Få årshoroskop 2021 for Stenbukken
Horoskoper

Årshoroskop for Stenbukken 2021

Af astrolog Cathrine Oppenheim 7. december 2020
Illustration: Anna Houplain
Læs hele dit årshoroskop for Stenbukken. Bliv klogere på, hvordan dit 2021 bliver!

Stenbukken 22/12 – 20/1

Kærlighed

Der falder mere ro over dig i år, og det vil selvfølgelig smitte af på følelses- og kærlighedslivet.

Din partner vil stadig finde en tryghed og stabilitet hos dig, og det giver ro hos din ægtemage. Du har måske slækket lidt på kravene til dig selv og dermed også frigivet noget energi til at blive en bedre og mere nærværende partner.

For dig betyder det utrolig meget, at rollefordelingen i forholdet er defineret. Det giver dig fred i sjælen, især fordi din partner måske ikke altid er så god til at fortælle dig, hvordan han/hun ønsker, at tingene skal være.

Det kan du selvfølgelig mærke, men kan blive i tvivl. Ting og følelser skal for dig helst være de samme livet igennem, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre i virkelighedens verden.

Især i disse år vil du opleve, at der skal lidt mere spænding og forandring til i det faste forhold, for at du kan blive ved med at opretholde interessen.

Det behøver ikke være så meget, men bare en smule variation i forholdet kan gøre underværker.

I det faste parforhold vil der være perioder, hvor forholdet måske har brug for at blive taget op til revision.

Det vil især blive aktuelt i januar, juli og august. På de tidspunkter er det godt at få talt tingene godt igennem – også selv om det kan være svært for din partner at få sat ord på det, som ikke fungerer.

Du selv har heller ikke så nemt ved det, og du kan meget nemt blive lidt firkantet i dine udmeldinger. Vær derfor opmærksom på lige netop det.

Din partner vil have at vide, hvad du føler! Det er ikke din spidskompetence at sætte ord på, men det er en udfordring, du må bruge tid på – især hvis du vil have ro i lejren.

Hvis du vil tage initiativ til at gøre noget konstruktivt for forholdet, vil der være meget gunstige aspekter for dette i juni og sidst i september.

Næstbedste tidspunkter vil være i månedsskiftet mellem marts og april og det samme mellem november og december.

For single Stenbukken gælder, hvis det er relevant, at der vil være op til flere gode perioder, hvor det er oplagt at date eller tage kontakt med en potentiel partner – især dagene omkring den 5. februar.

I det hele taget kan det blive en yderst spændende tid, hvad dannelse af nye relationer angår.

Det kan ske helt uden for de normale rammer, og her er det særligt vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der rører sig omkring dig på kærlighedsområdet.

Familie og venner

Der var stor aktivitet og fokus på familie og boligområdet i 2020. Det kommer ikke til at fylde så meget i 2021.

Der vil komme et helt andet flow i familien, og de eventuelle byggeprojekter, som du har haft på programmet i 2020, burde være afsluttet. Tiden er moden til at sætte fokus på nogle af livets andre områder.

Familien generelt vil befinde sig langt bedre og ikke føle sig under pres, som det muligvis var tilfældet i 2020. Iden forbindelse er der sikkert meget, der har ændret sig i familien, eller du har ændret noget i forhold til dem.

Hvis du har, får du noget meget konstruktivt tilbage fra familien.

Generationer har måske været i clinch, hvor du i den forbindelse opdagede det konstruktive i at ændre kurs eller indstilling.

Der kan stadig være uenigheder i familien, hvilket måske vil vise sig i starten af juli, hvor du har mulighed for endeligt at gøre op med de fordomme, der måske har hersket. Har du planer om at holde en familiekomsammen, vil de bedste tidspunkter være i september og december.

Uanset om du har mange eller få venner, er det vigtigt for dig, at de er nærværende, når I er sammen. Det vil de fleste af dine bekendte være.

Der er tidspunkter i 2021, hvor du bør stikke en finger i jorden for, hvornår det er bedst at invitere til hygge. September og december vil være oplagte.

Hverdag

23. maj-11. oktober er en periode, hvor du har brug for at reflektere. Du skal ikke holde dig tilbage fra at aflyse arrangementer – især hvis du ikke orker.

Du har med stor sandsynlighed behov for at få en tænkepause eller trække dig lidt tilbage, så du får et andet perspektiv på nogle aktuelle sager.

Normalt handler du meget fornuftigt, hvilket du stadig vil gøre, men andre kan måske opfatte det, som om du forhaler ting til egen fordel.

Det er vigtigt at huske på, at det også er en periode, hvor du kan regenerere og komme til kræfter, alt efter hvor du befinder dig på livets vej. Normalt trives du med at have forskellige bolde i luften i hverdagen.

Det giver en vis alsidighed i rutinearbejdet. Har du trang til ændringer i hverdagen, vil det kunne lade sig gøre især i starten og i slutningen af 2021.

Har du interesse for sundhed, vil du være meget optaget af alternative helsetemaer i marts og august.

Fremtid

Der er to områder i din tilværelse, hvor du kan udvide eller udbygge nogle af dine færdigheder. På kommunikationsområdet er det oplagt, at du gør noget ved sagen.

Det behøver ikke at være det skrevne eller talte ord. Det kan også handle om andre kommunikationsformer som billeder eller film.

Måske var det noget, du startede eller brugte tid på for cirka 12 år siden. Nu har du chancen for at finde det frem igen.

Et andet område, som også handler om færdigheder, er det kulturelle. Her er det en god idé, hvis du genfinder en eller flere af dine interesser. Der er nok at tage fat på.

Årets højdepunkter

Du får markant større handlefrihed i år. Du vil straks fra årets start mærke en enorm lettelse, blandt andet fordi du nu kan disponere selv, og du føler dig ikke underlagt andres dagsorden.

De ideer, du får i år, vil du have stor sandsynlighed for at følge til dørs og endda få succes med.

Der er dog nogle måneder, hvor du ikke kører så hårdt på. Det er, fordi det er en slags research periode, hvor du prøver at forbedre eller dygtiggøre dig.

Det drejer sig især om tidsrummet 23. maj-11. oktober. Det kan være klogt at holde lidt igen med nye tiltag, men du har masser af energi til at planlægge senere fremstød.

Du virker meget progressiv i din tænkemåde, men dybest set følger du en gammel visdom, som du ikke kan lægge fra dig.

Årets bedste dage, hvis du ønsker at opnå succes, er dagene mellem og omkring 12.-25. maj, 3. juni, 23. august og 5.-29. september.