Se, lyt & oplev

Blogs: Redaktionens favoritter

2. september 2014
af redaktionen
Foto: PR
Elsker du også at læse blogs? Der er massevis af inspiration at hente på mode-, livsstils-, kultur- og boligfronten. FEMINAs redaktion løfter her sløret for deres favoritblogs – måske er der nogle gode imellem, du ikke har læst?

 

 

 

Maria, kommerciel digital koordinator

 

 

 

LIVSSTIL: Sarahlouise.dk

Sarah Louise er model, iværksætter og lever nu professionelt af sin blog. Bloggen handler om hendes farverige jetsetliv, hendes to børn, og så er hun tilpas skør og anderledes til, at det bliver meget underholdende.. 

LIVSSTIL: Sofies blog

Sofies blog er en ærlig og ægte blog om dagligdagsliv, mode og bolig, og hendes charmerende personlighed skinner i høj grad igennem. Bloggen virker ikke ”så” poleret som mange andre blogs.

 

Følg FEMINAs egen blog her

 

 

Mie, redaktionskoordinator:

 

 

 

FAMILIELIV: Farudenfilter.dk

Fedt at læse om hverdagen i en familie med far, mor og barn, fra en mands synspunkt. Han har et fedt sprog, som gør det sjovt at læse med.

BOLIG: Bungalow5.dk

Finder en masse boliginspiration derinde. Nemt og overskuelig blog med masser af tips og tricks.

LIVSSTIL: Tattoologist.nataliehanks.com

Har ikke selv en tatovering og tror egentlig heller aldrig at jeg får en, men kan godt lide at kigge med hvordan folk vælger at udsmykke deres krop.

http://tattoologist.nataliehanks.com/

 

SE OGSÅ: Moderedaktionens yndlingsblogs

 

Charlotte, webjournalist

 

 

 

PERSONLIG: DeSigerDetTagerToÅr.wordpress.com

Det mest hjerteskærende eksempel på, hvordan det føles at blive forladt af den, man elsker. Bloggeren tager udgangspunkt i, at det tager to år at komme sig over en tabt kærlighed og lader læseren følge med i processen. Bloggen bliver ikke opdateret mere, men gå ind og læs indlæggene fra starten. Det er hård kost.

PERSONLIG: Miriamsblok.dk

Miriam er sarkastisk, velformuleret, selverklæret sprognørd med en neglelaksfetisch. Og så lægger hun ikke fingrene imellem, når hun kommenterer på stort og småt i blogland. Der er altid en god diskussion at finde på bloggen. Hendes kat Frank spiller en meget stor rolle både i form af billeder og fortællinger, da hun er erklæret katteelsker. Bonus: Menupunktet ”Hemmeligheder”, hvor læserne anonymt kan sende deres hemmeligheder ind. De er sjove, ulækre og SERIØST heftige.

PERSONLIG: NomdeMie.wordpress.com

Bloggens ejermand hedder Mie og er mor til tre små børn. Hun skriver om livet som arbejdsløs akademiker i en lille lejlighed fyldt med eget afkom – heraf et sæt tvillinger. Lixtallet er højt på denne blog, men samtidig er den også spiddende præcis i sine betragtninger om både bloggerens egne samt andres (in)kompetencer.

 

 

Julie, udviklingsredaktør

 

 

 

KULTUR: euroman.dk/blog/morgenposten1

Euromans Kristoffer Dahy Ernst sender hver morgen sine læsere videre til alt muligt sejt ude på det store internet. Hver eneste dag gør mindst én af hans henvisninger mig en snas klogere. Efter min mening den bedste blog lige nu. Punktum.

KULTUR: olga-ravn.blogspot.dk

Hun er ung, hun er forfatter, hun blogger mest i gifs – og hun er garanti for masser af de der grin, der sniger sig ind på én, når man virkelig kan genkende sig selv – også selv om man aldrig har undervist forfatterelever eller boet med en svensker. Jeg elsker hende lidt.

 

LÆS OGSÅ: 5 erotiske blogs du skal følge

 

Emilie, digitalredaktør

 

 

 

FAMILIELIV/PERSONLIG: Twinpeaks.dk

Mette Marie Lei Lange er kvinden bag bloggen twinpeaks.dk, som hurtigt er blevet et hit i blogland – og det ganske velfortjent! Mette Marie er mor til to tvillinger (en af hver), og det fylder selvfølgelig en del i hendes hverdag – men det gør skumfiduser, indre København, lækkert kluns og tanker om livet som single, småbørnsmor eller bare livet generelt også, og det gør bloggen til et superfedt mix. Mette Marie har et vildt positivt syn på livet, og så skriver hun bare godt – humoristisk, nede på jorden og så’n lidt sønderjysk i det. Prøv den – du bliver hooked, det er jeg.

 

INTERIØR: Ihavesevenchairs.com og boligcious.dk

Det er altså IKKE bare, fordi hun arbejder her på FEMINA, men vores udviklingsredaktør Julie Rosendahls blog er altså fed. Julie er vild med boligindretning, og hun har øje for at finde skæve og sjove ting. Og så skriver hun sjovt, damen. Men hun kunne godt være lidt bedre til at opdatere, for når en blog ikke bliver opdateret ofte nok, så falder jeg altså fra. Og hopper i stedet over på boligbloggen boligcious.dk, som er et must at følge, hvis man er boligglad (og det er jeg) – især er deres ”Dagens poster” et fint indslag.

 

 

Mette, kulturredaktør:

 

 

 

KULTUR: Vildmedkrimi.dk

Rebekka Andreasen blogger om sin store passion for krimigenren, og hun får læst en del, skriver godt og virker også som en rar person, jeg får lyst til at lære bedre at kende. Alle der er glade for en god krimi, bør tjekke hendes blog ud. Jeg følger hende også på Instagram (profil). Man skal lige være opmærksom på, at forlaget People's Press har en finger med i spillet, som jeg har forstået det, men det ændrer ikke ved, at det er en af de bedste bogblogs i DK.

KULTUR: Filmnørdenshjørne.dk

Det handler mere om at podcaste end om at blogge, men jeg må altså nævne de seje filmnørder. De har gjort mange lange bilture SÅ meget sjovere med deres grundigt researchede, enormt passionerede og på INGEN måde stramt redigerede podcasts om film. Der er alt fra aktuelle filmanmeldelser til Oscar-tema og interview med store instruktører. Det er den slags underholdning, du bliver lidt klogere af  – også selvom det eksempelvis er ekstremt detaljeret og overraskende viden om samtlige James Bond-film (hør den podcast!), som du måske ikke lige kan bruge til noget. Skidt pyt, det er fedt.  

KULTUR: Girlsonfilm.dk

Stine, Sissel og Signe fra bloggen Girls on Film har den samme svaghed for serier, som jeg har. Og de er ikke snobbede – der er også plads til sæbeoperaer. Er vild med deres throwback Thursday-koncept, hvor de for eksempel blogger om gamle serier, så man bliver helt nostalgisk. 

KULTUR: Bogliv.dk

Jeg har lige opdaget bloggen bogliv, som de tre bogglade kvinder Ulla Hinge Thomsen, Marlene Langbo-Friis og Anna Katarina Smit Hinge står bag. Bloggen er en god blanding af nede på jorden-anmeldelser og lidt om forfatterne. Det hele serveret i et lyst og feminint layout, og så er det meget overskueligt at finde rundt, hvilket ellers kan være lidt et problem med blogs.