Se, lyt & oplev

Julemarked 2022: Se årets julemarkeder her

3. september 2021
af Kathrine Graa og Josefine Gammelgaard
Foto: Panthermedia Udgivet første gang 3. oktober 2019
Hvor skal du tage på julemarked i år? Det får du svaret på her! Vi har nemlig skruet helt op for julestemningen med en guide til de hyggeligste julemarkeder i 2022 i både Danmark og i udlandet lige her.

Vi elsker jul og glæder os til julen 2022! Og er der noget mere hyggeligt og stemningsfuldt end at gå på julemarked? Nej, vel! Derfor har vi samlet en lang liste over julemarkeder 2022, som er et besøg værd. Listen dækker både klassikerne som julemarkedet i Tivoli i København og julemarkedet i Den Gamle By i Aarhus, men også julemarkeder i de mindre byer, som Haughus Gods Julemarked i Jelling eller julemarkedet ved Birkegårdens Haver i Ruds Vedby.

Vi har fundet både det med kunsthåndværk og hjemmebrygget øl, verdens højeste julemand - og verdens største julemarked, som besøger Europa for første gang lige i vores baghave. Lad dig inspirere og find de julemarkedeer der passer bedst til DIG. Rigtig god (og julet) fornøjelse på årets julemarkeder i 2022!

Det kan være en god idé at holde øje med det julemarked, du gerne vil besøge, i tilfælde af at det bliver aflyst.

Vi opdaterer siden løbende.

Toppen

Hvor er der julemarkeder i år?

Uanset hvor du bor, kan vi garantere, at der er et julemarked inden for en overskuelig køretid og måske endda lige om hjørnet. Udover storbyerne København, Aarhus og Odense, er der f.eks. også julemarkeder i Gribskov, Haslev, Bogense, Tønder og mange flere byer. Der er julemarkeder overalt i landet, så der er rig mulighed for at besøge hyggelige julemarkeder, uanset om du bor på Sjælland, Fyn, Jylland eller Bornholm. Du kan også tage et hurtigt smut til vores nabolande Sverige og Tyskland eller en kort tur over vandet til England og besøge skønne, stemningsfulde julemarkeder. Hvert år, allerede i november, starter sæsonen for julemarkeder, og der er masser at besøge! Se vores liste over julemarkeder i hele Danmark samt Sverige, Tyskland og England lige her:

https://imgix.femina.dk/1_tivoli_juleboder_med_filter.jpg

Hvad? Tusindvis af julelys oplyser Københavns gamle forlystelsespark, mens der dufter af klejner og honningkager og sælges alt fra julepynt til kunsthåndværker i de mange boder.

Hvor? Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V

Hvornår? Fra den 19. november 2021 til den 2. januar 2021. Søndag-torsdag: 11-22, Fredag-lørdag: 11-23

Entré? Tivolis indgangspris.

Læs mere HER

Sjælland: Camilla Plums kulørte øko-julemarked

https://imgix.femina.dk/camilla_plum_0.jpg

Hvad? Danske Camilla Plum er kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter og madskribent. På hendes gård i Gribsskov kan du få dig en overdådig juleoplevelse. Gården er pyntet fra top til tå med kulørt og skørt julepynt. Oplev den skønne steming på gården, smag på Camilla Plums julebag og æbleglögg, og prøv gårdens berømte flæskestegssandwich med flæskesteg fra deres egne grise.

Hvor? Fuglebjerggaard, Hemmingstrupvej 8, 3200 Gribskov

Hvornår? Gårdbutikken holder åben alle dage i december fra kl. 10 - 16.

Entré? Gratis.

Ekstra events? I drivhuset foran gården bliver der holdt stor julemiddag med økologisk og grøn julemad. Lørdag den 4. december klokken 18.

Læs mere HER

Sjælland: Julemarked på Bernstorff Slot

https://imgix.femina.dk/bernstorffs-slot-julemarked.jpg

Hvad? Det smukke slot danner rammen for et julemarked med over 90 udstillere, der både vil være inde i slottets smukke stuer, men også udenfor samt i den smukke Kavalergård. De mange forskellige udstillere vil byde på de mere traditionelle hjemmelavede juledekorationer, nisser og julepynt, men der vil også være flotte gaveideer i form af brugskunst, delikatesser og smykker. Julemanden vil naturligvis også være at finde på slottet, ligesom man kan få stillet sin sult med lækker julemad. Husk kontanter.

Hvor? Jægersborg Allé 93, 2820 Gentofte

Hvornår? Fredag d. 3. december 2021 til Søndag d. 5. december 2021. Fredag 14-19. Lørdag og søndag 10-16.

Entré? Voksne: 100 kr. Børn (4-12 år): 30 kr.

Læs mere HER

Sjælland: Jul på Højbro Plads/Magical Christmas

Julemarked højbro plads

Hvad? Højbro Plads er en af Københavns første markedspladser som på igen i år lægger grund til den gode juletradition. Det eventyrlige julemarked er oplyst med over 280.000 funklende julelys, juletræer og hyggelige julehuse.

Julemarkedets udstillere sælger alt fra duftende brændte mandler, æbleskiver, gløgg, italienske specialiteter og selvfølgelig Glühwein, Currywurst og dansk risengrød.

Hvor? Højbro Plads på Strøget i København

Hvornår? Fra den 12. november til den 22. december 2021. Mandag til onsdag kl. 11-19, torsdag kl. 11-20, fredag og lørdag kl. 11-21, søndag kl. 12-19.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Julemarked på Dyssegården

https://imgix.femina.dk/dyssegaard_julemarked_2020_foto.jpg

Hvad? På Dyssegaardens juletræsplantage og gårdbutik er der fuld gang i julehygge, juletræsfældning, juleindkøb og masser af søde dyr. For mange har den gamle gård været en central del af årets juletraditioner. Her kan du fælde dit eget juletræ eller købe et nyfældet med hjem. Der er masser af sjove og hyggelige aktivitetsområder på gården. Hestevognen står klar til at køre dig en tur, du kan ride på et af de tre æsler, bage lækre snobrød i bålhytten, smage på en masse smagsprøver i food-courten eller selvfølgelig låne en kælk. Herefter venter traditionel dansk julehygge med varme æbleskiver og gløgg. Du kan også købe julekødet med hjem fra gårdbutikken, lige meget om den står på juleænder, gæs, kalkuner, pølser eller gris – alt er selvfølgelig fra friland i højeste kvalitet. Der tages selvfølgelig en masse coronaforholdsregler på gården. Men der er masser af plads på Dyssegaarden – og næsten uanede muligheder for både at lege, spise og hygge sig udendørs.

Hvor? Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde, Gundsømagle

Hvornår? Åbent alle hverdage fra 10-16 fra d. 22 november til d. 23 december.
Weekendåbent fra d. 13 november til d. 12 december kl. 9 -16. Samt fredagsåbent d. 26 december fra kl. 10-17.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Julestue på Lindegården i Lyngby

julemarked

Hvad? Den gamle stråtækte Lindegården i Bondebyen i Lyngby danner rammen om det traditionelle årlige julemarked. Her finder du alt, hvad et ægte julehjerte begærer: Adventskranse, juledekorationer, delikatesser, nisser, smykker, keramik, glaskunst, strik og fremfor alt god, gammeldaws julestemning. Nyd en kop kaffe eller te i den tilhørende café, hvor du også kan nyde både æbleskiver og lækre kager.

Hvor? Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, Kongens Lyngby

Hvornår? 28. november 2021 kl. 10:00 - 16:00

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Julemarked på Esrum Kloster

https://imgix.femina.dk/esrumkloster-julemarked.jpg

Hvad? På Esrum Kloster finder du alt til julebordet, bæredygtige delikatesser og julens danske lækkerier. Julebordet er inspireret af middelalderen og klosterets franske ophav, og julestemningen kan opleves i lækre madboder, hyggelige aktiviteter og klostrets mange boder.

Hvor? Klostergade 11-12, 3230 Græsted

Hvornår? Lørdag & søndag 27. – 28. november kl. 10-17
Lørdag & søndag 4. – 5. december kl. 10-17

Entré? Der er gratis adgang til julesalget i butikken og caféen. Det koster 85 kr for voksne at komme ind på klosteret (alm. entrepris). Børn er gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Juletorv på Gisselfeld Kloster

https://imgix.femina.dk/5_gisselfeld.jpg

Hvad? Gisselfeld Klosters mest stolte juletradition er deres årlige juletorv. Her er musik og underholdning og boder med juletræer og pyntegrønt. Kom helt ind under huden på slottet med en guidet rundvisning eller rid en tur på en af stedets ponyer.

Hvor? Gisselfeldvej 12, 4690 Haslev

Hvornår? Den 19.-21. og 26.-28. nov. 2021. Fredage fra kl. 15-20 og lørdage og søndage kl. 10-16. Indgangen lukker 1 time før (fredage kl. 19 og de øvrige dage kl. 15).

Entré? Voksne: 100 kr. Børn (6-12 år): 25 kr. Op til 6 år gratis.

Sjælland: Jul på Gavnø Slot

https://imgix.femina.dk/10_gavnoe_rigtig.jpg

Hvad? Forestil dig at passere den lille stenbro til øen Gavnø og se slottet åbenbare sig som den smukkeste vinterkulisse. Standene er fordelt i de historiske avlsbygninger fra 1800-tallet, som danner ramme om arrangementet. Julemarkedet er landets største og sælger juledekorationer, brugskunst, delikatesser og spiritus. De nyrestaurerede gange og stuer på Gavnø Slot vil være dekorativt pyntet og det farverige slotskapel, opført af Dronning Margrete den 1., vil stemningsfyldte eventyr med et twist af jul blive formidlet.​

Hvor? Gavnø Slot, Gavnø 2, 4700 Næstved

Hvornår? Den 5. november til den 7. november og og den 12.-14. november 2021. Fredage kl. 15-20 og lørdag-søndag kl. 10-16.

Entré? Voksen 85 kr. Barn (5-12 år) 35 kr.

Læs mere HER

Sjælland: Jul i Nyvang

Hvad? Nyvangs store, traditionelle julemarked i år erstattet af ”Jul i Nyvang”, som kører de samme dage, med masser af julehygge, men nu i en corona-sikker udgave. Hele Nyvang er julepyntet, der er gløgg og æbleskiver, boder med julegaver, stor julekonkurrence – og selvfølgelig kommer julemanden på besøg.

Hvor? Nyvang Allé 4, 4300 Holbæk

Hvornår? Den 27.-28. November (kl. 10-16), og 1. december (kl. 10-16) -3 (kl. 15-23). Samt 4-5. December (kl. 10-16)

Entré? Børn 0-7 år: Gratis. Børn 8-15 år: 50 kr. Voksne: 120 kr. Medlemmer: Gratis

Læs mere HER.

Sjælland: Jul på Kronborg

https://imgix.femina.dk/kronborg_0.jpg

Hvad? I de to første weekender af advent skaber Kronborg Slot rammen om et af Danmarks største julemarkeder med kvalitetsvarer, madmarked, familiehygge og naturligvis det mægtige slot. Børnene kan komme i julehumør med børneværksteder, og højtlæsning.

Hvor? Kronborg Slot, 3000 Helsingør

Hvornår? Den 27. – 28. november og 4. – 5. december. Slottet er åbent fra kl. 10.00 - 17.00.

Entré? Voksne: 85 kr. Børn (4-18 år): 50 kr.

Ekstra events? Hold øje med hjemmesiden for julejazz, christmas carols og gospelkoncerter.

Læs mere HER

Sjælland: H.C. Andersen Julemarked

https://imgix.femina.dk/15_hc_andersen_i_koebenhavn.jpg

Hvad? De julepyntede hytter byder på spændende julegaveideer – smykker, tøj, tasker, nisser, julepynt, juledekorationer og meget mere. Markedet byder også på en smuk eventyrkarrusel, som du kan prøve en tur i.

Hvor? Nytorv, København

Hvornår? 12. november til 21. december 2021.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Gammelgaards Julegavemarked

https://imgix.femina.dk/gammelgaard_0.jpg

Hvad? Et slaraffenland for julegaveshopping. Her er alle udstillere inviteret og udvalgt på baggrund af ansøgninger, og der er lagt vægt på, at markedet får et bredt og alsidigt gaveudvalg indenfor kunst, design og håndværk. Du kan også købe juletræet med hjem eller nyde lækre julefristelser i Café Gammelgaard, mens børnene klipper julepynt i den store julestue.

Hvor? Gl. Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev

Hvornår?

Lørdag 27. november kl 10-16

Søndag 28. november kl 10-16

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Engestofte Gods

https://imgix.femina.dk/julemarked-egntofte.jpg

Hvad? Julemarkedet på Engestofte er en julefest. Oplev et væld af stader, levende musik, guidede ture og julemandens værksted. Der er noget for både børn og voksne.

Hvor? Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo

Hvornår? Den 4. og 5. december 2021 kl. 09-16.

Entre? Voksne: 50 kr. Børn: 10 kr.

Læs mere HER

Sjælland: Flids Julemarked

Hvad? Flid inviterer til bæredygtigt julemarked i Nørrebrohallen, hvor mere end 100 danske samt internationale udstillere sælger kunst, design og kunsthåndværk. Til Julemarkedet kan du møde passionerede, professionelle kreative i hyggelige omgivelser, købe de nyeste designs og få indblik i de kreative tendenser, der kommer.

Hvor? Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København N

Hvornår? Tidspunkt endnu ikke fastlagt.

Entré? Pris opdateres.

Læs mere HER

Sjælland: Jul på Amagermuseet

Hvad? På Amagermuseet emmer det af nostalgi og julehygge, når der den afholdes julemarked. Der kan købes julepynt, nisser, nips, hjemmebagte småkager og konfekt og du kan få dit navn skrevet på et honninghjerte. For børnene vil der være klejne- og klippeklistreværksted, eller tag på nissesporjagt og find nissens tabte tøj, der er blevet spredt ud over museets område. Der er god mulighed for at komme i julestemning! I caféen sælges der lune æbleskiver og varm glögg.

Hvor? Amager Museum, Hovedgaden 4, 2791 Dragør

Hvornår? Dage endnu ikke fastlagt.

Entré? Voksne: 60 kr. Børn under 18 år gratis adgang.

Læs mere HER

Sjælland: Jul på Kongelundgaard

Hvad? Der er nisser, juletræer og julehygge på programmet, når familierne på Kongelundgaard åbner op til jul. For de små er der ponytræk og besøg af Julemanden. Til de voksne er der julemarked i gårdbutikken. Skal I finde årets juletræ, er der frit valg fra alle hylder, når det angår størrelse. Caféen byder på glögg og æbleskiver, og julemaden får du fra Slagter Friis. Et julebesøg på Kongelundgaard er blevet en tradition for mange, så det er klart et besøg værd. Julemanden er på besøg weekender i december fra kl. ca. 11.00 – 13.00. Der er pony trækning i weekender i december fra kl. 13.00 – 15.00

Hvor? Kongelundgaard, Kongelundsvej 609, 2791 Dragør

Hvornår? I oktober og november er der åbent i gårdbutikken og i glashuset fra kl 10-16
Fra d 6 december er der åbent alle dag fra kl 10-17

Entré: Gratis.

Læs mere HER

Sjælland: Julemarked ved Birkegårdens Haver

https://imgix.femina.dk/birkegaardenshaver.jpg

Hvad? Tag din familie med til et eventyrligt julemarked i Birkegårdens Haver med tusindevis af funklende lys i de smukke Julehaver. I kan nyde æbleskiverne i Julecaféen, shoppe i boderne i Juleladen og i Julebutikken. Der er mange familieaktiviteter samt gratis slikposer til børn og rigtig julestemning for jer alle.

Hvor? Birkegårdens Haver, Tågerupvej 4, Tågerup, 4291 Ruds Vedby

Hvornår? Den 26., 27. og 28. november. Den 3., 4. og 5. december. Den 10., 11. og 12. december.
Den 17., 18. og 19. december

Entré: Voksne: 90 kr. Senior +65: 85 kr. Børn (2-12 år): 65 kr.

Læs mere HER

Se flere julemarkeder i København her

Sjælland: Julemarked på Christiania

christiania

Hvad? Det berømte Christiania åbner også op for julehyggen. Du kan besøge det eventyrlige julemarked i Den Grå hal, og få indblik i "levende" værksteder og smage på forskellige julelækkerier til den søde tand. Hele Christiania vil åbne op for en kæmpe julestue hele december med hyggelige boder, der skaber den perfekte julestemning.

Hvor? Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 Christiania

Hvornår? d. 9.-20. dec. Hver dag kl. 12-20.

Entré: Gratis

Læs mere HER

JULEMARKED PÅ THE LAB

julemarked the lab

Hvad? The Lab inviterer igen i år til en hyggelig dag i julens tegn. Der vil være et hav af lokale aktører, der byder velkommen til julegave shopping, selvforkælelse og inspiration i den søde decembertid. Fristelserne vil spænde fra keramik og glas, interiør, tøj smykker, accessories til tekstil, print og kunsthåndværker samt mad og drikke - til alle aldre.

Derudover kan du finde lækre flæskestegssandwich og hjemmelavet snaps!

Hvor? Vermundsgade 40A + B, 1. Sal 2100 København Ø

Hvornår? 12. december 2021 kl. 10.00 - 17.00

Entré: Gratis

Julemarked på Sundby Væksthus

julemarked

Hvad? Julemarkedet i Sundby Væksthus er et julemarked med kant, der giver dig mulighed for at støtte et godt formål, mens du drikker gløgg og køber årets juledekoration.

Der er rig mulighed for at få tanket op på gløgg, æbleskiver og hygge, når Captum og Sundby Væksthus traditionen tro lukker dørene op til det årlige julemarked. Fra de mange boder købe kunsthåndværk, julepynt, juledekorationer, friske grangrene og julegaver fra vores egne kreative værksteder og fra dygtige private kunsthåndværkere.

Stille din lækkersult med flæskestegssanwich, grille pølser over bål, æbleskiver, vafler, brændte mandler, risengrød og andre julegodter. Dagen igennem vil der være massevis af musik og leg for store og små: Gospelkor, hus-orkestret Spirebanden, julemand, trylledej, forhindringsbane, drillenisser osv.

Hvor? Sundby Væksthus, Løvstikkevej 69, 2300 København S.

Hvornår? 27. november 2021 kl. 11 til kl. 17

Entré: Gratis

TILBAGE TIL TOPPEN AF ARTIKLEN

JULEMARKEDER 2022 PÅ FYN

Fyn: Eventyrligt Julemarked

https://imgix.femina.dk/h-c-andersen-julemarked.jpg

Hvad? På torvet ved H.C. Andersens hus myldrer det med gøglere, nisser, lirekassemænd, markedsfolk og julekor - og H.C. Andersens eventyrfigurer. Kom i julestemning med markedsboder og underholdning for hele familien, hestevogne og historiske karruseller. Du finder også en masse godt til ganen; glögg, æbleskiver, risengrød og andet julegodt.

Hvor? Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Hvornår? d. 4 - 5 december og 11-12 december 2021

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Fyn: Egeskov Julemarked

https://imgix.femina.dk/19egeskov_slot_rigtig.jpg

Hvad? Her finder du Fyns næststørste julemarked. Hver dag er der fuldt program med julesange, klippeværksted, spejderaktiviteter og møde med slotsnisser for de små. I de 100 markedsboder finder du kvalitetsvarer til julen; kunsthåndværk, brugskunst og delikatesser. Markedsboderne er hovedsageligt på Egeskovs udendørsarealer, da de fleste af Egeskovs udstillinger samt slottet er lukket for vinteren. Der er dog rig mulighed for at gå en tur i parken samt benytte Legeskoven med legeplads og den store labyrint (TreeTop Walking er vinterlukket pga. sikkerhed).

Hvor? Egeskov Slot, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Hvornår? Den 13.-14. og 20.-21. & 27.-28. november samt 4.- 5. december. Kl. 10 – 16.30

Entré? Voksne: 85 kr. Børn (4-12 år): 45 kr.

Læs mere HER

Fyn: Julemarked på Harridslevgård slot

https://imgix.femina.dk/beskaaretharridslevgaard_slot_nattebillede_lyst_0.jpg

Hvad? Det smukt pyntede renaissanceslot byder indenfor til deres årlige julemarked. Hele slottet er pyntet op til jul med smukke dekorationer, der passer til de forskellige rum. I den store riddersal bliver der solgt brugskunst, smykker, tøj samt unikt fremstillet julepynt og -dekorationer. Børn kan tage på skattejagt og lave deres egen julepynt.

Hvor? Assensvej 3, 5400 Bogense

Hvornår? Den 20, 21, 27 og 28 november. Samt den 4, 5, 11 og 12 december.
Alle dage kl. 11-18.

Entré? Voksne: 70 kr. Børn (3-12 år): 35 kr.

Læs mere HER

Fyn: Jul i den gamle kongeby

https://imgix.femina.dk/21den_gamle_kongeby_-_nyborg.jpg

Hvad? Christian 3. holdt ofte jul i Nyborg, da han levede i 1500-tallet. Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk i hans by, kongens by, rigets hovedstad - Nyborg. Julemarkedet i Nyborg ærer vores gamle konge med alt, hvad hjertet begærer af juleknas, hjemmebrygget øl, levende værksteder, aktiviteter for børn, fynske museumsbutikker og smeden som arbejder.

Hvor? Fra Vor Frue Kirke til Nyborg slot, 5800 Nyborg

Hvornår? Den 3.-5. december og den 10.-12. december 2021. Fredage kl. 16-19, lørdage kl. 10-18 og søndage kl. 10-16.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Fyn: Boltinggaard Gods

https://imgix.femina.dk/boltinggaard-gods.jpg

Hvad? Julemarkedet vil præsentere alt hvad hjertet kan begære såsom, julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskuns, mode og mange andre spændende julegaveideer, hvor de historiste rammer bidrager til at fuldende oplevelsen og derved netop skabe en kommende familietradition.

Hvor? Boltinggaard Gods, Kokskovvej 28, 5750 Ringe

Hvornår? Første weekend i advent.

Entré? Voksne: 80 kr. Børn (4-12 år): 30 kr.

Læs mere HER

Fyn: Smagen af jul

På det hyggelige julemarked Smagen af jul kan du opleve masser af lokale producenter og smage deres lækre produkter og købe dem som julegaver eller til julefrokosten.

Der vil være mad klar til dem, der bliver sultne under turen og planlagte aktiviteter til børn. Plus en tombola med lækkerier som præmier, for de voksne.

Hvor? Rundbuehallen på Frederiksøen, Svendborg

Hvornår? 18. og 19. december klokken 10:00 – 16:00

Entré: gratis

Læs mere HER

Tilbage til toppen af artiklen

JULEMARKEDER 2022 I JYLLAND

Jylland: Øster Skovgård Julehandel/Nissestien

https://imgix.femina.dk/nissestien-julemarked.jpg

Hvad? Den hyggelige nissesti er unik for markedet på Øster Skovgård. Nissestien snor sig gennem skoven og byder på et hyggeligt juleunivers med juleaktiviteter og -konkurrencer for både store og små. I gårdbutikken kan du shoppe julepynt og stearinlys – og i juletræsskoven kan du fælde dit eget juletræ. Kaffelade er gårdens egen butik, som byder på æbleskivebuffet samt glögg og varm kakao.

Hvor? Snerlundvej 4, Snejbjerg, 7400 Herning

Hvornår? Tidspunktet er endnu ikke fastsat. Men gårdbutikken har åbent mandag til fredag kl. 10 - 17.30
lørdage og søndage kl. 10 - 17.00

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Jylland: Julemarked på Nytorv i Viborg

https://imgix.femina.dk/viborg_julemarked_nytorv_viborgstiftsfolkeblad.jpg

Hvad? Viborgs julemarked er placeret på et af byens gamle torve, Nytorv, lige midt i den historiske by. Markedet er omringet af et eventyrligt lys fra tusindvis af julelys, der hænger på alle de smukke bygninger, der indrammer Nytorv. Det er et julemarked for hele familien, hvor de små kan møde julemanden og de voksne kan nyde et glas ved juletræet midt på torvet, der har en indbygget bar. I de hyggelige boder kan der købes gløgg, æbleskiver, klejner og andre julegodter. Ligesom man kan finde det fineste juletræ til juleaften, julevin, juleslik og julegaver. I år har nisserne taget over og bringer kreativitet og julehygge med sig, og børn fra seks til ti år lære at blive ”Nissehjælper af første grad” i Nisseskolen i den gamle museumsbygning på Hjultorvet. Foto: Viborg Stifts Folkeblad.

Hvor? Nytorv, 8800 Viborg

Hvornår? 26. nov– 23. dec

Entré? Gratis.

Ekstra: På julemarkedet er der arrangeret et væld af forskellige juleindslag alle dage frem til jul. Det er koncerter, fællessang og klassisk juleunderholdning. Der er også julebanko både for børn og voksne flere gange i løbet af december.

Læs mere HER

Jylland: Jul i Tønder

https://imgix.femina.dk/23_jul_i_toender.jpg

Hvad? ”Det er i Tønder, julen begynder,” er byens motto. Julen skydes i gang med det årlige julemandsoptog den 6. november. Derfra går det løs med julehandel i de små julehytter omkring torvet, butikkerne,” julemand i gaderne og juleaktiviteter for hele familien. Der opfordres til at holde afstand, og alle aktiviteter udføres under Corona-lovgivningen. Der sprittes hænder og bruges mundbind, hvor man skal, og hvor det er fornuftigt at bruge det derudover.

Hvor? Torvet 1, 6270 Tønder

Hvornår? Fra den 6. november - 23. december 2021. Mandag-fredag kl. 10.00 – 17.30. Lørdage kl. 10.00 – 16.00. Søndage kl. 11.00 – 16.00

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Jylland: Jul i Den Gamle By

https://imgix.femina.dk/jul-i-den-gamle-by.jpg

Hvad? Oplev julen som danskerne har fejret den siden 1800-tallet. Med julepyntede hjem fra 1864 og 1927, juleskattejagt i byen og selvfølgelig markedsboder med julegodter. ’Jul’umhejhuset har både et nisseloft og legehjørne for de mindste.

Hvor? Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Hvornår? 20. november 2021 fra kl. 10 - 17.

Entré: Voksne: 150 kr. Studerende: 75 kr. Børn gratis.

Læs mere HER

Jylland: Julemarked i Ridehuset

https://imgix.femina.dk/jul-i-ridehuset.jpg

Hvad? Julemarkedet i Ridehuset bliver også kaldt for Byens kunst- og julemarked – og med god grund. Standene bliver delt ud til kunstnere, der selv står bag og sælger deres unikke varer. Standene skiftes ud løbende, så der er nye ting at se på, hvis du kommer igen ugen efter. Udover kunst kan du få julegodter i caféen. Risalamande, suppe, hindbærsnitter og glögg. Der er noget for enhver smag.

Hvor? Vester Allé 1, 8000 Aarhus

Hvornår? Fra den 20. november - 19. december 2021. Alle dage kl. 11-17.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Jylland: Tivoli Friheden

https://imgix.femina.dk/jul_tivoli_friheden_foto.jpg

Hvad? Igen i år slår Tivoli Friheden dørene op for en fortryllende jul. Her kan du nyde hjemmelavede lækkerier fra de 45 boder, gå tur i et imponerede nisselandskab fyldt med drillenisser og alfer, komme på kanetur og opleve Julemandens hus.

Hvor? Tivoli Friheden i Aarhus

Hvornår? 13. november - 30. december 2021 klokken 13-21. Bemærk! Parken har åbent på udvalgte datoer.

Entre? Over 90 cm: 140 kr.

Læs mere HER

Jylland: Kirkens Korshær

Hvad? Tag hele familien med til et julemarked, som støtter den gode sag. På Kirkens Korshærs julemarked, kan du købe flotte julegaver, håndlavet i deres sociale bæredygtige arbejdsfællesskaber, til priser hvor alle kan være med. Gå ikke glip af tombola, strikkeboden hvor du kan lære at strikke eller bolchekogeriet hvor du kan koge bolcher. Alt, hvad der bliver solgt, er unikt og overskuddet går til Kirkens Korshærs sociale arbejde i Aarhus.

Hvor? Kirkens Korshær, Nørre Allé 25, 8000 Aarhus C

Hvornår? Tidspunkt endnu ikke fastlagt.

Entré? Gratis.

Læs med HER

Jylland: Jul på Central Station

https://imgix.femina.dk/billede1_0.jpg

Hvad? Der er højt til loftet og perronen er bred, og det bliver stort, når der holdes Jul på Central Station. Du kan købe dine julegaver med hjem fra butikkens store udvalg og fra de forskellige boder på banegården. Der er flere aktiviteter går ubeskåret til Karen Blixen Camp Trust, som arbejder med naturbevarelsesprojekter i Masai Mara i Kenya med base i Karen Blixen Camp.

Hvor? Ree Park Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft

Hvornår? 27. - 28. november, 4. - 5., 11. - 12. og 18. - 19. december.

Entré? 50 kr. for voksne.

Læs mere HER

Jylland: Haughus Gods Julemarked

https://imgix.femina.dk/haughus-slot.jpg

Hvad? Tre weekender i november dedikerer Haughus Gods deres kræmmermarked til julestemningen. Antikviteter og nisser til pynt – og glögg og æbleskiver i caféen. Men du finder også brugskunst, møbler, pileflet og blomsterdekorationer. På godsets gårdsplads kan du også købe årets juletræ.

Hvor? Vejlevej 50, 7300 Jelling

Hvornår? Den 13-14 November (Julemarked) Den 20-21 November (Julemarked) Den 27-28 November (Julemarked)Den 04-05 December (Alm åben) Den 11-12 December (Alm åben)

Entré? 20 kr.

Læs mere HER

Jylland: Julestue på Dalsgaard Antik

https://imgix.femina.dk/31dalsgaard_antik_-_charlottes_billede.jpg

Hvad? Det bugner af nisser, glaskunst og udsmykning til juletræet hos Dalsgaard, som er en af Danmarks største juleudstillinger – og det hele er til salg. Du kan også nyde en frokost i caféen.

Hvor? Stårupvej 29, Dommerby, 7840 Højslev

Hvornår? Juleudstilling fra den 1. november

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Jylland: Julemarked på Voergaard Slot

https://imgix.femina.dk/veoergaard-slot.jpg

Hvad? Igen i år er det kongelig hofleverandør Bjarne Als, som pynter slottet – og han vil forvandle Voergaard til et juleeventyr. Over 70 udstillere har boder rundt omkring på slottet, i slotsgården og i slottets lade, som netop er blevet renoveret. Skulle sulten eller tørsten melde sig, alt imens man går rundt og nyder rammerne, familien og de mange udstillere, vil der også være flere stande med bespisning og drikkelse, der alle byder på julens lækkerier.

Hvor? Voergaard 6, 9330 Dronninglund

Hvornår? Den 26. november til den 5. december 2021. Fredag kl. 12-16. Lørdage og søndage kl. 10-16

Entré? Voksne: 110 kr. Børn fra 4-12 år: 30 kr.

Læs mere HER

Jylland: Julemarked på Trapholt

https://imgix.femina.dk/trapholt-julemarked.jpg

Hvad? Julemarkedet udstiller og sælger design fra nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere. Trapholt holder også en hyggelig juleworkshop for børn og voksne. I museets café kan du købe brunch eller æbleskiver og glögg foruden det almindelige menukort.

Hvor? Æblehaven 23 6000 Kolding

Hvornår? Tidspunkt endnu ikke fastlagt.

Entré? 55 kr.

Læs mere HER

Jylland: Torrild julemarked

https://imgix.femina.dk/torrild-julemarked.jpg

Hvad? Torrild julemarked har alt hvad et julehjerte kan begære; 250.000 pærer til at oplyse det gamle mejeri, verdens højeste julemand på 12 meter og så har de en snekanon ved indgangen, som sørger for hvid jul hver weekend. Lørdag og søndag kan man få lavet en julekugle med sit navn på.

Hvor? Torrild Gl. Mejeri, Bygaden 30, Torrild, 8300 Odder

Hvornår? Fra den 16 oktober - 19. december 2021. Fredag - søndag kl. 10.00 - 17.30

Entré? Voksen: 10 kr. Barn: 5 kr. Fredag er der gratis indgang.

Læs mere HER

Jylland: Jul på Gl. Estrup Herregårdsmuseet

https://imgix.femina.dk/100_gl._estrup.jpg

Hvad? Hele julemåneden kan man opleve særudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918 i herregårdens sale og gemakker. Se pyntede juletræer og dækkede borde, som de så ud for både herskab og tjenestefolk, når sale og gemakker er pyntet særligt op til den store højtid. Ved siden af udstillingen juler det på herregården med julebag i køkkenet, juletræssalg på pladsen og så kan du lave dine egne julekort.

Hvor? Randersvej 2, 8963 Auning

Hvornår? 27. november - 30. december 2021. Tirsdag til søndag klokken 10-16.

Entré? Voksne: 100 kr. Studerende: 75 kr. Børn gratis.

Læs mere HER

Jylland: Koldinghus julemarked

https://imgix.femina.dk/koldinghus.jpg

Hvad? På det gamle kongeslot kan du besøge 80 forskellige udstiller fordelt over hele slottet. De sælger et mangfoldigt udvalg af alt fra hudpleje, glaskunst og strikvarer til specialkaffe, julesnaps og brændte mandler. Der bliver holdt juleværksted for børnene, hvor de blandt andet kan lære at tegne nisser i frimærkestørrelser. Husk også at se de aktuelle udstillinger på slottet og hold øje med tiderne for julekoncerter i Riddersalen. Du kan også spise frokost i madkælderen – men husk at bestille i forvejen.

Hvor? Markdanersgade 11, 6000 Kolding

Hvornår? Den 3. & 4. december kl. 10 – 17, 5 december kl. 10 – 16.

Entré? Pris opdateres.

Læs mere HER

Jylland: Magisk Jul ved Skulpturparken Blokhus

Hvad? Det er et sandt julemekka, der venter de gæster, der besøger Skulpturparken Blokhus. Det er tredje gang, at Skulpturparken Blokhus danner rammer om ”Magisk Jul”, og i år har de opgraderet med et ægte julemarked. Der vil være boder med et bredt sortiment inden for nordjyske fødevarer samt chokolade, julekager, blomster, øl, vin, brændte mandler, æbleskiver, glögg og meget mere!

Hvor? Vesterhavsvej 6, 9492 Blokhus

Hvornår? 6. november - 30. december kl. 11-21. Dog lukket den 24.-25. december.

Entré? Voksne: 100 kr. Børn (3-12 år): 50 kr.

Læs mere HER

Jylland: Børglum Kloster

https://imgix.femina.dk/boerglum_kloser_sal_julemarked_2020.jpg

Hvad? I fire weekender i november og december rykker julestemningen ind på Børglum Kloster til årets julemarked. De private julepyntede stuer og kongesalen åbnes for besøgende i anledningen af julemarkedet. Mangler du den sidste julegave eller lidt ekstra til julebordet? Så kan du også gå på opdagelse i julemarkedets mange boder med unikke varer som kunst, håndværk, keramik, smykker, juledekorationer, håndlavet julepynt, julestjerner, delikatesser og meget mere i den røde stald, hvor det er nemt at holde afstand. Tag børnene med på opdagelse i Julemandens værksted og julemandens stue fra julekalenderen Ludvig og Julemanden samt se rekvisitterne fra samme julekalender. Der vil være julemusik i klostergården, som bliver opført af et nisseband. Mundbind er påbudt og udleveres efter køb af billet til julemarkedet.

Hvor? Børglum Kloster, Børglum klostervej 255, 9760 Vraa

Hvornår? 19. 20. 21. november (kl 10-17)
26. 27. 28. november (kl 10-17)

4. 5. december (kl 10-16)
11. 12. december (kl 10-16)

OBS! I år på Børglum Kloster er der ekstraåbnet til julemarkedet som er om aftenen. Det er 30. november kl 16-20. her kan man opleve klosteret og de mange boder efter mørkets frembrud, og den gamle domkirke er også oplyst med julelys. Denne ene aften afslutter vi med er stort fyrværkeri show kl 20.0

Entre? Voksne: 100 kr. Børn (7-16 år): 50 kr.

Læs mere HER

Gastronomisk julemarked på vingården Cold Hand Winery

julemarked

Hygge, julestemning og store smagsoplevelser lægger sig som et blødt tæppe over vineriet, når Cold Hand Winery slår porten op for det årlige julemarked. Gården er smukt pyntet med gran, lys og knitrende ildfade, og alle vineriets prisvindende vine står klar til at forkæle gæsternes smagsløg. Derudover kan gæsterne glæde sig til julebrunch, julecafé og ikke mindst ”torvehallen”, hvor nogle af de dygtigste madhåndværkere sælger deres lækre specialvarer til julen.

Alt pakket ind i en varm julestemning med den gode gastronomi i fokus.

Hvor? Cold Hand Winery
Haversmosevej 21, 8920 Randers NV

Hvornår? Åbningsdage: 3., 10. 0g 17. december 2022 kl. 11:00-16:00

Entre? Gratis

Læs mere HER

Se flere julemarkeder i Aarhus her

Tilbage til toppen af artiklen

JULEMARKEDER PÅ BORNHOLM

Julemarked på Nexø Havn

julemarked

Bornholm holder det hyggeligste Julemarked på Nexø. Den 26. november åbner det skønne julemarked, hvor du kan finde alt fra det ypperste af bornholmske fødevarer og kunsthåndværk,

Nexø havn kommer til at sprulle af julestemning. Du kan bl.a. sludre med bornholmske kunsthåndværkere, der sælger deres håndlavede varer. Se også de flotte håndlavede lyskæder, der er designet af den bornholmske glaskunstner Pernille Bülow og som er holdt i den lyse og lette nordiske stil.

Hvor? Nexø Havn, Bornholm

Hvornår? d. 26 - 28 november og d. 3 - 5 december
10.-12. december og d. 17 - 19 december

Du kan se åbningstider de enkelte dage her.

Entre? Gratis

Læs mere HER

JULEMARKEDER 2022 I SVERIGE

https://imgix.femina.dk/malmo_fra_malmotown.jpg

Sverige: Jul i Malmö

Hvis du kommer til Malmö den første søndag i advent, er der rig mulighed for at se utallige fede juleinstallationer. Den dag er nemlig den traditionsrige Skyltsöndag, hvor alle butikkerne konkurrere om, hvem der har den fedeste juleudstilling i vinduerne. Malmö er en god by at tage på juleindkøb, fordi den har en overskuelig størrelse og få, men virkelig hyggelige julemarkeder – og så tager det kun 35 minutter i tog fra Københavns Hovedbanegård.

Sverige: Jul i Lund

I Lund hiver de den historiske jul frem i december. Byens centrum og museer tager dig tilbage i tiden, så du kan opleve julen, som den så ud i det gamle Sverige. Det tager cirka en time med tog fra Københavns Hovedbanegård til Lund.

Sverige: Jul i Helsingborg

Er der noget mere idyllisk end at sejle på julemarked? Færgen mellem Helsingør og Helsingborg tager cirka 20 minutter og koster 57 kr. tur-retur for en voksen.

Helsingborg: Jul på Fredriksdal

Hvad? På Frilandsmuseet Fredriksdal fejrer man julen på gammeldags manér. Her er ingen plastiknisser – i stedet er der dyr i staldene, julemusik og dans, værksted med gammelt håndværk og lækre, hjemmelavede delikatesser. Du kan også riste et æble på en pind over bål, eller gå rundt mellem de gamle huse og gårde på stier, der er oplyst af tusindvis af lys. Du kan også selv stå for fremstillingen af fx håndlavede potter og skåle, eller deltage i traditionelle juleaktiviteter som produktion af julekonfekt, hestevognsture, besøg hos julemanden og dans om juletræet.

Hvor? Gisela Trapps väg 1, Helsingborg

Hvornår? 3.-5. december 2021. Fredag fra klokken 13-19. Lørdag og søndag klokken 11-18.

Entré? Voksne 120 SEK. Børn gratis.

Læs mere HER

Tilbage til toppen af artiklen

christiania

JULEMARKEDER 2022 I TYSKLAND

https://imgix.femina.dk/julemarked-tyskland.jpg

Tyskland: Jul i Hamborg

I Hamborg bugner med julemarkeder både i og udenfor byen. Det store foran rådhuset, det ved vandet og det eftertænksomme ved St. Petri-kirken. Saml hele familien i bilen – det er kun en times kørsel fra grænsen. Hamborg er kendt for sine juleparader, der bliver holdt hver søndag i advent. Her går julemænd, rensdyr og elfer fra Galeria Kaufhof og gennem byens gader. Læs mere HER

Tyskland: Jul i Berlin

Under en time i fly fra Københavns lufthavn finder du julemarkedernes mekka. Berlin byder på flere end 50 julemarkeder – der er både markedet for de traditionelle og moderne, romantiske og vegatariske.

Berlin: Julemarkedet ved Charlottenburg Slot

Hvad? Her bliver et af Berlins mest populære julemarkeder afholdt. 250 udstillere kommer fra hele verden til de romantiske omgivelser. Her er brugskunst, gaveideer og julelækkerier. Markedet har også en børneafdeling med en rutsjebane, en karrusel og gammeldags luftgynge.

Hvor? Spandauer Damm 10, Berlin

Hvornår? Den 22. november - 26. december 2021

Entré? Gratis.

Se flere julemarkeder i Berlin

Tyskland: Jul i Flensborg

Hvad? Centrum i Flensborg er ét stort julemarked i december måned. Gågaden er forvandlet til nordtysklands længste julemarked og de gamle bindingsværkshuse passer perfekt til julestemningen, hvor julelys og lanterner pryder gadebilledet. Er du ude efter julegaver, kan du ofte spare penge her.

Hvor? Flensborg centrum, lige over grænsen

Hvornår? 22. november til 31. december 2020. Mandag-lørdag kl. 10-22 og søndag kl. 11-20. Den 24. og 31. december kl. 10-14. Den 25.-26. december lukket.

Entré? Gratis.

Læs mere HER

Tilbage til toppen af artiklen

JULEMARKEDER 2022 I ENGLAND

https://imgix.femina.dk/london_harrods_fra_fotostation.jpg

England: Jul i London

London er kendt som en trendy by med moderne shopping og restauranter. Men i julemåneden bliver alle de gamle traditioner hevet frem. Bare to timer i fly fra Danmark og du står midt i Christmas Carols og julemarkeder ad libitum.

London: Jul på Hogwarts

Hvad? Harry Potters skole Hogwarts bliver selvfølgelig også pyntet til jul. En halv times kørsel fra Heathrow lufthavn finder I Warner Bros’ studie Hogwarts, hvor alle otte Harry Potter film er filmet. Du finder ikke noget mere autentisk end den gamle skole klædt på til jul. Det er ikke billigt, men helt sikkert besøget værd.

Hvor? Studio Tour Dr, Leavesden WD25 7LR, London

Hvornår? 13. november 2021 - 16. januar 2021. Tjek hjemmesiden for åbningstider.

Entré? Tjek hjemmesiden for billetpriser.

Læs mere HER

Andre juleevents i London:

Englands berømte Christmas Carols er et must-see, hvis du er i London i december. Enhver kirke, koncertsal eller spillested i London synger julestemningen ind. Tjek programmet hos den klassiske kirke St. Martin in the fields.

Læs mere HER

Tilbage til toppen af artiklen

Læs også