtigste lokale musikanter på Engestofte. Lolland-Falster Brandvæsens Orkester, Guldborgsund Musikskole og Saxe-Koret for at nævne et par stykker, vil spille i den gamle lo.
 
Hvor? Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo
 
Hvornår? 1. og 2. december 2018 kl. 10-16.
 
Entre? Børn gratis, voksne 40 kr.
 
Læs mere her
 
 
 
Sjælland/Udstilling & Salg julemarked
 
Hvad? Det er 16. gang frivillige fra Nykøbing Sj. samler kreative hoveder, til at afholde Julemarked ”Udstilling & Salg”. 
I år er der over 40 udstillere, der med hver deres unikke kreative ”kunst”, har fremstillet alt fra filt- og strikkede huer, hatte, sjaler og tørklæder, fantasifulde nisser, trolde, dekorationer, håndmalet porcelæn, træarbejde, pileflet, beton figur, malerier og meget mere! 
 
Hvor?  Hallerne i Nykøbing Sj, (Hal 2) – A. Ladingsvej 1, 4500 Nykøbing Sj
 
Hvornår? 24. og 25. november 2018 kl. 10-16 begge dage.
 
Entre? Gratis
 
Læs mere HER
 
 
København - Astrid Lindgrens Bulderby
 
Hvad ? I Astrid Lindgrens Bulderby dufter der dejligt af jul og det gør det også i Gustafskyrkan når der er julebasar. Vi har skinke og "lutfisk", gløg og brune kager, Janssons fristelse og julemost, brændte mandler og kødboller - og mange andre juledelikatesser.
Og i de smukt pyntede boder er det nemt at finde de rigtige gaver til store og små.
 
Hvor? Gustafskyrkan, Folke Bernadottes allé 4. 2100 Københamn Ø
 
Hvornår? 23. - 25. november 2018. Fredag kl. 15.00 - 18.00 og lørdag og søndag kl. 11-17.
 
Ekstra-event: Gospelkoret holder koncert søndag klokken 14.00 i kirken
 
Læs mere HER
 
København - Flid Julemarked
 
Hvad? Flid inviterer til julemarked i Nørrebrohallen, hvor 100 danske samt internationale udstillere sælger kunst, design og kunsthåndværk. Til Julemarkedet kan du møde passionerede, professionelle kreative i hyggelige omgivelser, købe de nyeste designs og få indblik i de kreative tendenser, der kommer. 
 
Hvor? Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København N
 
Hvornår? 1. og 2. december 2018 kl. 11-17.
 
Entré? 30 kr.
 
Læs mere HER
 
 
 
København - Skagerak julemarked
 
Hvad? Oplev Skageraks designunivers, hvor en lang række nichebrands og passionerede kunsthåndværkere i fællesskab præsenterer et eksklusivt udvalg af keramik, tekstiler, fine papirklip, illustrationer, håndlavede børster, urtete, karameller, finurlige asiatiske accessories og meget mere! I haven sælges juletræer af den flotteste slags
 
Hvor? Indiakaj 2, 2100 København Ø
 
Hvornår? 24. november 2018 kl. 10-17
 
Entre? Gratis
 
Læs mere HER
 
 
 

 

 

JULEMARKEDER PÅ FYN

 

 

Fyn: H.C. Andersen Julemarked

Hvad? På torvet ved H.C. Andersens hus myldrer det med gøglere, nisser, lirekassemænd, markedsfolk og julekor - og H.C. Andersens eventyrfigurer. Kom i julestemning med markedsboder og underholdning for hele familien, hestevogne og historiske karruseller. Du finder også en masse godt til ganen; glögg, æbleskiver, risengrød og andet julegodt.

Hvor? Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Hvornår? 30. november - 2. december og 7.- 9. december 2018. Fredag 15-19. Lørdag 10-18. Søndag 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Fyn: Egeskov Julemarked

Hvad? Her finder du Fyns største julemarked. Hver dag er der fuldt program med julesange, klippeværksted, spejderaktiviteter og møde med slotsnisser for de små. I de 100 markedsboder finder du kvalitetsvarer til julen; kunsthåndværk, brugskunst og delikatesser. Markedsboderne er hovedsageligt i Egeskovs udstillingsområder og udendørs, da de fleste af Egeskovs udstillinger samt slottet er lukket for vinteren. Der er dog rig mulighed for at gå en tur i parken samt benytte Legeskoven med legeplads og den store labyrint (TreeTop Walking er vinterlukket pga. sikkerhed).

Hvor? Egeskov Slot, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Hvornår? 10. - 11. / 17. - 18. / 24.-25. november 2018. Alle dage kl. 10-16.30.

Entré? Voksne 70 kr. Børn (4-12 år) 30 kr.

Læs mere HER

 

 

Fyn: Julemarked på Harridslevgård slot

Hvad? Det smukt pyntede renaissanceslot byder indenfor til deres årlige julemarked. Hele slottet er pyntet op til jul med smukke dekorationer, der passer til de forskellige rum. I den store riddersal bliver der solgt brugskunst, smykker, tøj samt unikt fremstillet julepynt og -dekorationer.

Hvor? Assensvej 3, 5400 Bogense

Hvornår? 17. - 18. / 24. - 25. november og 1. - 2. / 8. - 9. december 2018. Alle dage kl. 11-18

Entré? Voksne: 70 kr. Børn fra 3-12 år: 35 kr.

Læs mere HER

 

Fyn: Jul i den gamle kongeby

Hvad? Christian 3. holdt ofte jul i Nyborg, da han levede i 1500-tallet. Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk i hans by, kongens by, rigets hovedstad - Nyborg. Julemarkedet i Nyborg ærer vores gamle konge med alt, hvad hjertet begærer af juleknas, hjemmebrygget øl, levende værksteder, aktiviteter for børn, fynske museumsbutikker og smeden som arbejder.

Hvor? Fra Vor Frue Kirke til Nyborg slot, 5800 Nyborg

Hvornår? 30. november - 2. december / 7. - 9. december 2018. Fredag kl. 16-19. Lørdag kl. 10-18. Søndag kl. 10-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

Fyn: Boltinggaard Gods
 
Hvad? Julemarkedet vil præsentere alt hvad hjertet kan begære såsom, julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskuns, mode og mange andre spændende julegaveideer, hvor de historiste rammer bidrager til at fuldende oplevelsen og derved netop skabe en kommende familietradition.
 
Hvornår? 30. november - 2. december 2018.  Fredag kl. 15-20 – Lørdag og søndag kl. 10-16
 
Hvor? Boltinggaard Gods – Kokskovvej 28 – 5750 Ringe
 
Entre: Voksne: 70 kr. Børn (4-12 år): 30 kr. Børn 0-3 år: Gratis. Billetter kan købes på forhånd her
 
Læs mere HER
 
Tilbage til toppen af artiklen

 

 

JULEMARKEDER I JYLLAND

 

 

Jylland: Julemarked på Nytorv i Viborg

Hvad? Julemarkedet er placeret på et af byens gamle torve lige midt i den historiske by. Det er et julemarked for hele familien, hvor de små kan møde julemanden og de voksne kan nyde et glas ved juletræet midt på torvet, der har en indbygget bar. Over julemarkedet er bygget et fantastisk "tag", der lyser byens midtpunkt op i de mørke vinteraftner. Her er lokale ildsjæle garant for god smag og stemning i hyggelige boder, hvor der kan købes gløgg, æbleskiver, klejner og andre julegodter. Ligesom man kan finde det fineste juletræ til juleaften, julevin, juleslik og julegaver. 

 
Hvor? Nytorv, 8800 Viborg
 
Hvornår? 30. november – 23. december 2018. . Hverdage kl. 14 – 20, lørdag og søndag kl. 10 - 20.  Se specifikke åbningstider HER
 
Entré? Gratis 
 
Læs mere her 
 

Jylland: Julebazar Designskolen Kolding

Hvad? Nuværende og tidligere studerende på Designskolen Kolding afholder julebazar. Fra godt 100 små boder vil de unge designere tilbyde unikke produkter, de selv har skabt. Traditionen tro vil der være et stort og varieret udbud af vælge imellem lige fra håndlavede tasker, signerede illustrationer, unik brugskunst, modetøj med et tvist, smykker uden lige og meget, meget mere. 

Hvor? Designskolen Kolding, Ågade 10, 6000 Kolding
 
Hvornår? 7. - 8. december 2018. Fredag kl. 14-20 og lørdag kl. 10-18. 
 
Entre? 20 kr.
 

 

Jylland: Øster Skovgård Julehandel/Nissestien

Hvad? Den hyggelige nissesti er unik for markedet på Øster Skovgård. Nissestien snor sig gennem skoven og byder på et hyggeligt juleunivers med juleaktiviteter og -konkurrencer for både store og små. I gårdbutikken kan du shoppe julepynt og stearinlys – og i juletræsskoven kan du fælde dit eget juletræ. Kaffelade er gårdens egen butik, som byder på æbleskivebuffet samt glögg og varm kakao.

Hvor? Snerlundvej 4, Snejbjerg, 7400 Herning

Hvornår? 1. oktober – 23. december 2018. Mandag-fredag: 10-17.30. Lørdag-søndag 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Jylland: Jul i Tønder

Hvad? ”Det er i Tønder, julen begynder,” er byens motto. Julen skydes i den grad i gang med det årlige julemandsoptog d. 10. november. Derfra går det løs med julehandel i de små julehytter omkring torvet, julemandsløbet ”Santa Run,” julemand i gaderne og en masse andre juleaktiviteter for hele familien.

Hvor? Torvet 1, 6270 Tønder

Hvornår? Fra d. 10. November - 23. december 2018.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

 

 

Jylland: Jul i Den Gamle By

Hvad? Oplev julen som danskerne har fejret den siden 1800-tallet. Med julepyntede hjem fra 1864 og 1927, en udstilling om DR’s børne TV’s historie, juleskattejagt i byen og selvfølgelig markedsboder med julegodter. ’Jul’umhejhuset har både et nisseloft og legehjørne for de mindste. Torsdage og fredage har den gamle by åbent helt til kl. 20 – her kan du komme på rundvisning i julens historie, se ildshow på torvet og komme til koncert på Jazzbar Bent J.

Hvor? Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Hvornår? 16. november - 23. december 2018

Ekstra: Tag med på en virtuel tour i Den Gamle By her

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked i Aalborg

Hvad? Sving forbi det hyggelige julemarked på Gammeltorv, når du er på juleshopping. De mange boder har hyggelige julesager og alt godt til juleganen; Vafler, æbleskiver, brændte mandler, glögg og varm kakao. Når du har spist dig mæt i godter, købt gode sager og små gaver med hjem, snup en tur i pariserhjulet. Her får I udsigt over en stor del af Aalborg.

Hvor? Gammeltorv, 9100 Aalborg

Hvornår? Fra d. 17. november-23. december. Alle dage fra senest 12. Se specifikke åbningstider HER

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

Jylland: Julemarked i Ridehuset

Hvad? Julemarkedet i Ridehuset bliver også kaldt for Byens kunst- og julemarked – og med god grund. De 80 stande bliver delt ud til kunstnere, der selv står bag og sælger deres unikke varer. Standene skiftes ud løbende, så der er nye ting at se på, hvis du kommer igen ugen efter. Udover kunst kan du få julegodter i caféen. Ris a la mande, suppe, hindbærsnitter og glögg. Der er noget for enhver smag.

Hvor? Vester allé 1, 8000 Aarhus

Hvornår? 24. november-20. december 2018. Mandag-fredag kl. 12-18. Lørdag-søndag kl. 11-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

Jylland: Julemarked på Gram Slot

Hvad? Igen i år afholder Gram slot julemarked i tre weekender i november. 150 udstillere byder på lækre varer og gode juletilbud. Hver dag er der program fra markedet åbner til det slutter; julefortællinger, pyrusshow, klatring og snobrød over bål. På Gram slot kan du også nyde sæsonens første pyntede juletræer og dekorationer. Og så kan du købe kaffe og julebag i det gamle slotskøkken.

Hvor? Slotsvej 54, 6510 Gram

Hvornår? 10. - 11. / 17. - 18. / 24. - 25. november 2018. Kl. 10-16

Entré? Voksne: 75 kr. Børn 4-12 år: 38 kr.

Læs mere HER

 

 

Jylland: Haughus Gods Julemarked

Hvad? Tre weekender i november dedikerer Haughus gods deres kræmmermarked til julestemningen. Antikviteter og nisser til pynt – og glögg og æbleskiver i caféen. Men du finder også brugskunst, møbler, pileflet og blomsterdekorationer. På godsets gårdsplads kan du købe årets juletræ.

Hvor? Vejlevej 50, 7300 Jelling

Hvornår? 10. - 11. / 17. - 18. / 24. - 25. november 2018. Kl. 10-16

Entré? 20 kr.

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked på Rosenholm Slot

Hvad? Hvis du har set julekalenderen ”Jul på slottet”, går du et nostalgisk julemarked i møde. Slottets lokaler blev brugt til at indspille julekalenderen i 1985, og til årets julemarked vil du møde prinsesser og nissebørn i de gamle lokaler. Julemarkedets 80 udstillere sælger alt fra julepynt og glaskunst til varme pandekager og hjemmelavede bolsjer. Der er også god mulighed for underholdning; tag på en træktur på en julepony, på en tur med modeltoget eller hjælp julemanden og hans kone i deres værksted.

Hvor? Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet

Hvornår? 10.-11. og 18.-19. november 2018. Alle dage kl. 10-16.

Entré? Voksne: 70 kr. Børn (4-12 år) 30 kr.

Læs mere HER

 

Jylland: Julestue på Dalsgaard Antik

Hvad? Det bugner af nisser, glaskunst og udsmykning til juletræet hos Dalsgaard, som er en af danmarks største juleudstillinger – og det hele er til salg. Du kan også købe årets juletræ med hjem eller nyde en frokost i caféen.

Hvor? Stårupvej 29, Dommerby, 7840 Højslev

Hvornår? Fra 1. november 2018 og frem til jul. Hver onsdag-søndag kl. 13-17.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

 

 

Jylland: Julemarked på Voergaard Slot

Hvad? I år er det kongelig hofleverandør Bjarne Als, som pynter slottet – og han vil forvandle Voergaard til et juleeventyr; ”med lys, glimmer og farver, som får den mørke vintertid til at emme af hygge og næstekærlighed”, som han selv siger. Over 70 udstillere har boder rundt omkring på slottet, i slotsgården og i slottets lade, som netop er blevet renoveret – og bliver indviet i forbindelse med markedet.

Hvor? Voergaard 6, 9330 Dronninglund

Hvornår? 30. november - 2. december og 8. - 9. december 2018. Fredag kl. 12-16. Lørdag og søndag kl. 10-16

Entré? Voksne: 110 kr. Børn fra 4-12 år: 30 kr.

Læs mere HER

 

 

Jylland: Julemarked på Trapholt

Hvad? Julemarkedet udstiller og sælger design fra nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere. Trapholt holder også en hyggelig juleworkshop for børn og voksne. I museets café kan du købe brunch eller æbleskiver og glögg foruden det almindelige menukort.

Hvor? Æblehaven 23 6000 Kolding

Hvornår? 1.-2. december 2018. Kl. 10-17.

Entré? 55 kr.

Læs mere HER

 

 

Jylland: Torrild julemarked

Hvad? Torrild julemarked fylder 30 år og det skal fejres med alt hvad julehjertet kan begære; 250.000 pærer til at oplyse det gamle mejeri, verdens højeste julemand på 12 meter og så har de en snekanon ved indgangen, som sørger for hvid jul i år. De har også Nordens største udvalg af julepynt – minimum 100.000 glaskugler ligger der og venter på lageret. Alt sælges til langt under halv pris.

Hvor? Torrild Gl. Mejeri, Bygaden 30, Torrild, 8300 Odder

Hvornår? Alle weekender mellem d. 13. oktober-23. december 2018. Fredag-søndag fra 10-17.30.

Entré? Voksen: 10 kr. Barn: 5 kr. Fredag er der gratis indgang.

Læs mere HER

Jylland - Kattegatcenteret
 
Hvad? Omgivet af smukke søstjerner, lysende julestjerner og seje stjernehajer kan man gå på jagt efter julepynt, julegodter, julegaver og meget andet i mere end 50 forskellige boder.Og når du har brug for en pause fra alt juleriet, kan du nyde en lun vaffel og et glas gløgg, eller gå på opdagelse i Kattegatcentret blandt de mere end 250 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr
 
Hvor? Kattegatcenteret, Færgevej 4,  DK-8500 Grenaa
 
Hvornår? 17.-18. november 2018 kl. 10-17
 
Entré? 30 kr. for entré til både julemarked og Kattegatcentret
 
Læs mere HER
 

Jylland: Julemarked på Godsbanen

Hvad? Bag Musikhuset i Aarhus finder du kulturcentret Godsbanen. Her kan du købe design- og kunsthåndværk, som er produceret i Godsbanens egne værksteder. Udover kunst og designboder deltager også Kødbyens Mad og Marked med deres mange madstande. I midten af det hele kan du købe årets juletræ. Programmet følger på hjemmesiden nederst.

Hvor? Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Hvornår? 8.-9. december 2018 kl. 10-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Jylland: Jul på Gl. Estrup Herregårdsmuseet

Hvad? Hele julemåneden kan man opleve særudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918 i herregårdens sale og gemakker. Se pyntede juletræer og dækkede borde, som de så ud for både herskab og tjenestefolk, når sale og gemakker er pyntet særligt op til den store højtid. Ved siden af udstillingen juler det på herregården med julebag i køkkenet, juletræssalg på pladsen, sang i riddersalen og så kan du lave dine egne julekort

Hvor? Randersvej 2, 8963 Auning

Hvornår? 1. - 23. December 2018. Mandag: Lukket. Tirsdag-fredag kl. 10-15. Lørdag-søndag kl. 10-16.

Entré? Voksne 90 kr. Studerende 65 kr. Børn under 18 er gratis.

Læs mere HER

 

 

Jylland: Koldinghus julemarked

Hvad? På det gamle kongeslot kan du besøge 60 forskellige udstiller fordelt over hele slottet. De sælger et mangfoldigt udvalg af alt fra hudpleje, glaskunst og strikvarer til specialkaffe, julesnaps og brændte mandler. Der bliver holdt juleværksted for børnene, hvor de bl.a. kan lære at tegne nisser i frimærkestørrelser. Husk også at se de aktuelle udstillinger på slottet og hold øje med tiderne for julekoncerter i Riddersalen. Du kan også spise frokost i madkælderen – men husk at bestille i forvejen.

Hvor? Markdanersgade 11, 6000 Kolding

Hvornår? 8.- 9. december 2018. Lørdag kl. 10-21 og søndag kl. 10-16

Entré? Voksne 50 kr – billetten gælder begge dage. Børn under 18 år er gratis.

Læs mere HER

 

Jylland: Tivoli Friheden
 
Hvad? Igen i år slår Tivoli Friheden dørene op for en fortryllende jul. Her kan du nyde hjemmelavede lækkerier fra de 45 boder, gå tur i et imponerede nisselandskab fyldt med drillenisser og alfer, komme på kanetur og opleve Julemandens hus.
 
Hvor? Tivoli Friheden i Aarhus
 
Hvornår? 17. november - 30. december 2018 kl. 13-21
 
Entre? 0-90 cm gratis. Børn/voksne 120 kr.
 
Læs mere her
 
Jylland - Central Station i Ree Park Safari
 
Hvad? Der er højt til loftet og perronen er bred, og det bliver stort, når der holdes Jul på Central Station. Du kan købe dine julegaver med hjem fra butikkens store udvalg og fra de forskellige boder på banegården.
Hele entréindtægten går ubeskåret til Karen Blixen Camp Trust, som arbejder med naturbevarelsesprojekter i Masai Mara i Kenya med base i Karen Blixen Camp
 
Hvor? Ree Park Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft
 
Hvornår? 1.- 2. / 8. - 9. / 15. - 16. december 2018 kl. 11-17
 
Entré? 30 kr. for voksne og børn (under 12 år) har gratis adgang
 
Læs mere HER
 
Jylland - Ausumgaard
 
Hvad? På herregården Ausumgaard bliver man mødt af glade stadeholdere, skønne julemelodier, duften af gran, gløgg, klejner og bagværk - altsammen krydret med smagen af julens mange, lækre råvarer. På det store, gamle høloft finder man alskens lækre råvarer til julen, og i staldene er der spændende gaveideer - alt lige fra kunsthåndværk, blomster og designinteriør til jagt- og fritidsudstyr. Igen i år vil der være juleværksted for børn og aktivitet i gårdens gamle smedeværksted, og igen i år kan børnene også møde de to rare herregårdsnisser “Skidt & Pyt”. Her er juleoplevelser for hele familien i hyggelige, historiske omgivelser.
 
Hvornår? 7.-9. december 2018 kl. 10.00 - 16.00
 
Hvor? Ausumgaard, Holstebrovej 101, 7560 Hjerm
 
Entre? Voksne 50 kr., børn fra 3-15 år 15 kr., gratis for børn fra 0-3 år
 
 

Jylland: Børglum Kloster

Hvad? I 2 weekender i november rykker julestemningen ind på Børglum kloster til årets julemarked. De private julepyntede stuer og kongesalen åbnes for besøgende i anledningen af julemarkedet. Mangler du den sidste julegave eller lidt ekstra til julebordet? så kan du også gå på opdagelse i julemarkedets over 40 boder med delikatesser, kunst, håndværk, juledekorationer og meget mere.

Hvor? Børglum Kloster, Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Hvornår? 16.-18. nov. & 23. 24. 25. kl 10-17

Entre? Voksne 100 kr., Børn (7-16 år): 50 kr. Børn (0-6 år) gratis                              

Ekstra events? Den 20. november åbner Børglum kloster kl. 16 for det nye julearrangement ’Julen i al sin pragt’, hvor der afsluttes med julefyrværkeri.

Læs mere her

 

Jylland: Cold Hand Winery

Hvad? Hygge, julestemning og store smagsoplevelser lægger sig som et blødt tæppe over vingården, når Cold Hand Winery slår porten op for det årlige julemarked. Gården er smukt pyntet med gran, lys og ildfade, og alle vineriets prestigefyldte frugtvine står klar til at forkæle gæsternes smagsløg. I år er der kræset ekstra meget for gastronomien ved at opføre en jysk pendant til ”Torvehallerne” med de bedste luksus specialvarer til julen. Derudover kan gæsterne glæde sig til gourmet juleplatter og hjemmelavede æbleskiver med æblegløgg. Alt pakket ind i en varm julestemning." 

Hvor? Cold Hand Winery, Haversmosevej 21, 8920 Randers NV

Hvornår? 15.-16. december 2018 kl. 10:00-16:00

Entre? Gratis

 
 
 
 
********** 

 

Julemarkeder udenfor Danmarks grænser: Sverige, Tyskland og England

 

JULEMARKEDER I SVERIGE

 

Malmö, Helsingborg og Lund

Sverige: Jul i Malmö

I Malmö tænder de byens julelys d. 29. november og begynder juleriet i centrum. Malmö er en god by at tage på juleindkøb, fordi den har en overskuelig størrelse og få, men virkelig hyggelige julemarkeder – og så tager det kun 35 minutter i tog fra Københavns Hovedbanegård.

 

Malmö: Julemarked på Gustav Adolfs torv

Hvad? Det klassiske udendørs marked på torvet har alt, hvad der hører til på et rigtigt julemarked. Lyskæder, hestevogne, nisser og en karrusel – og i boderne kan du købe alt fra kunsthåndværk til julens delikatesser. Torvet er også pyntet med flotte lysinstallationer, igloer og en særlig snekugle, du kan gå ind i.

Hvor? Gustav Adolfs Torv, Malmö

Hvornår? 26.11 - 23. 12 2018. Alle dage kl. 11-19.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Malmö: Bøndernes eget julemarked

Hvad? Her holder de lokale bønder fra Malmö deres eget julemarked med et bredt udvalg af grøntsager, frugt, ost, brød, kød og håndværk af uld og skind. Leder du efter en personlig julegave, kan du være sikker på at finde den her. 

Hvor? Dronningtorvet, Malmö

Hvornår? 8. december 2018 kl. 9-14.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Malmö: Jul på Katrinetorp

Hvad? Den svenske herregård Katrinetorp holder julemarked de på deres store gårdplads foran gården. Julemarkedet er kendt som et af sydsveriges fineste – med sirligt håndværk, delikatesser, blomster og antikviteter.

Hvor? 1 Katrinetorps Alle, Malmö

Hvornår? 7.- 9. December. fredag kl 12 - 20, lørdag-søndag kl 10 - 17

Entré? Voksne 80 SEK. Børn under 15 år er gratis.

Læs mere HER

 

Malmö: St. Gertrud julemarked

Hvad? Julemarkedet bliver holdt i Malmös midderalderlige bydel med de klassiske bindingsværkshuse. Her finder du boder med lækre delikatesser, kandiserede æbler, frisklavede crepés og vin chaud.

Hvor? Östergatan 7b, Malmö

Hvornår? 8.-9. December 2018.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sverige: Jul i Lund

I Lund hiver de den historiske jul frem i december. Byens centrum og museer tager dig tilbage i tiden, så du kan opleve julen, som den så ud i det gamle Sverige. Det tager cirka en time med tog fra Københavns Hovedbanegård til Lund.

 

Lund: Jul på Kulturen

Hvad? Det kulturhistoriske museum Kulturen inviterer på et historisk indblik i, hvordan man fejrede jul i norden i gamle dage – i byen eller på landet, som rig eller fattig. I husene på stedet har de dækket juleborde og tændt for ilden i pejsen. På markedet vil du opleve kunsthåndværkere, musik og mulighed for at købe delikatesser som pølser og ristede mandler. Når mørket falder på, tænder de for de tusindvis af levende lys i parken og julestemningen bliver magisk

Hvor? Tegnérsplatsen 6, Lund

Hvornår? 30. november - 2. december 2018 kl. 11-17.

Entré? Tjek hjemmeside for priser

Læs mere HER

 

Sverige: Jul i Helsingborg

Er der noget mere idyllisk end at sejle på julemarked? Færgen mellem Helsingør og Helsingborg tager cirka 20 minutter og koster 57 kr. tur-retur for en voksen.

 

Helsingborg: Jul på Fredriksdal

Hvad? På Frilandsmuseet Fredriksdal fejrer man julen på gammeldags manér. Her er ingen plastiknisser – i stedet er der dyr i staldene, julemusik og dans, værksted med gammelt håndværk og lækre, hjemmelavede delikatesser. Du kan også riste et æble på en pind over bål, eller gå rundt mellem de gamle huse og gårde på stier, der er oplyst af tusindvis af lys. Du kan også selv stå for fremstillingen af fx håndlavede potter og skåle, eller deltage i traditionelle juleaktiviteter som produktion af julekonfekt, hestevognsture, besøg hos julemanden og dans om juletræet.

Hvor? Gisela Trapps väg 1, Helsingborg

Hvornår? 7- 9. December2018. Fredag kl. 13-19. Lørdag-søndag kl. 11-18.

Entré? Voksne 100 SEK.

Læs mere HER

Tilbage til toppen af artiklen

JULEMARKEDER I TYSKLAND

 

Hamborg, Berlin og Flensborg

 

Tyskland: Jul i Hamborg

I Hamborg bugner med julemarkeder både i og udenfor byen. Det store foran rådhuset, det ved vandet og det eftertænksomme ved St. Petri-kirken. Saml hele familien i bilen – det er kun en times kørsel fra grænsen.

 

Hamborg: Jul på den historiske rådhusplads

Hvad? Foran det imponerende rådhus bliver et af byens største julemarkeder afholdt. Det tyske cirkus Roncalli har udformet julemarkedet med sukkerbagere, legetøjsmagere og kunsthåndværkere. Prøv en tur i en gammel hestevogn eller hop på en tur i den gamle julekarrusel. Rådhuset er spændende i sig selv, da det er ikke blev ramt af bomberne under 2. verdenskrig og derfor et godt eksempel på, hvordan byen så ud før krigen.

Hvor? Rathausmarkt 1, Hamborg

Hvornår? 26. November til 30. December 2018.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Hamborg: Julemarked og lysshow på Jungfernstieg

Hvad? Jungfernstieg er Hamborgs luksus boulevard, som ligger ned til søen. Julemarkedet på boulevarden har derfor også den fineste udsigt og de hyggeligste boder. Markedet lyser op på lang afstand med en unik julebelysning og flere lysshows i løbet af december. Nytårsaften slutter de markedet med et spektakulært fyrværkerishow.

Hvor? Jurnfernstieg, Hamborg

Hvornår? 26. november til 30. december 2018 kl. 11-20. Søndag kl. 13-20. 24. og 25. december lukket

Entré? Gratis

Læs mere HER

Hamborg: Julemarked rundt om Möckenbergstrasse

Hvad? Dette er et stort julemarked med et godt ry; en ægte magnet til turister i juleferien.Det tilbyder over 150 boder og mange ting, der ikke kun er interessante for børn, men også voksne.
Og bare rolig, du vil helt sikkert finde det, som det er placeret fra Gerhard-Hauptmann-Platz, Spitalerstrasse, Mönckebergbrunnen, Jacobikirchhof og alle omkring St.-Petri-kirken i byens centrum.
 
Hvor? Möckenbergstrasse, Hamburg
 
Hvornår? 26. november - 29. december 2018
 
Læs mere her: winterwald-hamburg.de

 

Flere juleevents i Hamborg:

Hamborg er kendt for sine juleparader, der bliver holdt hver søndag i advent. Her går julemænd, rensdyr og elfer fra Galeria Kaufhof og gennem byens gader.

Læs mere HER

 

 

Tyskland: Jul i Berlin

Under en time i fly fra Københavns lufthavn finder du julemarkedernes mekka. Berlin byder på flere end 50 julemarkeder – og der er både markedet for de traditionelle og moderne, romantiske og vegatariske.

 

Berlin: Julemarkedet på Alexanderplatz

Hvad? Det største julemarked i Berlin har cirka 2,5 millioner besøgende hvert år. Mere end 100 forskellige boder sælger alverdens julenips, julemad og drikke – og på pladsen kan du se pottemagere, smede og glaspustere i aktion.

Hvor? Alexanderplatz, Berlin

Hvornår? 26. november til 26. december 2018. Hver dag fra 10-22. Juleaften fra 10-14.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Berlin: Julemarkedet ved Charlottenburg-slot

Hvad? Her bliver et af Berlins mest populære julemarkeder afholdt. 250 udstillere kommer fra hele verden til de romantiske omgivelser. Her er brugskunst, gaveideer og julelækkerier. Markedet har også en børneafdeling med en rutsjebane, en karrusel og gammeldags luftgynge.

Hvor? Spandauer Damm 10, Berlin

Hvornår? 26. november til 26. december 2018.  Lukket den 24. december

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Se flere julemarkeder i Berlin

 

Tyskland: Jul i Flensborg

Hvad? Centrum i Flensborg er ét stort julemarked i december måned. Gågaden er forvandlet til nordtysklands længste julemarked og de gamle bindingsværkshuse passer perfekt til julestemningen, hvor julelys og lanterner pryder gadebilledet. Er du ude efter julegaver, kan du ofte spare penge her.

Hvor? Flensborg centrum, lige over grænsen

Hvornår? 26. november til 31. december 2018.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Tilbage til toppen af artiklen

 

JULEMARKEDER I ENGLAND

London

England: Jul i London

London er kendt som en trendy by med moderne shopping og restauranter. Men i julemåneden bliver alle de gamle traditioner hevet frem. Bare to timer i fly fra Danmark og du står midt i Christmas Carols og julemarkeder ad libitum.

 

London: Winter Wonderland i Hyde Park

Hvad? Julemarkedet i Hyde Park er en fest af julerier. En skøjtebane, et tivoli, et kæmpe julemarked og shows med isbjørne og skøjteprinsesser er bare nogle af de ting, du kan opleve i parken.

Hvor? Hyde Park, London

Hvornår? 22. november 2018 – 16. januar 2019.

Entré? Tjek hjemmesiden for priser på de enkelte events.

Læs mere HER

 

London: Jul på Hogwarts

Hvad? Harry Potters skole Hogwarts bliver selvfølgelig også pyntet til jul. En halv times kørsel fra Heathrow lufthavn finder I Warner Bros’ studie Hogwarts, hvor alle otte Harry Potter film er filmet. Du finder ikke noget mere autentisk end den gamle skole klædt på til jul. Det er ikke billigt, men helt sikkert besøget værd.

Hvor? Studio Tour Dr, Leavesden WD25 7LR, London

Hvornår? 17. november 2018 - 27. januar 2019

Entré? Tjek hjemmesiden for billetpriser

Læs mere HER

 

Andre juleevents i London:

Englands berømte Christmas Carols er et must-see, hvis du er i London i december. Enhver kirke, koncertsal eller spillested i London synger julestemningen ind. Tjek programmet hos den klassiske kirke St. Martin in the fields.

Læs mere HER

Tilbage til toppen af artiklen