Sex og erotik

4 ting, der styrker din sexlyst

Vidste du, at din libido ikke kun afspejler, om du er tiltrukket af en person? Vores sexlyst er kompleks, og der er mange daglige ting, der kan være med til at give lysten gode vilkår. Her kommer fire:

Sådan styrker du din sexlyst

Motion
Din seksuelle reaktion er afhængig af blandt andet dine hormoner, dine muskler, dit kredsløb og dine nerver. Og hvis disse områder i din krop er i topform og fungerer godt, vil din libido gøre det samme. Hvis du er en sofakartoffel, vil din lyst også blive doven.
 
LÆS OGSÅ: Kys kan kurere manglende sexlyst
 
God søvn
Din krop klassificerer ikke sexlyst som en livsvigtig funktion, så hvis den er kronisk træt, vil den bruge sine begrænsede energiressourcer på vitale kropsprocesser. Din krop vil altså sige til din lyst, at den må vente, til der er plus på energikontoen.
 
LÆS OGSÅ: Fire sex-forhindringer: Sådan løser i dem
 
Stress
En lille smule stress kan faktisk få dig til at have sex for at få afløb, og det er godt for dig. Men et kronisk højt stressniveau vil sænke eller helt udradere din sexlyst, så længe du føler dig stresset.
 
Action
Vidste du, at din lyst tændes af risikoadfærd? Gør noget nervepirrende, så tit det kan lade sig gøre, for at holde din lyst levende. Når du er nyforelsket, er du naturligt ophidset. For at fyre op under den igen, skal du udfordre dig selv og få adrenalinet til at flyde. Du behøver ikke at springe ud med faldskærm, men sørg for at gøre noget jævnligt, der giver dig et kick. Et kedeligt liv giver et kedeligt sexliv.
Kilde: Body and Soul
 
LÆS OGSÅ: Sexologen: Sådan får du mere sexlyst
Læs mere om: