Det er dejligt at kysse og så kan det samtidig sætte gang i din sexlyst
Kærlighed og sex

Kys kan kurere manglende sexlyst

4. juni 2009
af TN
Det er dejligt at kysse, og så kan det puste liv i et ellers slumrende sexliv

Kys dig til sexlyst

Manglende sexlyst er et udbredt fænomen hos både mænd og kvinder. Mange partnere eller ægtefæller er blevet så gode kammerater, at det grænser til søskendeforhold. Seksualiteten er derfor sat helt på standby. Et godt råd kan derfor være, at I starter med at kysse, selv om I måske ikke føler jer helt parate.

Fyldt med nerver omkring læberne
Gør det til en vane i en periode at kysse hinanden godnat, selv om dagen ikke har været perfekt. Måske kan det være begyndelsen til, at hormonerne langsomt begynder at sprudle. Området omkring munden er rigt besat med erotiske dufte, som frigøres, når vi kysser. Berøringen frigør også en lang række hormoner og biokemiske substanser, som støtter følelsen af nydelse og velbehag. Ifølge tantriske tekster er nerverne i henholdsvis kvindens overlæbe og mandens underlæbe direkte forbundet med kønsorganerne. Sut mildt, men fast på hinandens læber og se, hvad der sker.

Det behøver ikke betyde sex
Eksperimentér med din partner. Udforsk kroppens "kyssekort". Tag ud på rejse sammen, og gå på opdagelse efter nye, hidtil ukendte steder - hvis de findes. Hen over lænden, i knæhaserne, bag ved ørerne, mellem tæerne ... Brug tungen som tegneredskab, og lad den tegne omridset af alle dele af kroppen. Mænds spyt bliver fyldt med testosteron, når han ser en sexet kvinde. Ved at kysse hende overfører han hormoner til hende, så hun får lyst til sex. Berøring frigør også en lang række hormoner og biokemiske substanser, som støtter følelsen af nydelse og velbehag. Rør ved hinanden, også selv om det ikke er sex, I lægger op til.

Læs også:

Manglende sexlyst: sådan tackler I det det som par

Sex uden sure sokker

Tag på spa-ophold

Læs også